Mój ogród - Ewelina- 1cz.2007r.
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Karolino, piesiu też cieszy się wiosną. Spędza teraz dużo czasu w ogrodzie - sama lub gdy ja tam coś majstruję, i wreszcie się nie nudzi. Bo na dzworze zawsze coś się dzieje: a to kota można pogonić, a to ptaszki poobserwować, a to listonosza obszczekać , a to ludki jadą sobie konno naszą uliczką (zdarza się to wtedy można na konie popatrzeć(ze zdumieniem)...KarolinaL pisze: za każdym razem nie mogę się nazachwycać piesiem ;:2 Mój też mi dziś pomagał

-
- 100p
- Od: 24 mar 2007, o 21:35
Witaj moja imienniczko
,od jakiegoś czasu podglądam Twój ogródek i oczywiście na buzi pojawia się u mnie uśmiech misia Fuzzie :CACUSZKO! Bardzo proszę wyjaśnij mi ,jak uzyskać takie pięknie przystrzyżone kule i się nie narobić ? nabyłam właśnie 2 malutkie bukszpany, ale kiedyś urosną i mądra rada się przyda na przyszłość 

- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Tajemniczy Kontrapunkciku ! Skąd jesteś i jak masz na imię ( Ewelina ?) Te moje kule to Żywotniki zachodnie ( Thuja occidentalis) odmiana "Woodwardii". Mają naturalnie kulisty pokrój i na upartego wcale nie trzeba ich przycinać
Te są przycinane co 2 lata, wiosną , żeby miały ładny kształt, były gęste i nie zarosły wszystkiego, gdyż zostały przed laty trochę za blisko siebie posadzone. Natomiast bukszpan przycinam w formę kulistą ale z tym nie ma zbyt wiele pracy, to nawet niezła " zabawa".Co prawda , po moim pierwszym strzyżeniu miał niezupełnie kulisty kształt...Reszta roślin w ogrodzie nie jest tak uporządkowana , ja mówię ,że moje krzewy są " rozczochrane "!

-
- 100p
- Od: 24 mar 2007, o 21:35
Dzięki, za odpowiedź - mam właśnie tak na imię ( zresztą bardzo je lubię i uważam ,że jest ładne) jestem z opolszczyzny i od czasu do czasu zaglądam do Waszych urodziwych ogródków , aby napaść oczy .Też mam ogródek i sprawia mi olbrzymią frajdę praca w nim i " z nim przebywanie" ,ale mam taką pracę ,że niewiele mi zostaje czasu na ogród .Dlatego cieszę się ,że być może nidługo będę mogła zaglądać do Was także ,gdy będę w pracy (a to jest nieszczęście siedzieć 24 lub 48h w murach gdy w ogrodzie takie cuda) Dlatego mam nadzieję napatrzeć sie i nacieszyć oczy Waszymi ogródkami właśnie gdy będzienieco luzu wieczorami w pracy .Dzięki za radę i informację, jak nabiorę odwagę i czas pozwoli ,może kiedyś także wyślę fotki z mojego ogródka .
POZDROWIENIA INA( czyli Ewelina nr 2 na forum
)
POZDROWIENIA INA( czyli Ewelina nr 2 na forum