Fajnie
Igo,że znowu jesteś
Miło się czyta o naszym stole wielkanocnym dziękuję
Bugenwilla zaczyna wybarwiać swoje liście co świadczy o tym,że chlorofilu w roślince było minimum.Nie wszystkie liście rozwijają się prawidłowo,usuwam te zakażone ale w ich miejsce w miarę szybko wyrastają nowe,młode.
Obserwuję ją na bieżąco i widzę,że choruje nadal.Mam nikłą nadzieję,że się odrodzi ale jednak nadzieję.
Dziękuję Igo za życzenia pod jej adresem aby pięknie zakwitła

Ja też sobie tego życzę i podziwiam ją za jej wytrzymałość.
Dziękuję bardzo za odwiedziny i zapraszam do następnych
Jesteś
Beatko z czego bardzo się cieszę
Dzięki za pozdrowienia od Twoich żonkili

Co do Twojego telefonu to sprawuje się podobnie jak mój nowy półroczny laptop.Ilekroć zaczynam na nim pracować to po niedługim czasie włączam kolejny.Mam ich trzy ale wszystkie wiekowe oprócz wspomnianego wcześniej.Tak się składa,że chyba my Wszyscy musimy wybierać albo jedno albo drugie-albo Kanary albo laptop

Niestety
Beatko tych słów nie usłyszał Pan Darcy.Cytat pochodzi z Pana Tadeusza

a dokładniej chodzi o Koncert Jankiela-początek cytatu:......Było cymbalistów wielu ale żaden z nich nie śmiał zagrać przy Jankielu.....itd.it......
Może zagadka odrobinę trudna no bo kiedy to tam było no nie?
Tobie również bardzo dziękuję za odwiedziny i zapraszam do kolejnych i serdecznie pozdrawiam
Na koniec wątku wklejam trochę zdjęć z początku kwietnia z naszego mini ogródka.
Porzeczka krwista - Ribes sanguineum
Porzeczka krwista po łacinie to Ribes sanguineum. Jest to krzew ozdobny pochodzący z Ameryki Północnej, znany z intensywnie różowych lub czerwonych kwiatów, które kwitną wczesną wiosną. Roślina ta jest ceniona za swoje dekoracyjne walory i jest popularna w ogrodach jako roślina ozdobna.

Laurowiśnia
Posadziliśmy przed kilku laty naście jej młodych sadzonek wzdłuż prześwitującego metalowego płotu graniczącego z naszą działką nieużywanego parkingu dla mieszkańców,coś na wzór żywopłotu.Zakwitła po raz pierwszy w tym roku.
Klonik japoński
Ma już może trzy lata i długo chorował atakowany to przez insekty,to przez pleśnie.Używaliśmy wszelkich metod leczenia go i chyba wreszcie ze skutkiem bo odżył i teraz zdrowo rośnie.
Bodziszek
Bardzo sympatyczna roślinka,ściele się jak dywan i niebawem zacznie kwitnąć jasno niebieskimi kwiatkami.
Pozdrawiam Wszystkich
i zapraszam do odwiedzin
27.04.2026.
Klonik japoński - Acer japonicum
Kolejne dwa ujęcia.
Laurowiśnia - Prunus laurocerasis
W pełnym rozkwicie.
Bodziszek korzeniasty - Geranium macrorrhizum
Bodziszek należy do rodzaju Geranium z rodziny bodziszkowatych (Geraniaceae), obejmującego około 300–400 gatunków roślin, w tym byliny, rośliny jednoroczne i małe krzewy. W Polsce naturalnie występuje 16 gatunków, a wiele innych jest uprawianych jako rośliny ozdobne.
Źródło tekst: Copilot search.
Rozesłał się cały w międzyczasie.
Zanosi się na grzybobranie
Pozdrawiam Wszystkich