Florian Silesia Mi też spodobał się ten tojad. Jest wysoki. Późno kwitnie i ten cudny niebieski kolorek.
Rycynowce już w wspomnieniach. Zebrałam trochę nasion, to na wiosnę wysieję ze swoich. może się uda.
Ja od razu w maju posadziłam go do gruntu. I może tak lepiej.
Także ponawiaj, ponawiaj jego sadzenie, bo kolorystycznie jest bardzo ładny z tymi kulkami.
Beaby Dziękuję to ie był i nagranie i potem zobaczyć odcinek z mojego ogrodu. chociaż myślałam, ze pokażą więcej przestrzeni.
O fajnie, ze Jadzi dałaś znać. Dziękuje
Szarłat jest piękny. Miałam go 2 lata temu w jednym miejscu. Zebrałam nasiona. Nie zauważyłam żeby mi się wysiała. Wysiałam go sama. I potem podzieliłam małe siewki w kilka miejsc. W tym roku też już zebrałam nasiona. Czy mi się gdzieś wysieje sam , to nie wiem. Nawet chciałbym. Ale jestem przygotowana i wysieję go sobie. A jak gdzieś będzie za dużo to wolałabym przenieść w inne miejsce lub usunąć .
On bardzo ładnie komponuje się z innymi roślinami.
ewita44- Ewuś Już kolorków mało.
Ale ogród jeszcze względnie wygląda.
U mnie jeszcze 2 chryzantemy kwitną. Też mi się one bardzo podobają. nie wiem czemu ale kilka młodych, małych niestety po pierwszej zimie mi znikło.
Szarłat jak na razie to rósł tam gdzie posadziłam go z siewek własnych.
Igala - Iguś Dojrzały może i jest. Już znowu zmiany w głowie mi chodzą. I mam nadzieję, ze na wiosnę dam radę je wykonać.
Dziękuję ci bardzo za te wszystkie miłe słowa.
O tak, hortensje nawet zbrązowiałe to dalej zdobią. A potem oszronione czy w śniegu też będą wyglądać fajnie i ładnie.
Pytasz o kaktusa w donicy ? Trochę taki futerkowy. Już w domciu jest.
Tojad maleńki dostałam od mojej siostry, kupiła go na ryneczku.
Nazwy odmiany nie znam.
Tak przymrozki nam skracają kwitnienia roślin i ładne kolory. Taki klimat, tak też pora roku, taki cykl natury.
Moja wiśnia kupiona jako Kanzan nie zakwitła na różowo tylko na biało na długich zwislych łodyżkach teraz tak się wybarwila.
Nie wiem co mam. Ale jakaś ozdobną veisnie mam.

Sama ten wianek zrobiłam z własnych traw