U mnie dopiero pędy kwiatostanowe widzę. Do kwitnienia im daleko.
A co to za piękne kwiaty na ostatnim zdjęciu nad życzeniami świątecznymi?
Dziękuję pięknie za życzenia

Na szczęście inne mają się dobrze.
 Na szczęście inne mają się dobrze.

Skusiłam się jednak na miniaturowego rododendrona, urzekł mnie kolor.
 Skusiłam się jednak na miniaturowego rododendrona, urzekł mnie kolor.

podlałam Mospilanem narcyzy na tej grządce, gdzie zauważyłam larwę w cebulce.
  podlałam Mospilanem narcyzy na tej grządce, gdzie zauważyłam larwę w cebulce. 

Tylko pojedyncze, gdzieś się uchowały.
 Tylko pojedyncze, gdzieś się uchowały.

Teraz ferie świąteczne więc kilka dni u mnie. Jak zaczynam gotować, rozkładać 3 dodatkowe spania, grać w piłkę,  biegać za najmłodszą na rowerku,  to rabat nie oglądam, a wieczorem padam.
 Teraz ferie świąteczne więc kilka dni u mnie. Jak zaczynam gotować, rozkładać 3 dodatkowe spania, grać w piłkę,  biegać za najmłodszą na rowerku,  to rabat nie oglądam, a wieczorem padam.  

Rośnie w miejscach, gdzie żadna inna bylina nie przetrwała.
  Rośnie w miejscach, gdzie żadna inna bylina nie przetrwała. 

Ale teraz czas,kiedy wszystko w oczach rośnie.U Ciebie wiosna  jednak wcześniejsza.Podziwiam nowalijki ogrodowe!
 Ale teraz czas,kiedy wszystko w oczach rośnie.U Ciebie wiosna  jednak wcześniejsza.Podziwiam nowalijki ogrodowe!  

najpierw zaległe życzenia urodzinowe dla Antosia a dla pozostałej dwójki uściski
 najpierw zaległe życzenia urodzinowe dla Antosia a dla pozostałej dwójki uściski  

przyjemnie pobiec po rzodkiewkę, cebulkę i kilka listków sałaty na śniadanie.
   przyjemnie pobiec po rzodkiewkę, cebulkę i kilka listków sałaty na śniadanie.

Halszko w imieniu Antosia i uściski dla Twojej Antosi.
  Halszko w imieniu Antosia i uściski dla Twojej Antosi.   

Niech zagoszczą na stałe. Moje posadzone latem SunSeekers 'Salmon' niestety po zimie się nie zazieleniły. Podejrzewam, że dostałam je  z wciorniastkiem,
  Niech zagoszczą na stałe. Moje posadzone latem SunSeekers 'Salmon' niestety po zimie się nie zazieleniły. Podejrzewam, że dostałam je  z wciorniastkiem,    bo miały zniekształcone kwiaty.
 bo miały zniekształcone kwiaty. 
  teraz już kolorów i świeżej zieleni przybywa szybko w ogrodzie.
  teraz już kolorów i świeżej zieleni przybywa szybko w ogrodzie.

Łany irysków
  Łany irysków  , tulipanki, narcyzki.
 , tulipanki, narcyzki.  Zawilce już kwitną i kocimiętka?
  Zawilce już kwitną i kocimiętka?  
  Czy one nie były białe?
  Czy one nie były białe? .  Wsadzone do gruntu, przeżywają rok, najwyżej dwa. Ostatnio   siane w dużej donicy, zostawione na pastwę losu, zakwitły
 .  Wsadzone do gruntu, przeżywają rok, najwyżej dwa. Ostatnio   siane w dużej donicy, zostawione na pastwę losu, zakwitły  , tak je zostawię, może wreszcie będą? Trochę rozsadziłam w ogrodzie, to tych już nie ma
  , tak je zostawię, może wreszcie będą? Trochę rozsadziłam w ogrodzie, to tych już nie ma  .
 .  

Rosną jeszcze jasnoróżowe i właśnie białe,  już przekwitły.
   Rosną jeszcze jasnoróżowe i właśnie białe,  już przekwitły.

Przymrozków powyżej minus 2 nie było, choć młode przyrosty cisów trochę ucierpiały.
  Przymrozków powyżej minus 2 nie było, choć młode przyrosty cisów trochę ucierpiały.  

Ma ciekawy wygląd kwiatu i ten kolor.
  Ma ciekawy wygląd kwiatu i ten kolor.   

Moja prognoza pokazuje chłodne dni, ale nocą 4 stopnie, to nie tak źle, ja już nie chcę żadnych przymrozków!
  Moja prognoza pokazuje chłodne dni, ale nocą 4 stopnie, to nie tak źle, ja już nie chcę żadnych przymrozków!  

.
 . , różne odcienie zieleni traw, przetykane kolorami wiosennych bylin i krzewów. Berberysy teraz najładniejsze.
 , różne odcienie zieleni traw, przetykane kolorami wiosennych bylin i krzewów. Berberysy teraz najładniejsze.  

Ile lat rosną w tym miejscu?
  Ile lat rosną w tym miejscu? Po prostu nie do opanowania.
 Po prostu nie do opanowania.