Mały,tani tunel - porady

Jak zbudować tanio i szybko ? Rozwiązania, praktyczne pomysły i wskazówki. ZRÓB TO SAM. Narzędzia, sprzęt do ogrodu.
Fittipaldi
100p
100p
Od: 20 paź 2023, o 23:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Pomidory uprawiane w gruncie - cz.9

Post »

Tunele z odpinanymi bokami widziałem na amazonie :wink:
Pelasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 wrz 2010, o 14:43
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Mały,tani tunel - porady

Post »

Mam do wyboru :
szklarnię z poliwęglanu o wymiarze szer.2,40 na wysokość 2,40 długość 3,60 o aluminiowych profilach ,czarnych , ale ma tylko jedne wejście, drzwi rozsuwane (ta mi bardzo podoba ) z szyber dachem
albo:
szklarnie z poliwęglanu o wymiarze szerokość 2 m x wysokość 2 na 4m długa, profile pcv mieszane z profilami aluminiowymi, ale ta ma już dwoje drzwi na przestrzał. Ta nie ma okienka.
Czy w takiej małej szklarni wystarczy tylko te jedne drzwi i to okienko ? Czy raczej wybrać ta drugą opcję ?
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2008, o 18:52

Post »

Proponuję poważnie się zastanowić przed kupnem tak małego tunelu. Oba będą się bardzo szybko i bardzo mocno nagrzewać i wychładzać. Konieczne będzie cieniowanie oraz szybkie otwieranie w momencie pojawienia się Słońca. Mimo wszystko pierwszy model jest nieco wyższy więc gdybym ja wybierał to wybrałbym ten model. W takim tunelu nie uda się uprawiać dużej ilości pomidorów więc lepiej uzbierać więcej środków i kupić coś większego i wyższego. 2 lata temu pomagałem montować podobny tunel sąsiadce (dodatkowo okazało się, że konstrukcja jest mało stabilna-silny wiatr potrafił wyrwać płyty poliwęglanu) i dzisiaj sąsiadka mówi, że gdyby wiedziała jak on się sprawuje to by go nie kupiła.
anulab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 18:41

Post »

Taka mi się podoba , ale cena zniechęca .Szklarnia-ogrodowa-agroflex-tulipan-XL

§ 4.8 Zabrania się zamieszczania linków do podstron i ogłoszeń z Allegro, e-Bay i innych platform handlowych (ze względu na ich b.szybką dezaktualizację). Dotyczy to również linków "zamaskowanych"
Pelasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 wrz 2010, o 14:43
Kontakt:

Post »

Przemek, chętnie bym kupiła większy, ale nie mam miejsca na działce.
Tylko taki mogę postawić.

Ania , super, tak patrzę na cenę i myślę sobie, że jak na takie otwierane szyby , to nie drogi.
;:oj
Ale nie popatrzyłam na walutę ;:306
Ekstra namiot.
;:3
ODPOWIEDZ

Wróć do „NIEROŚLINNE tematy ogrodowe. Budowa domu. Wyposażenie ogrodu”