Nasze pragnienia i radości-podziel się z nami...cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Nasze pragnienia i radości-podziel się z nami...cz.2

Post »

Liliowce mam ale jakoś nie przepadam za nimi, traktuję raczej jako zapychacze dziur :oops:
natomiast powaliła mnie Jolu Twoja różowa lilia!
Jest cudowna i musze poszukać jej cebulek w sprzedaży, bo już sobie wyobrażam jak pachnie skoro tak obficie wydaje kwiaty to musi zapach musi powalać z nóg. Czy rzeczywiście pachnie Jolu?
A niebieskie kwiatuszki to co to jest :shock: ;:167
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2011, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Karo ,ta lilia pod domem Anasasia niby ma być to delikatnie pachnie ale ta wedle opisu Beijing Moon
daje czadu do wszystkich sąsiadów też obficie kwitnie

Obrazek
Nie wiem czy cię nie zdenerwowałam moim wpisem u ciebie ,nie chce się wymądrzać ale jak mawiał mój ojciec ś,p."czasami i głupiego warto posłuchać 'więc tylko chcę pomóc.U Soni widziałam pod taką samą Anastasia lilię nie wiem czy nie piękniejsza,może widziałaś?Zapraszam ponownie jak mawiałam przez ostatnie 16 lat w pracy ;:138

Ach zapomniałam to niebieskie to nolana z nasionek od Soni właśnie a polecam też Orlaje też od Soni jaki to pomocny forumowicz-ka. ;:138
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Dzięki nolana jest delikatniusia,śliczna ale z nasionek to będę mieć problem chyba,ale spróbuję wiosną.
Dzięki i pozdrawiam , miłej niedzieli :wit
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Sonia przysłała mi dużo nasionek i wzeszły pięknie tylko miałam chyba nie dobrą ziemię i ziemiórki przerzedziły mi wysiewy o 70%ale zdołałam uzyskać każdej roślinki po trochę .Na jesień sama muszę zadbać o nasionka może nie przegapię jak w tym roku szałwię .Właśnie byłam na starej górce i zerwałam troszkę fasolki ,troszkę jabłek papierówki czerwonej,troszkę borówek troszkę malinek troszkę wiśni troszkę czerwonej porzeczki i odrobinę agrestu czerwonego a koło domu 3 średnie cukinie, miałam zrywać małe na sałatkę na zimę ale przegapiłam ;:223 Obserwował mnie chyba kos taki z żółtym dziobem ciekawski był ,wcale się nie bał cały czas patrzył jak zrywam borówki,jak bym jego brała. :lol:

to jeszcze parę zdjęć kliknę bo potem zapominam świeże czy nie świeże ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
halinkab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2015, o 14:00

Post »

Piękne liliowce i lilie ;:3 Uważaj, no zaraz się ustawią się kolejki po te niebieskie kwiatuszki cudne są! ;:306
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Spoko jak tylko zdołam uzbierać nasionek ... ;:17 dostawa ;:71 W tym roku planowałam mieć dużo sadzonek aksamitki żółtej to albo nie wschodziła a ta co wzeszła zdziesiątkowana przez oślizłe żelki. :evil: Udanego tygodnia Halinko. ;:138
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

Jolu,piękne liliowce! Trochę nazwy pomyliłaś; ta podpisana jako 'Katherine Woodbury' to 'Always Afternoon', a ta, którą podpisałaś jako 'Always Afternoon' to coś innego (może 'Super Purple', lub 'Black Stocking' albo 'Bela Lugosi'?)
Z aksamitkami mam w tym roku tak samo - objedzone przez ślimaki, a drugi wysiew słabo wzeszedł chyba przez upały.
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Serdecznie witam Florianie dobrze że ciebie mam na forum zaraz poprawie w zapiskach przy zamówieniu przy nazwach, tak sobie opisałam liliowce tylko np.opis żółto czerwony a czerwono żółty może być podpisem tego samego kwiatka albo dwóch różnych w zależności czy podpisujesz od środka czy od zewnątrz kwiatu i tu się pogubiłam a jeszcze że przesadzałam i rozdawałam często i kilka mam na górce a kilka u córki o ile jeszcze u niej żyją. ;:131 Miałam na pewno Czerwonaja Zwiezda ale go u siebie nie widzę,na wcześniejszych zdjęciach jest pewnie zagubiony albo zmarnowany przez córeczkę pracująca często nie wyrabia.Muszę zaraz poprawić i spróbuję na zdjęciach z wysyłkowej wyczaić czy te nazwy co mam to się pokrywają z wyglądem oni też mogli zrobić błędy.Miłego dnia i oby cię burze omijały a lekkim deszczykiem raczyły. :wit

Jestem zbulwersowana tymi nazwami przeleciałam 3 szkółki wysyłkowe z opisem liliowców jedna miała dokładnie te same zdjęcia obok siebie pod innymi nazwami i inną ceną ;:222 ,ten sam liliowiec w jednej szkółce ma inną nazwę w innej szkółce a ta z której teraz mam liliowce pod jedną nazwą Caterine Woodbury ma inne zdjęcie ;:219 ,chyba sobie daruje nazwy nie mam na to siły, nie wiadomo co przysyłają, jak nazywają jakaś masakra. Tylko znawcy mogą sobie dać z tym radę ale nie tacy zieloni jak ja ;:145 Trudno lepiej za dużo nie paplać jak się dokładnie czegoś nie wie.Ale liliowców jest mnóstwo i takie piękne mogły by dłużej jeszcze kwitnąć,najlepiej od wiosny do jesieni :;230 :heja :wit
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
to Anabell jestem pewna :tan
Obrazek

Obrazek
lilia trąbkowa
Obrazek

Obrazek
i ostatnie Royniki
Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Poranny spacerek miło odbyłam w Twoim ogrodzie bogatym m.in.w liliowce ,pachnące lilie... ;:215 ;:63
Miłego dnia Jolu! ;:168
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Maryniu dziękuję za wizytę,niestety jak liliowce przekwitną będzie szaro u mnie bo hortensje pomrożone nie mają kwiatów,muszą wystarczyć zielone krzaczki,ale potem to mam nadzieję będziemy się zajmować przerobem pomidorków.Teraz na fali ogórki i cukinia właśnie mam zasoloną na sałatkę,muszę małymi ilościami robić to się tak nie męczę i nie nudzę tą robotą w kuchni.Dzisiaj popadało moje posadzone szałwie i aksamitki może się przyjmą tylko trzeba straż w nocy trzymać przed ślizgami :lol:
Jeszcze żebym zdołała zawekować sałatę dzisiaj będzie dobrze.
Niby szybko ale schodzi z tym zasalaniem i takie tam ale w przelocie coś tam obcięłam coś wyrwałam
coś tam ,coś tam się zrobiło.

Ta noc prawie bezsenna to taka przetrącona chodzę
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Miłych nadchodzących dni dla Ciebie Maryniu i dla wszystkich zaglądających ;:138
Awatar użytkownika
neferet
200p
200p
Od: 18 paź 2014, o 19:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pięknie liliowo-liliowcowo u Ciebie. :)
Niestety z tymi nazwami rację masz i nie dotyczy to tylko liliowców, ale jest to generalnie problem. ;:174
Czy wchodzimy, czy wychodzimy z ogrodu furtka jest początkiem drogi.
Pozdrawiam, Monika
Za furtką
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Lilie, liliowce przepiękne.
Też je uwielbiam ;:167
coleusy też widzę dekorują ogród. I ja je lubię i nasadzam w donicach.
Muszę swoim cyknąć parę fotek.
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie Moniko i Aniu ;:138

Moniko myślę że nie nazwy dają wszystkim radość ale właśnie te kolory i formy a dużo robi cały artyzm ogrodnika i im bardziej pomysłowy tym większa zabawa i o to chodzi dlatego uwielbiam Wasze ogrody a Twoje zdjęcia to miód na moje serce. ;:138 ;:167

Aniu Ty jesteś tym ogrodnikiem który ma duszę artysty i na każdym kroku widać ,jak tylko przekroczy się Twoją furtkę powodzenia i dużo zdrowia, ;:138 ;:168
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Jolu liliowców masz piękną kolekcję. ;:215 Jasne z zieloną gardzielą cudne. ;:oj
Miło zobaczyć, że wysiewy udane. ;:138 Niskie cynie i szarłat dużo ładniejsze niż u mnie. :D
Anabelle ma imponujące kwiaty i jakie sztywne pędy.
Moja lilia Anastazja ma trochę inny kolor, ale może to od gleby zależy. pokażę, chyba niedługo zakwitnie.
Eszewerie w pięknej donicy, ładnie skomponowane z aukubą. ;:63
Spokojnego weekendu. miłych chwil w ogrodzie. ;:168
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Soniu dziękuję za tyle pochwał aż się onieśmieliłam ;:7 ,bardzo miło że jeszcze komuś coś u mnie się podoba ,ciepło bardzo i susza się robi w ziemi, dzisiaj trochę porobiłam w domu i jestem wyczerpana.Muszę jednak zebrać siły i cyknąć fotkę dwóm następnym liliom póki jeszcze nie padły z tego gorąca,dzisiaj pewnie nie zdołam przesłać tych zdjęć ale będą na zaś.
Soniu troszkę wiaterku i troszkę deszczyku Ci życzę i odpoczynku bo twoje włości to jak by armia ogrodników o nie dbała takie dopracowane ale mam z kogo brać przykład i odgapiać :heja
,Miłej pogodnej niedzieli ;:138 ;:168
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”