Witaj Mariuszu 
To prawda , czym człowiek starszy , tym bardziej oddala od siebie te "przybywające lata'. Ale co tam ...ja idę za radą Richarda Gere " Pamiętaj ,że Twój wiek jest zawsze idealny . Każdy rok Twojego życia jest wyjątkowy i cenny i możesz go przeżyć tylko raz . Nie żałuj więc ,ze się starzejesz - to przywilej dostępny nie dla wszystkich" . Odchodząc (10 lat temu) na wcześniejszą emeryturę ( ojej jak ja bardzo przeżywałam , teraz z perspektywy lat ,mogę powiedzieć ,ze niepotrzebnie )dostałam świetne życzenia od współpracowników
" Najlepsze życzenia to marzeń spełnienia , bo cóż piękniejszego niż właśnie marzenia...???
wiek emerytalny po to jest nam dany , by realizować niespełnione plany ,
więc nie ma co patrzeć na swa kartę zdrowia , tylko łykać życie i się delektować .
Brać wszystko co jeszcze do wzięcia zostało , póki posłuszeństwa nie odmawia ciało"
Takie przesłanie towarzyszy mi każdego dnia , cieszę się każdym dniem ,każdym drobiazgiem , mam wokół siebie kochanych i kochających ludzi , jestem czasami nawet niepoprawną optymistką ...po prostu jestem szczęśliwa
Mariuszu, dziękuję serdecznie za życzenia

Ja również życzę Tobie i Twoim bliskim spokojnych, radosnych , rodzinnych Świąt a w nadchodzącym Nowym Roku spełnienia marzeń i nie gasnącej nadziei na lepsze jutro
Witaj Iwonkodziękuję serdecznie za życzenia . My również życzymy Wam samych radości , miłości i rodzinnego ciepła na nadchodzące święta . Nowy Rok niech będzie czasem spełnienia marzeń i pragnień
Ja przeniosłam z ogrodu do tunelu foliowego jarmuż , cebulę ze szczypiorem i pietruszkę . Przykrywam agrowłokniną . Super mam świeżutką zieleninę . W tym roku wyjątkowo zasmakowałam w surówce z jarmużem / mój autorski przepis ... jarmuż młodziutki / środkowe liście /drobniutko pokrojony , suszone pomidory z olejem, papryka konserwowa, świeży pomidor, ogórek, oliwki zielone i czarne , kapary , por drobniutko pokrojony / biała część/, zioła prowansalskie, pieprz , sól / do smaku/ , odrobina cukru . Zalewam olejem z przyprawami , czasami dodaję też odrobinę sosu sałatkowego z Winiar ...francuski . Moje synowe i ja uwielbiamy ...do mięska pychotka . Lepsza jest gdy trochę postoi i wszystko "przegryzie się"