, a w Twoim/ Twoich kaktusów wydaniu tym bardziej. Śliczne echinopsy
 , a w Twoim/ Twoich kaktusów wydaniu tym bardziej. Śliczne echinopsy   .
 .Tak jak i pozostałe rośliny. Wyróżnię jeszcze Lobivia arachnacantha TB 814.1 , bo maluchom zawsze trudniej się przebić, a przecież są urocze
 .
 . , a w Twoim/ Twoich kaktusów wydaniu tym bardziej. Śliczne echinopsy
 , a w Twoim/ Twoich kaktusów wydaniu tym bardziej. Śliczne echinopsy   .
 . .
 .
- oj tak, oj tak szczególne w kolorystyce i budowie, jaką przy Twojej opiece i pomocy "wyprodukowały" Twoje rośliny. Kwiaty na: Lobivia saltensis var. zapallarensis LT 328 i Lobivia pugionacantha var. cornuta TB 079.1, również bardzo uroczehen_s pisze:Białe jest również piękne...

Lobivia saltensis var. zapallarensis LT 328 dla mnie ideał, ostatnio mam fazę na takie kolory
 Lobivia saltensis var. zapallarensis LT 328 dla mnie ideał, ostatnio mam fazę na takie kolory  

. Wspaniały zestaw różnych haematantha z  Lobivia haematantha var. rebutioides RH 612 na czele
 . Wspaniały zestaw różnych haematantha z  Lobivia haematantha var. rebutioides RH 612 na czele  .
 .

wyróżnię Lobivia haematantha var. amblayensis WR 19 za pięknie rozłożony "parasol"
 wyróżnię Lobivia haematantha var. amblayensis WR 19 za pięknie rozłożony "parasol"  

Mam dwie rośliny tego gatunku - pochodzą oczywiście z Twoich nasion ale nie są przez Ciebie wysiane.blabla napisał(a):
Masz sporo szczęścia, że trafiła Ci się Lobivia jajoiana var. elegans TB 393.2 z żółtym kwiatem. Ja na 4 rośliny mam tylko jedną taką a siewki kwitną tylko na czerwono.

Emi22 napisał(a):
Jak Ty to robisz, że wszystkie kwitną jak na zawołanie?
 Rośliny są posadzone i (bardzo rzadko) przesadzane. Czasem podlane. Jeszcze rzadziej zasilane. Chłodno zimowane. Mają kwitnąć i już!
 Rośliny są posadzone i (bardzo rzadko) przesadzane. Czasem podlane. Jeszcze rzadziej zasilane. Chłodno zimowane. Mają kwitnąć i już!  
 Absolutnie nie!Coraz chłodniej, chyba wszelkie kujaki czas pochować z dworu do domu na zimowanie?

- delikatne, subtelne i jednocześnie kolorowe.
  - delikatne, subtelne i jednocześnie kolorowe.