Przepięknie obsypana kwieciem! Swoją też będę cięła w taki razie! :P
Wiejskie podwórko - aguskac cz.1
- aguskac
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
basow@ pisze:No po prostu przepięknie.....aż wstyd powiedzieć , ale normalnie Ci zazdroszczę.....![]()
![]()
Czy to biełe na trawie to stokrotki? Bajecznie......
jakby Ci to powiedzieć... stokrotki
Stokrotki rosną cały rok, są zawsze, teraz też, tylko, że pod śniegiem, jak tylko stopnieje to zrobię fotki na dowód ;:2
- aguskac

Tak się przyglądam i wygląda na to że mojebasow@ pisze:Oooooo!Czy to Twoje zdjęcie ?????
Stokroteczki bomba!Dosiej maki , chabry i już masz łączkę![]()
![]()
Nie wiem czy chabry i maki polubiły by moją glinę
- aguskac

Chyba po Tobie "zmałopowałam" hihihal1959 pisze:Aguś miło Cię widzieć,pięknie zielona u Ciebie wiosna,lubię taką wiosenną zieleń z białymi kwiatkami na drzewach i stokrotki na trawie,ładna ta brzoza
,a to kwitnące drzewo
,bo nie wiem czy dobrze myślę
![]()
Pytasz o jaśminowiec?
On zakwita jak kończy kwitnienie kalina, przez chwilkę kwitną razem.
- aguskac

Moje łączki
Jak widać na załączonych obrazkach trawnik mam niezbyt zadbany, a krótko mówiąc - zapuszczony !!
Jednak taki podoba mi się najbardziej i zawsze mi żal jak trzeba go już pod kosiarkę.
W 'porządnym" ogrodzie coś takiego jest niedopuszczalne !!! ale na mojej wsi uchodzi. Dlatego zawsze targuję się z mężem o przesunięcie koszenia na jak najdalszy możliwy termin. Jak już wiadomo, że wyższej trawy kosiarka nie będzie chciała brać to zaczynamy koszenie
Na szczęście stokrotki odrastają już po 2 dniach

Jednak taki podoba mi się najbardziej i zawsze mi żal jak trzeba go już pod kosiarkę.
W 'porządnym" ogrodzie coś takiego jest niedopuszczalne !!! ale na mojej wsi uchodzi. Dlatego zawsze targuję się z mężem o przesunięcie koszenia na jak najdalszy możliwy termin. Jak już wiadomo, że wyższej trawy kosiarka nie będzie chciała brać to zaczynamy koszenie

Moim wiosennym zakupem będzie .....jaśminowiec
Jest śliczny!
Twoja łączka na zdjęciach wygląda fajnie i wcale się nie dziwię,że targujesz się z M o koszenie
Bardzo podoba mi się Twój kącik do siedzenia. Pijecie tam kawusię i jecie obiadki w lecie?
Miło Cię widzieć (na zdjęciu ).To ty młoda d......jesteś
mniej więcej w moim wieku....

Twoja łączka na zdjęciach wygląda fajnie i wcale się nie dziwię,że targujesz się z M o koszenie
Bardzo podoba mi się Twój kącik do siedzenia. Pijecie tam kawusię i jecie obiadki w lecie?
Miło Cię widzieć (na zdjęciu ).To ty młoda d......jesteś
mniej więcej w moim wieku....
Pozdrawiam,Małgorzata
- aguskac

Halinko, zanim się obejrzysz będzie duży, jak już kwitnie, to teraz ruszy z kopyta, on ma rocznie bardzo duże przyrosty.
Mój jest bardzo stary, nie wiem ile ma lat, bo był tu dużo wcześniej ode mnie. Odmładzam go pomału, bo ma brzydkie stare wyłysiałe gałęzie. Zostawiłam mu dużo młodych przyrostów i z nich odbuduję młodą koronę, a stare w ciągu kilku lat wytnę.
Mój jest bardzo stary, nie wiem ile ma lat, bo był tu dużo wcześniej ode mnie. Odmładzam go pomału, bo ma brzydkie stare wyłysiałe gałęzie. Zostawiłam mu dużo młodych przyrostów i z nich odbuduję młodą koronę, a stare w ciągu kilku lat wytnę.