Witajcie serdecznie,dopiero były kurzawy śniegowe a dzisiaj roztopy i ogród się zieleni ,ale zapowiadają mrozy i śniegu może nie być ,nie jest to dobre dla roślin,ale zobaczymy ,może nie trzeba się martwić na zapas .
Iwonko,co nabroiłaś ,że masz karę i zakaz słodkości

teraz bardzo ratują nas wspomnienia ,żeby jakoś dotrwać do wiosny ,niby mamy odpoczywać ,ale każdego kusi już powrót do ogrodu ,pozdrawiam
Ewciu,ciasto jest wspaniałe,może to głupio,że sama zrobiłam i tak zachwalam

ale musisz uwierzyć

co prawda nie umiem piec ciast ,więc spód wyłożyłam gotowymi biszkoptami,ta roślinka o którą pytasz to wiśnia zygzakowata ,krzew kwitnący bardzo wczas na wiosnę ,jak będzie co ukopać to Ci wyślę ,pozdrawiam
Dorota,nie ściemniam ,nie ściemniam

ja w tym placku nic nie piekłam ,spód wyłożyłam gotowymi biszkoptami ,jutro zrobię taki sam tylko z wiśniami ,a dlaczego wiśnia nie w gruncie ,tylko w donicy,wspomnienia będę kontynuować ,bo też sama je lubię ,pozdrawiam
Wandziu,ciasto jest pyszne i smakuje jak wygląda ,serek mascarpone jest rewelacyjny do wszystkich mas,i do różnych deserów,lekki i pyszny ,narcyzy po kwitnieniu zasilam nawozami potasowo-fosforowymi ,żeby na rok następny cebulki nagromadziły substancji potrzebnych do kwitnienia ,żeby się wzmocniły i na pewno muszą same zżółknąć i zniknąć ,pozdrawiam
Bożenko,u mnie też pogoda zwariowała,teraz nie ma już śniegu i zasp ,trawnik zielony i ciepło,jak wrócą mrozy to będzie nieciekawie ,ja tymczasem dalej piekę i wymyślam w kuchni,pozdrawiam
Marysiu,jutro robię drugi taki placek z wiśniami ,wraca Zuzia z Krakowa po 2 tygodniach ,więc muszę jej też zrobić ,bo na tamten się nie załapała ,jest prawie sesja i ma dużo nauki więc została ,żeby nie tracić czasu ,ale dzwoni i mówi ,że przyjeżdża ,bo tęskni ,ja też szaleję w kuchni ,nawet szynkę zrobiłam w szynkowarze ,jest pyszna bo moja

i bułeczki też dzisiaj upiekłam do szyneczki ,przyszło takie ocieplenie ,że trawa zielona jest w ogrodzie ,pozdrawiam
Elżuniu,krągłości też są piękne ,pogoda u mnie codziennie inna i brzydka,dopiero dzisiaj było cieplej i trochę lepiej ,chociaż wiatr wieje ciągle ,ale na rowerze nie wyobrażam sobie jazdy ,jesteś chyba bohaterem z tym rowerem ,ale uważaj na siebie ,już niedługo będziemy miały słoneczko bo wiosna sie zbliża ,pozdrawiam i miłego odpoczynku życzę