Ogród Marty - Cz. XII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty - Cz. XII

Post »

No na zdjęciu to Twoje ciasto wygląda naprawdę smakowicie. ;:oj
Ja dopiero niedawno odkryłam serek mascarpone i jego fantastyczne możliwości. Mało pracy, a efekty super. Ale to tylko dzięki mojej córce, bo gdyby nie ona, to nadal żyłabym w nieświadomości. :oops:

Aha, rewelacyjne narcyzy, Marto! U mnie są one jak jednoroczne, kwitną tylko po zakupie, a potem już tylko szczypior. :(
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wandziu! Prawdopodobnie zbyt szybko liście usuwasz ,one muszą same się usunąć i wtedy zakwitają każdego roku! ;:3 :wit
Serek mascarpone jest najlepszy do kremów i innych słodkości i nie tylko!
Martuniu ,ja jakbym miała thermomix , to też bym nie chciała robota.U mnie huraganowo i na przemian śnieg i deszcz ,teraz przemraża na noc,okropna pogoda.Muszę poprawić okrycia roślinom . :wit ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Kochana widzę że u Ciebie już wiosna na parapecie! Martuś ja wreszcie kupiłam ziemię i może niedługo też się coś zazieleni! Kawałek ciasteczka dla mnie, bo wiem że jest pyszne ;:180
I ja szaleję w kuchni...robiłam pierogi, śliwki i orzechy włoskie w czekoladzie, ugotowałam rosołek ze swojskiej kurki z domowym makaronem...a doopsko rośnie ;:oj ;:oj
W ogrodzie jestem parę razy dziennie, ale źle się chodzi bo śnieg mokry i nierówny, a dzisiaj zawieja niosła mnie do kurnika ale wrócić już nie mogłam tak mnie pchało ;:oj Potem okoliczne drogi pokryły się lodem i były korki. Na szczęście tylko o tym czytaliśmy, bo wszyscy zdążyliśmy wrócić do domu :D Pozdrawiam i buziaczki posyłam Obrazek
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

No i jak tu pozbyć się poświątecznych okrągłości jak ciągle częstują człowieka takimi słodkościami ;:oj ,ale na sobotę i ja muszę coś słodkiego naszykować bo wybieram się z wizytą do przyjaciółki , może tiramisu , albo faworki , muszę pomyśleć . U mnie dzisiaj była okropna pogoda bo do rana lało jak z cebra , potem była śnieżyca i przymroziło , więc zrobiło się jedno , wielkie lodowisko , ani jechać , ani iść , masakra , cud , że do domu dojechałam cała i nie połamana , ale generalnie jak przychodzi zima to ja się cieszę bo nadrabiam wszystkie [ nie ogrodowe] zaległości .Jedynie brakuje mi troszkę słoneczka . Pozdrawiam cieplutko . ;:167
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witajcie serdecznie,dopiero były kurzawy śniegowe a dzisiaj roztopy i ogród się zieleni ,ale zapowiadają mrozy i śniegu może nie być ,nie jest to dobre dla roślin,ale zobaczymy ,może nie trzeba się martwić na zapas .

Iwonko,co nabroiłaś ,że masz karę i zakaz słodkości :uszy teraz bardzo ratują nas wspomnienia ,żeby jakoś dotrwać do wiosny ,niby mamy odpoczywać ,ale każdego kusi już powrót do ogrodu ,pozdrawiam ;:168

Ewciu,ciasto jest wspaniałe,może to głupio,że sama zrobiłam i tak zachwalam ;:306 ale musisz uwierzyć :uszy co prawda nie umiem piec ciast ,więc spód wyłożyłam gotowymi biszkoptami,ta roślinka o którą pytasz to wiśnia zygzakowata ,krzew kwitnący bardzo wczas na wiosnę ,jak będzie co ukopać to Ci wyślę ,pozdrawiam ;:196

Dorota,nie ściemniam ,nie ściemniam ;:185 ja w tym placku nic nie piekłam ,spód wyłożyłam gotowymi biszkoptami ,jutro zrobię taki sam tylko z wiśniami ,a dlaczego wiśnia nie w gruncie ,tylko w donicy,wspomnienia będę kontynuować ,bo też sama je lubię ,pozdrawiam ;:168

Wandziu,ciasto jest pyszne i smakuje jak wygląda ,serek mascarpone jest rewelacyjny do wszystkich mas,i do różnych deserów,lekki i pyszny ,narcyzy po kwitnieniu zasilam nawozami potasowo-fosforowymi ,żeby na rok następny cebulki nagromadziły substancji potrzebnych do kwitnienia ,żeby się wzmocniły i na pewno muszą same zżółknąć i zniknąć ,pozdrawiam ;:168

Bożenko,u mnie też pogoda zwariowała,teraz nie ma już śniegu i zasp ,trawnik zielony i ciepło,jak wrócą mrozy to będzie nieciekawie ,ja tymczasem dalej piekę i wymyślam w kuchni,pozdrawiam ;:168

Marysiu,jutro robię drugi taki placek z wiśniami ,wraca Zuzia z Krakowa po 2 tygodniach ,więc muszę jej też zrobić ,bo na tamten się nie załapała ,jest prawie sesja i ma dużo nauki więc została ,żeby nie tracić czasu ,ale dzwoni i mówi ,że przyjeżdża ,bo tęskni ,ja też szaleję w kuchni ,nawet szynkę zrobiłam w szynkowarze ,jest pyszna bo moja ;:306 i bułeczki też dzisiaj upiekłam do szyneczki ,przyszło takie ocieplenie ,że trawa zielona jest w ogrodzie ,pozdrawiam ;:196

Elżuniu,krągłości też są piękne ,pogoda u mnie codziennie inna i brzydka,dopiero dzisiaj było cieplej i trochę lepiej ,chociaż wiatr wieje ciągle ,ale na rowerze nie wyobrażam sobie jazdy ,jesteś chyba bohaterem z tym rowerem ,ale uważaj na siebie ,już niedługo będziemy miały słoneczko bo wiosna sie zbliża ,pozdrawiam i miłego odpoczynku życzę ;:168
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Eh Martusiu, sprawy zdrowotne, wszystko się człowieka czepia, ale ja o tym nie chcę myśleć, wspominam, planuję i jest świetnie ;:108
MagdalenaKCh
500p
500p
Od: 26 sie 2011, o 19:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oj teraz dopiero trafiłam na Twoje ciasto :D, a że przeważnie piekę ciasta "bez pieczenia" chętnie przetestuję. Wyglądało przepysznie, jak torcik.
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Martusia ;:168 wierzę na słowo co do ciasta ... ja teraz z pieczeniem idę na łatwiznę ze względu na ręce... nie tolerują zbyt prac ręcznych ;:306 A ta wiśnia zygzakowata to tak od korzenia odbija... kwiatuszki ma śliczne i takie powyginane gałązki na wszelki wypasek zachowałam sobie Twoją fotkę ;:333
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Marta potrafisz i już, sztuką jest dla niektórych wszystko z przepisu złożyć w całość, Tobie się udało. A jak ciasto znika to znak, że smakowało.
Dla wiśni cały czas szukam miejscówki, już w tym sezonie na pewno ją dostanie.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu Twoje ciasto jest pyszne potwierdzam! Ja w weekend usmażę chrust, bo dostałam od koleżanki przepis i muszę go wypróbować :D W sprawie nasion, o których rozmawiałyśmy już nawiązałam kontakt i jak wszystko dobrze pójdzie to będziemy miały ;:333 Za oknem robi się kolejna zima, w dzień poprószyło a mróz w prognozach...ile jeszcze takich zim nim przyjdzie upragniona wiosna? Ucałowania i życzenia połamania pióra (tak kiedyś się życzyło) dla Zuzki ;:167 , a Ciebie ściskam i pozdrawiam Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Was gorąco,zima mnie jakoś uśpiła i zrobiłam się leniwa ,chociaż w kuchni dalej działam ,ale do ogrodu nic a nic nie chce mi się wyjść ,a róże na mnie czekają .

Iwonko,no to masz wielki mus ,ale może czasem możesz zgrzeszyć ,dobrze,że idziesz do przodu nie oglądając się za siebie ,pozdrawiam i byle do wiosny ;:168

Magdziu,witaj,to jest taki owocowy torcik ,pyszny ,no i nie trzeba piec ,czego nie lubię i szybko się go robi ,teraz też wiecej czasu bo ogród śpi i czeka na wiosnę to ja też wykorzystuję czas inaczej ,pozdrawiam :wit

Ewciu,ja nie piekę ,bo coś mi nie wychodzi i nie bardzo przez to lubię ,najlepiej wychodzą mi zakalce ;:306 ,wiśnia zygzakowata odbija od korzenia i już parę sadzonek dziewczynki sobie wzięły ,pozdrawiam i zdrówka życzę ;:196

Dorota,w całość to jakoś sklecę i jest pyszne ,inaczej nawet się nie biorę ,oj skąd ja to znam szukanie tak długo miejsca ,już wiem ze swojego podwórka ;:306 ,pozdrawiam :wit

Marysiu,dzisiaj zrobiłam taki sam placek ale z wiśnią ,już z Bogusiem dzisiaj po obiadku pałaszowaliśmy,pychota po prostu,Zuzia przyjechała i jutro wszyscy będziemy się nim zajadać ,już się cieszę z nasion ,u mnie też zima ,ale śniegu nie mam dużo ,a w nocy było -6 ,na pole nawet nie chce mi się wyjść ,chociaż dzisiaj świeciło słoneczko ,ale nie wyszłam bo nie musiałam ,ogrzewam się ciepłem domowym ,Zuzię ucałuję i pozdrowię ,ateraz pozdrowienia dla ciebie i rodzinki ;:196
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Twój ogród jest bardzo duży, jeszcze wiele zakątków znalazłoby się do obsadzenia, ja jednak mam dużo gorzej ;:306 dlatego coraz dłuższy czas mi zajmuje znalezienie miejsca dla nowych roślinek. Na razie zamówiłam tylko chryzantemy i mam nadzieję, że to koniec.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

A ja tam wcale nie widzę, żebys była leniwa, tylko swoje działania skierowałaś w innym kierunku
Jesteś niesamowita
Ile Ty masz siły i energii. ;:180
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Martuniu , coś mi się widzi , że wszystkie szukamy zajęcia dla rąk , bo właśnie upiekłam chlebek ;:oj .W tym sezonie nowych roślin do ogrodu kupię już mniej bo muszę skupić się na części warzywnej a na rabatach kwiatowych uporządkować to co już jest .Spacerując po Twoim ogrodzie czasem Ci zazdroszczę , że masz już tak dojrzały ogród , ja muszę jeszcze trochę poczekać , ale mam nadzieję , że z każdym rokiem , jak rozrosną się drzewa i krzewy , będzie robiło się przytulnie i zacisznie .Martuniu , kiedy będziesz siała małe papryczki , bo też to muszę zrobić a nie chcę żeby za mocno mi się powyciągały .Pozdrawiam ;:167
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Was ,tak mnie wczoraj wytrąciła z równowagi informacja ,że forum nie będzie ,że zamknęłam laptop i prawie się załamałam ,ale rano włączyłam i czytam ,że wszystko odroczone na razie do marca ,a może i dłużej ,może nas nie rozdzielą ,bo jesteśmy jak wielka rodzina ,ja dzisiaj obsypałam w końcu róże w przedogródku i okryłam choiną ,pozostałe róże jeszcze czekają,a w kuchni zrobiłam szynkę z szynkowara ,bo wędzarni jeszcze nie mam .

Dorota ,mój ogród może i duży ,ale już zapełniony ,a nowości ciągle kuszą i też gonię z sadzonkami i nie wiem gdzie posadzić ,ja zamówiłam dalie ,ale myślę ,że jeszcze coś zamówię ,na razie jeszcze odpoczywam ,ale pracy od wiosny będzie bardzo dużo ,pozdrawiam ;:168

Gosiu,to prawda teraz urzęduję w kuchni bo tak lubię ,ale dzisiaj nawet na chwilę poszłam do ogrodu ,bo prawie nie mam śniegu ,a mrozik jest i część róż okryłam ,no i kisiliśmy pyszną kapustę ,siły już nie mam tak dużo i boli mnie kręgosłup,pozdrawiam ;:168

Elżuniu,ja też chciałabym się skupić na warzywkach ,bo uwielbiam swoje ,teraz wszystko wykorzystuję ,ale i kwiatuszki mnie rajcują ,mój ogród rzeczywiście dojrzał i w niektórych miejscach już żadne kwiatuszki nie mogą rosnąć ,bo jest tyle cienia i tajemniczych przejść ,ale one są piękne i ja takich bardzo naturalnych miejsc nie likwiduję ,więc na nowe nasadzenia musze szukać nowych miejsc ,ja jeszcze papryczek nie sieję ,ale może w lutym ,jeżeli się zdecyduję ,bo wolę pomidorki ,ogórki ,fasolkę szparagową i fasolę Piękny Jaś ,cukinie,selery pietruszkę ,cebulkę ,różne sałatki ,oj będzie się działo za chwilę ,na parapetach i w ogrodach,pozdrawiam ;:196

Teraz troszkę wspomnień ,niech nas rozweselą ,zapraszam .
Obrazek

Obrazek

Ułudka
Obrazek

Omieg wschodni
Obrazek

pierwiosnek Lucky Locket
Obrazek

Obrazek

Epimedium
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Epimedium Domino
Obrazek[/url

Epimedium Champagne
[url=https://www.fotosik.pl/zdjecie/191096b850b0902d]Obrazek

i moja domowa szyneczka z szynkowara

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ususzona jarzynka do Vegety
Obrazek

gotowa pachnąca Vegeta już w słoiczkach ,a na brytfankach suszą sie następne warzywka
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”