Ogród Marty - Cz. XII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty - Cz. XII

Post »

Witam w zimowe,spokojne dni ,dzisiaj były śliczne jasełka w którym brał udział mój wnuczek Franuś ,więc wieczór spędziłam z dzieciakami ,a po jasełkach był wieczór pełen kolęd dzieciaków i naszych ,to taka odmiana od codzienności .

Marysiu,ja dalej uważam ,że nie umiem piec ,ciasta słodkie mi nie wychodzą oprócz zakalców,u mnie też zima ,mrozy nie straszne ,śnieg sie trzyma i niech tak będzie bo okrywa kwiatuszki,ja pojadę do Krakowa pod koniec stycznia to wstąpię do LM po jakieś nasionka ,chociaż czasem to nic mi się nie chce robić ,coś mnie zaczyna tłuc ,chyba z braku słońca,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Lodziu,myślę ,że już bułeczki zrobione i pyszne wyszły,śnieg ciągle u mnie dosypuje ,więc zima nie zawiodła ,byle mrozów większych nie było ,ja bym nie chciała ,pozdrawiam i byle do wiosny ;:168

Bożenko,nie wiem co to planetarniak ,swoje chlebki to takie pychotki ,dla mnie nie za dobre ,bo utyję za bardzo ,ale nie mogę się powstrzymać i wsuwam ,bo takie pachnące i pyszne ,że same się jedzą ,nie wyobrażam sobie mojej kuchni beż takiego pieca,cieszę się ,że go wybudowałam ,ta kuchnia żyje i ma duszę ,wszyscy chcą w niej siedzieć ,nie można gości wygonić do pokoju, ;:306 ja też zasypana jestem ,dobrze,że na chwilę przestało sypać to drogi bardzo się poprawiły,ogród śpi zasypany ,ale wiosna tuż tuż ,czas przecież tak szybko leci ,pozdrawiam ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Taki karmnik dostały moje ptaszki i myślę ,że się cieszą ,drugi jest metalowy na ziarenka .
Obrazek

moja wspomnieniowa wiosna dla rozweselenia serc
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39

Post »

Marto, Twoje wspominki, są tak sugestywne, że poczułam zapach wiosny. Zdjęcia ;:215
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu za takimi widoczkami...tęskno mi Panie!
Moje ciemierniki nakryte grubą warstwą śniegu, a nocą nakurzyło zasp w ogrodzie. Dzisiaj świeci słonko i mróz zelżał, ale zima trzyma.
Musimy podjechać do Kasi jak będę u Ciebie, bo mikołajek cudny a i wcześniej widziałam parę śliczności. Pozdrów całą rodzinkę ;:4
Lenistwo mną zawładnęło i czekam na wiosnę. Pozdrawiam i mocno całuję ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Chciało by się już mieć kolorowe kwiatuszki, a tu zima wszystko w bieli. Zdjęcia wspomnieniowe wskazane.
Karmni ptaszki dostały bardzo ładny, śliczny mikołaj, to jest jakiś wytrażyk. Przy takiej pogodzie ptaszki na pewno zadowolone ze stołówki.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Piękne widoki - trzeba myśleć że z każdym dniem coraz do nich bliżej ;:108
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Martuś,ten planetarniak to robot kuchenny planetarny sprzęt nowej generacji.U mnie też wszyscy w pomieszczeniu z aneksem kuchennym,nikt nie chce siedzieć w pokoju.
Zima dziś pękła obecnie dzień był z roztopami ,w ogródku stoją białe chochoły jeszcze mocno ośnieżone!
Chcę Ci powiedzieć ,że podobnie suszę warzywka na suchą Vegetę,mam własną!Pozdrawiam cieplutko! ;:3
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Martusiu ;:196 , wróciłam i mam nadzieję, że mnie jeszcze nie zapomniałaś, w chwilach wolnych, a będzie ich teraz trochę, pospaceruję sobie u Ciebie :wit
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Martuś karmniki ptaszki maja "wypasione" jak mówi syn sąsiada :lol: Nawet gustownie, świątecznie ozdobiony... U mnie musiałam dorobić jeszcze jeden karmnik, bo taki był tłok że tylko pióra leciały :) Zawsze robię z plastikowych butelek, jeden mam własnej konstrukcji z drewna , ale chyba ma już niezbyt długi żywot... Piękne wiosenne widoczki ... moje krokusy i hiacynty wystawiły noski, ale je śnieg przysypał ... chyba jeszcze się ogarną ;:333
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie moi mili,niby nie chodzę do ogrodu ,a jakoś na nic nie mam czasu ,chyba za dużo wymyślam ,piekę bułeczki ,robię pierożki ,wczoraj zrobiłam pyszny placek,karmie ptaszki ,gotuję obiadki ,kiszę barszczyki ,suszę jabłuszka na chipsy ,no i w przerwie piję kawkę ,zazwyczaj 2 dziennie , dzisiaj jest odwilż i momentami pada deszcz ,więc pogoda barowa ,jutro ma być bardzo niskie ciśnienie i możemy się źle czuć ,ale myślę ,że damy radę .

Lodziu,ogród jeszcze śpi i też śni o wiośnie i tak właśnie wszyscy na nią czekamy,razem zawsze lepiej ,więc byle do wiosny,pozdrawiam ;:168

Marysiu,chyba wszystkim tęskno,u mnie też wszystkie ciemierniki zasypane ,ale już niedługo luty, a po lutym marzec spieszy ,koniec zimy wszystkich cieszy :heja dziękuję za pozdrowionka ,ja też mam lenia ,a jak nie mam to robię co chcę a nie to co muszę lub powinnam pozdrawiam i spokojnej niedzieli życzę ;:196

Dorota,będą i kolorowe kwiatuszki teraz sie dłuży do wiosny i chcielibyśmy popędzić czas,a jak nadejdzie wiosna to czas zasuwa jak torpeda ,nawet zapieranie się nic nie pomaga ,ptaszki u mnie jakieś płochliwe,nie siedzą w karmniku ,żeby im zrobić zdjęcie ,tylko porwą nasionko i uciekają na drzewo,nic nie rozumiem ,pozdrawiam i zdrówka życzę ;:168

Natalko,doczekamy się takich widoków,a teraz jeszcze odpoczywajmy ,ja nadrabiam różne zaległości,pozdrawiam ;:168

Bożenko,to fajny masz sprzęt ,ja wszystko robię na Thermomixie ,nie mam żadnego robota i chyba nie potrzebuję ,u mnie też zima odpuściła ,pewnie na chwilę ,śnieg bardzo mokry i pada co chwilę ,pozdrawiam i miłej niedzieli życzę ;:168

Iwonko witaj,chyba popiołem trzeba tu posypać tak dawno Cię nie było,fajnie ,że teraz będziesz z nami i myślę ,że na zawsze :uszy ,pozdrawiam ;:196

Ewciu,cieszę sie ,że karmniki się podobają ,mam 2 i obydwa dostałam od dwóch Kasiulek ,ten drugi też obfocę i pokażę ,jest u mnie już drugi rok ,cieszę się i ja z tak pięknych karmników ,wiosennym z wystawionymi noskami nic złego się nie stanie ,dadzą rade i na wiosnę cię oczarują,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martusiu popiołem ;:306 , no to na zdrowie roślinom wyjdzie, ale drzewnym, a ja, już nie zamierzam uciekać :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko,u nas tak się mówi jak kogoś długo nie ma ,że trzeba posypać popiołem jak zawita po długiej przerwie,popiół może być drzewny bo zdrowy dla roślinek ;:306 .

Częstujcie się ,wczoraj zrobiłam ,jest z brzoskwinią i masą z bitej śmietany z serkiem mascarpone ,musicie uwierzyć ,że to jest niebo w gębie ,nie warto się opierać :uszy
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
A teraz troszkę wspomnień na pocieszenie .
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O matulu, takie pyszności a mi nie wolno słodkiego wcale :( , ale chyba maleńki kawałek skubnę :wink: Martusiu pokazujesz tą najwcześniejszą wiosnę, tą którą za chwilę będziemy oglądać, cudne fiołeczki ;:215
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Martuś ciasto wygląda znakomicie i zapewne tak smakuje :) , na fotkach przedwiośnie skraca na nie oczekiwanie ;:333 A moje standardowe pytanie .. co to? https://images92.fotosik.pl/105/1ed6c0f680163566.jpg
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Marto kusisz tym pysznym ciastem, a zawsze mówisz że pieczenie to nie Twoja bajka. Coś ściemniasz ;:306
Mam tę wiśnię z ostatniego zdjęcia od Ciebie, na razie rośnie sobie w dużej donicy, zeszłej wiosny kwitła kilkoma kwiatuszkami.
Fiołki bardzo lubię, dlatego pokazuj jak najwięcej takich wspomnień.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”