Moje różne zakątki......cz.3.- Aktualny
- Shire
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 3 kwie 2016, o 21:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje różne zakątki......cz.3.- Aktualny
Śliczny ten orlik, taki pastelowo- lawendowy
Iglaki jak uczesane w irokeza i azaliowa tęcza 
-
MirkaS

- Od: 25 mar 2009, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu uciekł mi Twój wątek , ale gonię 
Po obejrzeniu ostatnich stron mam hostowy zawrót głowy ile Ty ich masz
Cudowny zadbany ogród
po którym miło się , spaceruje
już wiem ,że muszę dokupić biały czosnek bo nie mam a ładnie wygląda.
Jestem niezdecydowana co do orlików podobają mi się jak oglądam ale jak pomyśle ,że się rozsiej ą to mam wątpliwości.
Po obejrzeniu ostatnich stron mam hostowy zawrót głowy ile Ty ich masz
Cudowny zadbany ogród
już wiem ,że muszę dokupić biały czosnek bo nie mam a ładnie wygląda.
Jestem niezdecydowana co do orlików podobają mi się jak oglądam ale jak pomyśle ,że się rozsiej ą to mam wątpliwości.
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Aniu,świetnie wygląda ogród z dalsza i dom w jego otoczeniu,nasza praca w ogrodach naprawdę nam się odwdzięcza takimi właśnie widokami ,jest cudnie u Ciebie ,pozdrawiam 
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Sliczny masz ogród , zresztą zawsze mi się podobał
Moja piwonia drzewiasta była ładna jak była młoda. Teraz się wyciagnęła, gołe te gałęzie jakieś , mało kwiatów. Fakt,że rośnie w towarzystwie róż , które ją zdominowały. I tak sobie sama wymyśliłam ,że jak ją przytnę to sie rozkrzewi , będzie ładniejsza i nie taka wysoka bo zasłania róże i tak ze sobą walczą
Już przycięłam , tak na czuja. Patrzyłam żeby były jakies pąki , wyrostki a nie goła gałęź. Z tego powinno odbić. Przycięłam tak o połowę. Sama zadecydujesz ile musisz przyciąć. Ale poczekaj , moze moja tego nie przeżyje ? ale myślę ,że nie zrobi tego
Zobaczymy, dam Ci znać jak sie miewa 
Moja piwonia drzewiasta była ładna jak była młoda. Teraz się wyciagnęła, gołe te gałęzie jakieś , mało kwiatów. Fakt,że rośnie w towarzystwie róż , które ją zdominowały. I tak sobie sama wymyśliłam ,że jak ją przytnę to sie rozkrzewi , będzie ładniejsza i nie taka wysoka bo zasłania róże i tak ze sobą walczą
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Aniu 93 odmiany host ??
Chyba żartujesz ?? Jak Ty to zmieściłaś ?? Ja mam mało host ale faktycznie to fajne rośliny więc powinnam ich mieć więcej. Pięknie prezentuje się Twoja działeczka z tymi dodatkami i ozdobami . Pozdrawiam i czekam na róże
.
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Chylę czoło przed hostową królową
Bardzo lubię te byliny, bo świetnie wypełniają przestrzenie.
W hostach masz orliki? Ja mam orliki wszędzie
Mają niezły rozmach. 
W hostach masz orliki? Ja mam orliki wszędzie
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Takie zdjęcia z perspektywy pokazują jak ładnie jest na działeczce, nawet drzewo poukładane pomysłowo.
Dokupuj czosnki, będzie co podziwiać za rok.
Dokupuj czosnki, będzie co podziwiać za rok.
- apus

- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
93 odmiany????
Jest mooooc
Baaaardzo dużo! Ja coraz bardziej się nimi zachwycam, nawet w głowie mam plan na małe hostowisko. Mają wielki urok.
Baaaardzo dużo! Ja coraz bardziej się nimi zachwycam, nawet w głowie mam plan na małe hostowisko. Mają wielki urok.
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Aniu wszystko już pochwalone, więc tylko cudną kepę orlików w hostach popodziwiam.
Masz rację, że często dopiero na fotografiach zauważamy niektóre szczególy. Ja szczególnie choroby i szkodniki wtedy widzę. 
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Aniu, spacer po Twoim ogrodzie to niesamowita przyjemność.
Azalie wspaniałe,
w ogóle całe otoczenie fantastycznie rozplanowane, pomysłowo ozdobione i pięknie utrzymane w ryzach! 
Azalie wspaniałe,
- silversnow
- 500p

- Od: 30 maja 2016, o 23:45
Aniu każdy spacer po Twoim cudownym ogrodzie jest dla mnie niesamowita przyjemnością . Bardzo lubię Twoje fotografie. Robisz takie cudowne, wyraziste zbliżenia swoich pięknych roślin. Idealnie eksponujesz nawet najmniejsze detale. Piękne masz azalie. Maja takie żywe kolory. Masz 93 hosty. wow
Anusia ja mam jedną i zawsze , zawsze będzie mi przypomina pewną kochana osobę , dzięki której jest u mnie
a przyjęła się bardzo dobrze. jeszcze troszeczkę dam jej podrosnąć i wkleję u siebie fotkę .Cudowne orliki, przepiękne czosnki i powojniki. Stworzyłaś naprawdę niesamowite miejsce wokół domu. Gratuluję Ci i podziwiam ogrom pracy i miłości, jaki włożyłaś i cały czas wkładasz w Twój cudowny ogród.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Aniu kolorowo i radośnie w ogrodzie, ślicznie azalie, powojniki i dziesiątki różnych kwiatów
Może i zasuwa ta wiosna, ale piękna pogoda wynagradza uciekający czas. Teraz jeszcze podlało
Czy mnie się wydaje czy masz jakieś niskie orliki?
Może i zasuwa ta wiosna, ale piękna pogoda wynagradza uciekający czas. Teraz jeszcze podlało
Czy mnie się wydaje czy masz jakieś niskie orliki?
- anabuko1

Kasiu100780 Dziękuję .Kaiser jest cudny
Inny powojniki po malu u nie zaczynają
Ano, jakoś się zrobiło juz te 93 hosty .Taka mała kolekcja.
Shire-Moniś Iglaków jeszcze wszystkich nie przycięłam.Gdzieś posiałam ładowarkę do akumulatorka do nożyc.
Jeszcze trochę jak nie znajdę, to trzeba ręcznie ciachać,Zwłaszcza kulki juz nader zarosły.
Orlików trochę też jest sporo.I siewki zostawiam w większości.
koziorozec-Martuś Dziękuję.
To prawda,za te wszystkie prace, ogród już odwdzięcza się ładnymi widokami i kwitnieniami.
Pamietam jak nie mogłam się doczekać,kiedy ten mój ogród będzie większy i coś w nim będzie widać.
Teraz już z każdej strony coś w nim widać
MirkaS Lubię hosty.I jakoś tak wyszło,że jest ich już 93 odmiany.Niby nie dokupuję,Ale jak zobaczę, jakąś co nie mam, same mi do rączek i koszyka wchodzą
Dziękuję bardzo za ciepłe słowa
Czosnki i ja na jesieni dokupię.
A orliki też lubię.są w rożnych miejscach.I nie przeszkadzają mi ,że się rozsiewają.Inne siewki zostawiam, inne można wyplewić.
Trochę za siatką się wysiały u mojej sąsiadki.A ona je wszystkie zachowała .I jest z tego zadowolona.
apus-Basiu; ewelkacha88-Ewelinko No widzisz, jakoś mi te 93 odmiany się uzbierały
U nie są ciasno posadzone, bo chciałam ich duzo.To trochę i za gęsto może.Ale jak kiedyś będzie to przeszkadzać to przesadzę
Macie małą kolekcję, to można ją powiększyć.?To super rośliny., bezobsługowe, bezproblemowe.
Troszkę tych dodatków zaczynam w ogrodzie umieszczać, taka mała biżuteria dla ogrodu.

Widok z hamaka

Po wycięciu iglaka widok na ogród jest dużo lepszy , szerszy na ogród
Znalazłam nazwę tych cz osnów- to - Purple Sensation

C.d.n...
Inny powojniki po malu u nie zaczynają
Ano, jakoś się zrobiło juz te 93 hosty .Taka mała kolekcja.
Shire-Moniś Iglaków jeszcze wszystkich nie przycięłam.Gdzieś posiałam ładowarkę do akumulatorka do nożyc.
Jeszcze trochę jak nie znajdę, to trzeba ręcznie ciachać,Zwłaszcza kulki juz nader zarosły.
Orlików trochę też jest sporo.I siewki zostawiam w większości.
koziorozec-Martuś Dziękuję.
To prawda,za te wszystkie prace, ogród już odwdzięcza się ładnymi widokami i kwitnieniami.
Pamietam jak nie mogłam się doczekać,kiedy ten mój ogród będzie większy i coś w nim będzie widać.
Teraz już z każdej strony coś w nim widać
MirkaS Lubię hosty.I jakoś tak wyszło,że jest ich już 93 odmiany.Niby nie dokupuję,Ale jak zobaczę, jakąś co nie mam, same mi do rączek i koszyka wchodzą
Czosnki i ja na jesieni dokupię.
A orliki też lubię.są w rożnych miejscach.I nie przeszkadzają mi ,że się rozsiewają.Inne siewki zostawiam, inne można wyplewić.
Trochę za siatką się wysiały u mojej sąsiadki.A ona je wszystkie zachowała .I jest z tego zadowolona.
apus-Basiu; ewelkacha88-Ewelinko No widzisz, jakoś mi te 93 odmiany się uzbierały
U nie są ciasno posadzone, bo chciałam ich duzo.To trochę i za gęsto może.Ale jak kiedyś będzie to przeszkadzać to przesadzę
Macie małą kolekcję, to można ją powiększyć.?To super rośliny., bezobsługowe, bezproblemowe.
Troszkę tych dodatków zaczynam w ogrodzie umieszczać, taka mała biżuteria dla ogrodu.

Widok z hamaka

Po wycięciu iglaka widok na ogród jest dużo lepszy , szerszy na ogród
Znalazłam nazwę tych cz osnów- to - Purple Sensation

C.d.n...
- anabuko1

karolacha-Karolinko Dziękuję za miłe, pozytywne słowa pod adresem mojego ogrodu.
Dziękuję ci za te wiadomości o piwonii drzewiastej.Wczoraj niechcący stanęłam i złamałam ten jeden jej pęd.
może, odbije,,,znowu.
Ale i tak jestem ciekawa, tych informacji o jej przycinaniu.
PEPSI-Malgosiu Hmmm bardzo mi miło być chociaż królową host
a tak serio, to dziękuję, ale wcale nie czuję ,że jest ich tak dużo.Może dlatego,że są tak trochę upchane .?
Tak w hostach też mam orliki.I też mam je w rożnych miejscach.
korzo_m-Dorotko Dziękuję ci za miłe słowa.
Kiedyś ogród w szerszej perspektywie nie wyglądał ciekawie,Pamietam, jak nie mogłam się doczekać, kiedy się zagęści.
I ciągle coś dokupywałam.Teraz i jeszcze też coś tam dokupię.Zawsze coś zobaczę, coś wejdzie w oczy i w ręce czego nie ma,Znasz to ??
Tak, czosnki już nie będę przesadzała, tylko dokupię i dosadzę.Tylko muszę zaznaczyć, gdzie one są.Abym na jesieni, kopiąc , dosadzając nie uszkodził tych , które są już.Bo tak też potrafię.
cyma2704-Soniu Dziękuję.
Tak, dobrze,że ten ogród fotografujemy, utrwalamy na fotkach .Tak szybko niektóre kwitnienia nam mijają ,że chociaż dłużej na nie popatrzymy.
A ty wiesz, ja często na tych zbliżeniach jakieś zielsko dostrzegam, albo też szkodniki.Ale kwiaty i fakturę tez.
plocczanka-Lucynko A ja dziękuję za twoje odwiedziny i pochlebne słowa pod adresem mojego ogrodu.
Azalie jakoś mi wychodzą.W przeciwieństwie do rodków.

azalia pink delight

Widok z tarasu

Zaraz odpowiem na pozostałe posty
Dziękuję ci za te wiadomości o piwonii drzewiastej.Wczoraj niechcący stanęłam i złamałam ten jeden jej pęd.
może, odbije,,,znowu.
Ale i tak jestem ciekawa, tych informacji o jej przycinaniu.
PEPSI-Malgosiu Hmmm bardzo mi miło być chociaż królową host
a tak serio, to dziękuję, ale wcale nie czuję ,że jest ich tak dużo.Może dlatego,że są tak trochę upchane .?
Tak w hostach też mam orliki.I też mam je w rożnych miejscach.
korzo_m-Dorotko Dziękuję ci za miłe słowa.
Kiedyś ogród w szerszej perspektywie nie wyglądał ciekawie,Pamietam, jak nie mogłam się doczekać, kiedy się zagęści.
I ciągle coś dokupywałam.Teraz i jeszcze też coś tam dokupię.Zawsze coś zobaczę, coś wejdzie w oczy i w ręce czego nie ma,Znasz to ??
Tak, czosnki już nie będę przesadzała, tylko dokupię i dosadzę.Tylko muszę zaznaczyć, gdzie one są.Abym na jesieni, kopiąc , dosadzając nie uszkodził tych , które są już.Bo tak też potrafię.
cyma2704-Soniu Dziękuję.
Tak, dobrze,że ten ogród fotografujemy, utrwalamy na fotkach .Tak szybko niektóre kwitnienia nam mijają ,że chociaż dłużej na nie popatrzymy.
A ty wiesz, ja często na tych zbliżeniach jakieś zielsko dostrzegam, albo też szkodniki.Ale kwiaty i fakturę tez.
plocczanka-Lucynko A ja dziękuję za twoje odwiedziny i pochlebne słowa pod adresem mojego ogrodu.
Azalie jakoś mi wychodzą.W przeciwieństwie do rodków.

azalia pink delight

Widok z tarasu

Zaraz odpowiem na pozostałe posty