Idzie zima ...cz.37

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Idzie zima ...cz.37

Post »

Marysiu a nie za wcześnie na kilka godzin w ogrodzie.
Dziwaczka wsadziłam ziarenko do ziemi , niestety nie mam pojęcia jaki będzie bo dwa nasionka przez płot od sąsiada zdobyłam :oops:
Pisałam już ze śniegu zazdroszczę, sama jestem ciekawa jak roślinki przetrwały ten suchy mróz u mnie w ogrodzie. Praktycznie cała zima cieplutka , dopiero teraz te mrozy na rozhartowane rośliny i to bez śniegowej kołderki ;:145 Bedę obserwować co przetrwało i uzupełniać rabatki w razie potrzeb.
Wczoraj padał deszcz, dziś w nocy śnieg, a teraz mży więc na dziakę specjalnie nie ciągnie. Może w weekend pogoda pozwoli się solidnie dotlenić.
Cieplutkiego dnia Marysiu ;:196
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu dzięki za podpowiedź posieję dziwaczki w kwietniu do donic i postawię w tunelu.
Czytam, że popracowałaś w ogrodzie, jak dziś pogoda pozwoli to i ja wyruszę z sekatorem.
Mam niby podobne z kwiatów clematisy, ale jednak o innych nazwach.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Agata69
100p
100p
Od: 27 lut 2010, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Chciałam powitać sąsiadkę z Małopolski, jestem pod wrażeniem Twojej aktywności na forum. Ja również pochwalę się swoim ogrodem na wiosnę a teraz zapraszam do mojego wątku z kwiatami domowymi.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Marysiu też tak mam dość często - patrzę na działkę i wpadam w panikę, bo roboty tyle że nie wiadomo w co ręce włożyć ;:224 Ale potem to przechodzi i możemy cieszyć się pracą ;:333
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
juni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 wrz 2009, o 10:43

Post »

Oj mnie też "gleby trza" ale dopiero jak się wykuruję.
Pierwsze zasiewy poczynione.
Oby do wiosny. ;:3Zapowiadają ocieplenie.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Maryś! Ty to masz fajnie (nie lubię tego słowa, ale ono jako pierwsze wcisnęło się do tekstu)!
Nawet sarenki w odwiedziny do Ciebie przychodzą. ;:215
I rdest ogrodowy tak pięknie kwitnie, ;:333 a u mnie - sadzony kilka już razy - nawet jednego sezonu nie przetrwał jak należy. ;:222 Nic to, nie lubi mnie... Nie wszystkie rośliny muszą mnie lubić. :lol: Zresztą i ja nie wszystkie rośliny kocham. ;:108
Nie ma to jednak jak kolorowe obrazki z ogrodu, ;:138 ;:138 zwłaszcza w takim dniu, jaki dzisiaj u mnie: mglistym i w związku z tym ciemnym.

Pozdrawiam cieplutko. ;:196 ;:196
Z pracą w ogrodzie przystopuj jeszcze ciutkę, najpierw zadbaj o powrót do pełnego zdrówka. ;:167 ;:167 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Marysiu, i mnie panika lekka ogarnia jak pomyślę o pracach, które z racji niesprzyjającej aury trochę się nawarstwiły. Zaplanowałam sobie, żeby po godzince popołudniu pogrzebać ,ale wiesz jak to bywa z planami. :D Przedwczoraj ścięłam derenie, brzoskwinię, trochę traw i zastał mnie zmrok. Wczoraj utknęłam w kuchni, a dzisiaj mam iście listopadową pogodę to mam czas na odszczurzanie chałupki. Ale damy radę, jak co roku :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam!
Dzisiaj niby taka sama temperatura, takie same chmury a jednak wczoraj było dużo przyjemniej :D Dzisiaj wiał nieprzyjemny wiatr i nie dało się pracować, bo szkoda zdrowia :D

Julciu czytam o śnieżycach na zachodzie kraju, czy nie mogło tak być dwa tygodnie temu. Niby ma być ocieplenie, ale przy takich atrakcjach to nawet nie odczujemy, u mnie wiało i było bardzo nieprzyjemnie, wszędzie stoi woda, że właściwie nie musiałabym świeżej przynosić kurom. Nie wiem dlaczego, ale wolą brudną z kałuż niż tą co ja przynoszę, nawet jak to jest deszczówka ale czysta :wink:
Nie wiedziałam, że masz chęć na dziwaczka, bo dołożyłabym nasiona, tylko nie wiem czy takie dwuletnie wschodzą.
Julciu właśnie o to dotlenienie najbardziej mi chodzi, bo ja czuję po paru dniach nie wychodzenia na dłużej konsekwencje, po wczorajszym dniu od razu inaczej się czuję i inaczej śpię. Dziękuję, a Tobie życzę prawdziwie wiosennego weekendu ;:196

Dorotko dzisiaj z wyjścia nici, nie dało się bo można było przepłacić zdrowiem. Dzisiaj był prawdziwie brzydki marzec! jak to moja babcia mówiła zdradliwy. Po sezonie spróbuj przechować karpy dziwaczków razem z kannami. Takie drobne białe kwiaty clematisów występują u wielu odmian.

Witaj Agatko bardzo mi miło powitać sąsiadkę, która w dodatku kocha kwiaty i ogrody. Dziękuję za miłe słowa i na wyjaśnienie dodam, że na pewnym etapie życia musimy sobie znaleźć sposób na niego i dla jest właśnie ogród i....FO :D Zapraszam i oczywiście odwiedzę Twój wątek licząc na otwarcie ogrodowego :wit

Natalko to pewnie normalne, bo pracy nie da się rozłożyć w czasie ze względu na m.in warunki atmosferyczne. Wiadomo jak pada to pracy przybywa nam w ekspresowym tempie :;230 Masz rację zdążymy! a jak nie to przecież nikt nad nami z batem nie stoi ;:333

Beatko co Ci to? pewnie grypsko paskudne, zatem zdrówka życzę i żebyś jak najszybciej łapki w glebie ubrudziła ;:196

Lucynko ja też nie lubię określeń fajne i super, ale czasem bezczelnie cisnął się na usta ;:306
Jak były mocne mrozy to sarenek nie było, ale widywałam je w różnych innych miejscach. W poniedziałek jechaliśmy do niedalekiej miejscowości to po drodze w kilku miejscach chodziły nieskrępowane jadącymi autami ;:215 a nawet padniętego dzika na poboczu widziałam ;:202 i nie wiem czy to nie było spotkanie z samochodem na naszej ruchliwej krajowej.
Ja nie mam rdestu ogrodowego tzn mam jakieś, ale w ostatniej serii nie ma, może pomyliłaś z powojnikiem? Nawet pisałam, że próbowałam wprowadzać rdest Auberta z żadnym skutkiem ;:222
Oczywiście wychodzę do ogrodu jak czuję że mogę, na pewno nie pozwolę sobie na kolejne przeziębienia.
Ściskam cieplutko ;:196

Małgosiu wiem jak jest oczywiście! Ja też widzę ogrom pracy, a wszystkie krzaki wymagają pielęgnacji, bo inaczej nie są ozdobą. Powinnam kogoś do przycięcia drzew wziąć, ale mam plany finansowe na drób to nie da się wszystkiego pogodzić. Sami niestety nie damy rady... a młody...zupełnie go to nie interesuje chociaż na wsi mieszkać chciał i chce ;:131 Nic to dopóki daję radę to dbam o swój jednak ogród. Powodzenia w planowaniu ;:196

Miłego wieczoru!
--julian--
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 gru 2017, o 14:02

Post »

Marysiu dziś nie musiałem szukać śniegu z lupą ;:306 Był i to całkiem sporo ;:108 Może tak jest z tymi mieczykami, że zmieniają swą urodę :roll: z jednej strony dobrze, bo nie trzeba kupować nowych odmian, a z drugiej może to pokrzyżować nasze plany co do rabaty :lol: Wątek z chęcią bym założył, ale mam teraz trochę "natłok pracy" w szkole ;:224 A po drugie nie mam dobrego aparatu, to znaczy sam aparat jakiś takiś mam, ale kabla do laptopa już nie :evil: Więc albo kupię nowy aparat, albo poszukam gdzieś kabla 8-)
Pozdrawiam i życzę duuuużo ;:3 ;:3 ;:3 ;:3 ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Julianie w wiejskim ogrodzie nie przeszkadza mi orgia kolorystyczna, gorzej jak ktoś komponuje kolorystyczne rabaty, to jest problem, ale on zawsze istnieje. Kupujemy często konkretne odmiany kwiatów, a wyrasta nam coś zupełnie innego i albo przyzwyczajamy się albo maszerujemy z roślinami po całym ogrodzie ;:306 Pewnie jak przyjdzie nowy sezon to pomyślisz o aparacie albo kablu i zapragniesz pochwalić się swoimi kwiatkami :D A nie możesz wyjąć karty z aparatu i wgrać w laptop czy komputer. Ja kupiłam sobie takie malutkie urządzenie, w które wkładam nawet mniejszy rozmiar karty i kabelków w ogóle nie używam :D
Dzięki i niech Tobie już śnieg nie nadrabia sezonu zimowego tylko niech wiosna nastanie ;:3 ;:3 ;:3

Na rozweselenie pochmurnego dnia parę letnich zdjęć!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
--julian--
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No Ty to potrafisz oczarować tymi zdjęciami ;:173 CUDA CUDA i jeszcze raz CUDA rosną na Twoim pięknym ogrodzie ;:108 A co to jest to na 7 i 11 zdjęciu, bo ładne :D
Też mam to urządzenie ( to jest chyba adapter, czy czytnik albo jakoś tak) ale ta karta w tym aparacie jakaś taka niewymiarowa :evil: jakiś taki dziwny ten aparat ;:219 wejście usb też ma inne niż telefon ;:222
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Julianie 7 wiązówka czerwona 11 - tojad chyba Bicolor :D
A na tym czytniku nie masz dwóch wejść, bo ja mam dwa różne.
--julian--
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja mam tylko jedno wejście :D Bo mam czytnik od karty pamięci MicroSD, który był razem z tą kartą. Widzę właśnie, że są takie inne czytniki z kilkoma wejściami i pewnie takiego masz :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Julianie tak kupiony w makro za niecałe 20 zł :D
Awatar użytkownika
alicjad31