Fantastyczna herbatka, ale ja od leszczyny z daleka, niestety mam alergię i teraz cierpię bardzo

Buraki zjadajDorja pisze:Oj tam, diety![]()
Ty mi lepiej powiedz, co ja mam kochana począć z tymi burakami z zakwasu? Tylko na kompost się nadają? Barszczyk pyszny, pierwsze co mogę powiedzieć to że ułatwia wizyty w Wc.
Dzięki! Dziś mój 10 dzień postny, kilka cm zgubiłamMadziagos pisze: Trzymam kciuki za Twoją silną wolę
Dzięki za kciuki, bardzo się przydają! Na razie idzie mi dobrze, nie tak dobrze wprawdzie jak rok temu, ale akceptowalnie. Trwam dalej. Wczoraj ciut zwęziłam spodnieFoxowa pisze: Powodzenia z chudnięciem,to trudna sztuka. Z tą teorią Mniej Żreć to nie do końca tak,raczej bym powiedziała że bardziej Przemyślanie i Logicznie Jeść. Ja odkąd urodziłam dziecko to roztyłam się jak opaśna świnia i wcale lekko nie jest zrzucić.
Ale sądzę,że z pomocą domowych barszczyk?w i mocą własnych warzywek dasz radę. Trzymam kciuki.
A nasionkom bym dała czas. Czasem potrzebują dłuższej chwilki i potrafią zaskoczyć. P?ki nie gniją itd to myślę,że warto je przytrzymać.
Właśnie tak mamy w planach zrobić. Na szczęście się ociepliło i może jeszcze w tym miesiącu będzie podmurówka. A na jako ogrodzenie kurnika z niewielkim wybiegiem postawimy gotowe panele metalowe, z jakich często w miastach stawia się śmietnikiMadziagos pisze:No to faktycznie przykre![]()
Od razu zaplanujcie podmurówkę na co najmniej 70 cm, wtedy będzie pancernie.
Do kurnika warto dostawić małą wolierę, wtedy kury są zabezpieczone, kiedy nikogo nie ma w domu.
Oczywiście woliera musi być opastuchowana i wyposażona w podmurówkę, tak jak kurnik.
no szkodaanida pisze:Szkoda kurek i kaczuch. Nie wiedziałam, že tak trudno zapewnić im bezpieczeństwo.
Zakwas na chleb mam z ciasta z poprzedniego chleba - wyrabiam ciasto w misce, której nie myję od razu, tylko pozwalam resztce ciasta wyschnąć na wiór. Wtedy samo odpada od ścianek, zbieram je do słoika, zamykam i to jest mój suchy zakwas do użycia następnym razem.Margo2 pisze: Skopiowałam przepis na chleb, ale czy mogłabyś podać przepis na zakwas?