Dobrej pogody na zbieranie kolejnych plonów.
Kropelka zaprasza cz.4.
- cyma2704
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kropelka zaprasza cz.4.
Mariolko dalie i chryzantemy piękne.
Szkody bolą,
ale jak nie będziesz konsekwentna, to psy zniszczą Ci ogród. Szkoda Twojej pracy.
U nas wystarczy jeden telefon do straży gminnej i już przyjeżdżają z ostrzeżeniem do właściciela. Jeśli skarga się powtórzy, mandat skutecznie działa na trzymanie psa na własnej posesji. Jeśli wszyscy będą odpuszczać, to nigdy właściciele psów nie nabiorą szacunku dla sąsiadów i prawa.
-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu- toż to napisałam, że białe kule hortensji i fioletowe jeżówki królują!
No nie narzekam, tylko smutno mi, że lato tak szybko przeminęło...
Soniu, u nas służby opieszałe, znajomi znajomych
Praca ciągle przed nami, zaczniemy pewnie koło 10 września, może wcześniej..
No nie narzekam, tylko smutno mi, że lato tak szybko przeminęło...
Soniu, u nas służby opieszałe, znajomi znajomych
Praca ciągle przed nami, zaczniemy pewnie koło 10 września, może wcześniej..
-
Iwonka1

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Mariolko, gdybyś tak obróciła zdjęcie słonecznika z bzykami, to wyszłoby sło0neczko z oczkami jak z bajki;:138 Ale i tak to zdjęcie jest super
Takie mocno słoneczne. Hotrensje piękne, ale masz rację, że już widać, że do naszych ogrodów wkrada się jesień. A mnie jest szkoda lata.....
Pamiętam czasy jak w szkole jeżdziliśmy na wykopki. Być może było więcej zabawy niż pracy, ale ja to wspominam bardzo przyjemnie
Pamiętam czasy jak w szkole jeżdziliśmy na wykopki. Być może było więcej zabawy niż pracy, ale ja to wspominam bardzo przyjemnie
-
kropelka

Iwonko, o tak, czasy szkolne były fajne. Nie to co teraz...
Chłodno. Właściwie pogoda bardzo dobra na zmiany w ogrodzie. Ziemia względnie dobrze nasączona deszczem, nie ma upałów, ba, nawet słonko schowało się za chmurami. Lubię taka pogodę. Fajnie się wówczas działa w ogrodzie.
Troszkę łapię się na tym, że brakuje mi miejsca na przesadzanie. Bo wszystko się porozrastało, a pod ziemia gęsta plątanina korzeni, zwłaszcza w okolicach iglaków. No i mówię, miejsca brak...
Paskudna Pashmina, jak mi ta róża działa na nerwy; a mam dwie sztuki.

Chłodno. Właściwie pogoda bardzo dobra na zmiany w ogrodzie. Ziemia względnie dobrze nasączona deszczem, nie ma upałów, ba, nawet słonko schowało się za chmurami. Lubię taka pogodę. Fajnie się wówczas działa w ogrodzie.
Troszkę łapię się na tym, że brakuje mi miejsca na przesadzanie. Bo wszystko się porozrastało, a pod ziemia gęsta plątanina korzeni, zwłaszcza w okolicach iglaków. No i mówię, miejsca brak...
Paskudna Pashmina, jak mi ta róża działa na nerwy; a mam dwie sztuki.

- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
Jest jeszcze co oglądać , jeżówki, hortensje a przecież mostek i pergole będą zdobić też zimą
Wszystko w ogrodzie jest wazne . Ładnie masz 
- apus

- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Mariola, nie tylko Tobie... u mnie Pashmina była piękna w czerwcu, teraz to... szkoda słów
To samo Pastella 
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
-
kropelka

Karolina,no nie jest jeszcze tak tragicznie,choc kolorów dużo mniej niż miesiąc temu.
Basiu, Pashmina to w ogóle niewypał.Owszem, podobała mi się w pierwszym rzucie kwitnienia,
ale teraz już od dłuższego czasu nie wygląda dobrze. Mam nadzieję, że w przyszłości pokaże na co ją stać, bo jak nie to eksmisja. Jakoś przeżyje...
Basiu, Pashmina to w ogóle niewypał.Owszem, podobała mi się w pierwszym rzucie kwitnienia,
ale teraz już od dłuższego czasu nie wygląda dobrze. Mam nadzieję, że w przyszłości pokaże na co ją stać, bo jak nie to eksmisja. Jakoś przeżyje...
-
Iwonka1

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
I właśnie dlatego ciągle nie mam Pashminy
Już pomaleńku zaczęłam ulegać zbiorowemu uwielbieniu dla tej róży, już zaczęłam myśleć, że może......że właściwie, to czemu nie.......? Jednak chyba nie ulegnę i pozostanę wierna swoim odczuciom. Jakoś mi mocniej serce nie bije 
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Oj znam, to znam.,,
Mi też brakuje miejsca , na przesadzanie, dosadzanie.
A zawsze coś dokupię i upchnę
A Pashminy nie mam, to może mniej nerwów mam
A tak serio, to mam wielką ochotę na nią
A dlaczego ona cię wnerwia, jak ona taka piękna ?
Mi też brakuje miejsca , na przesadzanie, dosadzanie.
A zawsze coś dokupię i upchnę
A Pashminy nie mam, to może mniej nerwów mam
A tak serio, to mam wielką ochotę na nią
-
kropelka

Iwonko, no i słusznie. Na pewno znajdzie się niejedna roślina bardziej godna uwagi.
Aniu, jak sama widzisz na zdjęciach, Pashmina może i jest ładna, ale źle reaguje na deszcz. Zresztą u mnie chyba nie pokazała wiele. Pąki zasychają nim zdążą się rozwinąć. Codziennie obrywam takie paskudne, poszarzale pąki. A u mnie było w sumie niewiele deszczowych dni. Nie wyobrażam sobie jak ta róża wygląda gdy ciągle pada...
Aniu, jak sama widzisz na zdjęciach, Pashmina może i jest ładna, ale źle reaguje na deszcz. Zresztą u mnie chyba nie pokazała wiele. Pąki zasychają nim zdążą się rozwinąć. Codziennie obrywam takie paskudne, poszarzale pąki. A u mnie było w sumie niewiele deszczowych dni. Nie wyobrażam sobie jak ta róża wygląda gdy ciągle pada...
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Aha,,, to już mętlik w głowie mam, czy ją na jesieni zamawiać, czy już nie 
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Mariolko, no i utwierdziłaś mnie w przekonaniu, że 'Pashmina' wcale nie zasługuje na takie achy i ochy, jakimi jest obdarzana.
Zupełnie nie rozumiem, czym budzi taki zachwyt.
Może choć ładnie pachnie?
Łany jeżówek powalają na kolana!

Łany jeżówek powalają na kolana!
-
kropelka

Aniu, uwierz mi, nie warto mieć Pashmina w ogrodzie. Może gdzieś na tarasie pod zadaszeniem zachowywała by się inaczej, ale na otwartej przestrzeni więcej z nią problemów niż korzyści.
Lucynko, i ja nie wiem o co tyle szumu. Fakt, róża tworzy dużo pąków i ogólnie wygląda na zdrową, ale pąki nie mogą rozwinąć się do końca zwłaszcza w deszczu, róża dostaje plam na płatkach i wygląda to paskudne. Poszłam jak burza w owczym pędzie za forumowiczami i ich zachwytami nad tą odmianą, ale to nie był dobry wybór.
Lucynko, i ja nie wiem o co tyle szumu. Fakt, róża tworzy dużo pąków i ogólnie wygląda na zdrową, ale pąki nie mogą rozwinąć się do końca zwłaszcza w deszczu, róża dostaje plam na płatkach i wygląda to paskudne. Poszłam jak burza w owczym pędzie za forumowiczami i ich zachwytami nad tą odmianą, ale to nie był dobry wybór.
- Krychna

- Od: 23 mar 2010, o 19:27
Witaj
Mariolu
Masz prześliczny ogród
te drzewa i krzewy a między nimi byliny i róże, mosteczek- po prostu bajecznie.
Podziwiam za trud pracy, bo czytam że prowadzisz gospodarstwo tym bardziej podziwiam, że po tak ciężkiej pracy masz jeszcze czas na prowadzenie ogrodu, ja pracując w ogrodzie odpoczywam i teraz latem dom mam zaniedbany bo ciągle siedzę w rabatach
Twoje Piwonie to piękne kępy
Urocze nasadzenia, będę zaglądać. Pozdrawiam 
Masz prześliczny ogród
Podziwiam za trud pracy, bo czytam że prowadzisz gospodarstwo tym bardziej podziwiam, że po tak ciężkiej pracy masz jeszcze czas na prowadzenie ogrodu, ja pracując w ogrodzie odpoczywam i teraz latem dom mam zaniedbany bo ciągle siedzę w rabatach
Twoje Piwonie to piękne kępy
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
To dobrze że nie kupiła Pashminy
ale to nie znaczy że inne piękności nie grymaszą
Mariolko, a ja uwielbiam tą Twoją kępę jeżówek i w ogóle ten widoczek z nimi
Mariolko wakacje się kończą i dzieci do szkoły, koniec laby!
Mariolko, a ja uwielbiam tą Twoją kępę jeżówek i w ogóle ten widoczek z nimi