O nie, okna to na wiosnę będę myć - teraz jest za zimno!
U Antooosi :):):)
- anoli
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 3 lis 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja jestem leniwcem, nie chce mi się sprzątać i zazwyczaj odkładam to w nieskończoność, aż w końcu muszę
8) 
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
- kati-1976

- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
okna są najgorsze
Ja chyba sobie dam spokój z nimi, bo myłam je w październiku po remoncie. Wszystkie 18 obleciałam
Ja chyba sobie dam spokój z nimi, bo myłam je w październiku po remoncie. Wszystkie 18 obleciałam
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
- kati-1976

Basiu mam parter i piętro "tylko"
Ile to zabiera czasu? Sama nie wiem dokładnie. Jak się porządnieprzyłożę to dwa dni, a jak tak je przelecę po łebkach to jeden dzień wystarczy
Ile to zabiera czasu? Sama nie wiem dokładnie. Jak się porządnieprzyłożę to dwa dni, a jak tak je przelecę po łebkach to jeden dzień wystarczy
- treissi

- Od: 8 sty 2008, o 16:34
Ja mam bez przerwy kupę sprzątania. Zwłaszcza jak moja córa zaczyna wariować z psem. Zresztą wiecie jak to jest przy dzieciach. A moje jest chyba wyjątkowo rozbrykane
Co chwila jest w ruchu inna zabawka i oczywiście poprzednia nie jest odłożona na miejsce
Dywan już ledwie zipie od codziennego odkurzania i miejscowego prania
A teraz jak pomyślę o myciu wszelkiego szkła jakie mam w domu ... (M. pracuje w hucie szkła). Już większość porozdawałam znajomym i rodzinie i część po prostu wywaliłam - tylko cii...!
Ja tak jak Ilonka odkładam to wielkie sprzątanie do ostatniej chwili, a potem biegam z językiem na wierzchu, żeby zdążyć.
Okna niedawno myłam, więc chyba też sobie daruję do wiosny, bo teraz strasznie zimno
Dywan już ledwie zipie od codziennego odkurzania i miejscowego prania
A teraz jak pomyślę o myciu wszelkiego szkła jakie mam w domu ... (M. pracuje w hucie szkła). Już większość porozdawałam znajomym i rodzinie i część po prostu wywaliłam - tylko cii...!
Ja tak jak Ilonka odkładam to wielkie sprzątanie do ostatniej chwili, a potem biegam z językiem na wierzchu, żeby zdążyć.
Okna niedawno myłam, więc chyba też sobie daruję do wiosny, bo teraz strasznie zimno
- kati-1976

Dodam jeszcze, że u mnie każdy ma wsręt do sprzątania i cała czarna robota na mnie spada, bo podobno mi to migiem idzie
. Po co ja głupia pokazywałam na co mnie stać. Teraz to wykorzystują 
- anoli

Moniczko to Ci zazdroszczę troszkę, ja strasznie lubię różne rzeczy ze szkła, ale to jednak kosztowna sprawa.
Aleśmy się tu u Antosi rozgadały, a ona nadal nic. Albo sprząta, albo się wylaszcza :P
Ja mam 8 małych skrzydeł okien i 3 wielkie. Myję najpóźniej ciepłą jesienią, a potem jak się ociepla na wiosnę. Właściwie, to myjemy na spółkę z M., bo ja np. w kuchni się boję - tam jest parapet 10cm, m stoi na krześle, a ja asekuruję, o jednak na kafelkach można złapać poślizg. Teraz jak już nie studiuję, a jeszcze nie pracuję, to mam większą część prac domowych. Ale przedtem (i mam nadzieję, że do tego wrócimy) wszystko było dzielone na pół.
Aleśmy się tu u Antosi rozgadały, a ona nadal nic. Albo sprząta, albo się wylaszcza :P
Ja mam 8 małych skrzydeł okien i 3 wielkie. Myję najpóźniej ciepłą jesienią, a potem jak się ociepla na wiosnę. Właściwie, to myjemy na spółkę z M., bo ja np. w kuchni się boję - tam jest parapet 10cm, m stoi na krześle, a ja asekuruję, o jednak na kafelkach można złapać poślizg. Teraz jak już nie studiuję, a jeszcze nie pracuję, to mam większą część prac domowych. Ale przedtem (i mam nadzieję, że do tego wrócimy) wszystko było dzielone na pół.
- kati-1976

Dobrze, dobrze. Pilnuj ich. Ja też wszystkich ganiam, jak brudzą i nie doceniają mojej pracy.
Czasami dla świętego spokoju(żeby nie słyszeć moich wrzasków) posprzątają po sobie. Ale zaznaczam, że tylko czasami
Czasami dla świętego spokoju(żeby nie słyszeć moich wrzasków) posprzątają po sobie. Ale zaznaczam, że tylko czasami
- kati-1976

Ilonko, to tylko pozazdrościć takiego M. Mój jak nie opitolę to do sprzątania wcale się nie poczuwa 
- anoli

Kasiu u mnie to wygląda tak, że mówię mu co ma zrobić i co ja będę robiła w tym samym czasie - wtedy czasem troszkę pojęczy, ale bierze się do pracy - nie ma wyjścia :P
- treissi

- Od: 8 sty 2008, o 16:34
Ilonko to przyjeżdżaj do mnie i zabieraj co tylko chcesz. Ja też lubię szklane rzeczy, ale od nadmiaru można oszaleć. Tymbardziej, że w tej hucie nie robią wcale nic specjalnego. Nie robią też niestety szklanek i tym podobnych. Każdy się ze mnie śmieje, że mąż hutnik a ja szklanki kupuję i kieliszków nie mam
Mój M. wcześniej sprzątał ze mną do spółki, ale chyba za bardzo mu odpuściłam. Wydawało mi się, że wszystko robię lepiej i takim sposobem sama sobie roboty dołożyłam
M. myje mi zawsze tylko ramy okienne - szyb mu już nie daję, bo miałabym piękne wzorki 
Mój M. wcześniej sprzątał ze mną do spółki, ale chyba za bardzo mu odpuściłam. Wydawało mi się, że wszystko robię lepiej i takim sposobem sama sobie roboty dołożyłam