Na starym po nowemu 4.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Na starym po nowemu 4.

Post »

Basiu, no to fajnie, że podsunęłam Ci dobry pomysł z rękawiczką. Pewnie od razu zapomniałaś, że Ci paluszek nie domaga jak śmiało znowu buszowałaś w ogrodzie.
Moje petuńki ruszyły z kopyta. ;:3
Spokojnej nocy ;:100

Jadziu, jak zaczęłam pić te herbatki ziołowe, to potem czystek też okazał się bardzo smaczny, no nawet bardzo, bardzo. Dlatego do niego wróciłam. Też początkowo chciałam go tylko dopić ale potem piłam go już ze smakiem.
Mnie właśnie głównie liście obrazków zainteresowały i w sumie teraz się cieszę, że je mam ;:196
No i znowu zimno.....
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No nie wiem Beatko wydaje mi się ,ze smakuje jak trawa lecz dawno go nie piłam wiec może trzeba znów przywrócić go do łask to samo z Gojnikiem :;230
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No i kwestia skąd ta herbatka. Ostatnio kupiłam od innego producenta kaszę jaglaną bo miał kilogramowe paczuszki i muszę wrócić do pierwszego producenta, ale on ma tylko po 25 dag tej kaszy - ale smakowo to jak byle jaka woda i najlepszy sok domowy owocowy - aż taka różnica.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kaszę jaglaną kupujemy na targu u jednego sprzedawcy i zawsze jest dobra aż słodziutka .Natomiast z B jest beznadziejna nie wiem jak w innych marketach .Ja kupuję pojedyncze opakowania z każdego gatunku i potem w domu mieszam. Kupuję w zielarskim, a raczej w zdrowej żywności .To samo z mąką graham tam jest najlepsza .Teraz kiedyś czytałam o syropie na kaszel ,produkowanym przez Herbapol nie ma juz tego składnika który był kiedyś i działał wykrztuśnie, a nazwa ta sama pozostała
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Ja też kupuję kaszę jaglaną na targu, słonecznik łuskany jest na wagę i inne fajne towary.
Beatko :D wygląda na to, że mamy podobną piaszczystą ziemię bo u mnie iryski też się dobrze czują. I jednak trzeba sadzić to co się sprawdza ale zawsze jakieś pokusy będą a potem żałujemy. Swoja drogą masz cudne te iryski. ;:138
O :!: przypomniałyście o czystku...piłam go w lutym żeby wiosnę przyspieszyć a teraz zapomniałam.
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Beatko jeszcze nie posiałam petunii, nie wiem kiedy to zrobię, ale chyba poczekam jeszcze z tydzień, bo na parapetach miejsca brak :roll: Ale po świętach już coś eksmituję na zewnątrz.
Pikowałaś je już? Ja pamiętam, że swoje doniczkowe to ze 3 razy pikowałam...

Jak zajęłam się pracą, to w ogóle nic mnie już nie bolało, ogólnie to sama końcówka palca drażliwa, ale od czego tyle warstw opakowania :wink:
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu, kasza jaglana najbardziej mi smakuje z Sante, zresztą jak wszystko od nich. Takie artykuły kupuję tylko w dziale ze zdrową żywnością, na szczęście mam to blisko mojej pracy.
Heliotropu sobie nie kupuj, proszę Cię o to. ;:168
Żółta kokorycz też mi już kwitnie.

Elżbietko, no ja faktycznie mam świetną glebę, wprawdzie w każdym zakątku ogrodu jest inna, ale to tylko jest na plus bo mogę zawsze gdzieś coś upchnąć by roślince spasowało.
Tegoroczne iryski żyłkowane to juz historia, zostały tylko ich liście. Ale wspominać je będę chyba jeszcze całe lato.
Tak, zgadza się, jest sporo roślin, które u mnie być nie chcą, albo się truniej adoptują. Ale jak wiemy - nic na siłę. Jest tak sporo tych, które u mnie lubią sobie rosnąć, że nie ma problemu.
O. i Ty czystka popijasz ;:172

Basiu, jeszcze nie pikowałam tych petunii. W sobotę mam ostatni termin na pierwsze pikowanie. Muszę dać czasowo radę. Ale posiałam je tak, aby jak najłużej dawały radę bez pikowania.
Cieszę się, że tak szybko Twioja ręka pozwoliła o sobie zapomnieć.

Już sporo posiałam w minioną sobotę na moje "parapety" i większosc już pięknie wschodzi - oby tak dalej :tan
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Ja się muszę ogarnąć z moimi pikowaniami, niby mam teraz więcej czasu, ale czasami odnoszę wrażenie, że ze wszystkim się grzebię... ;:306
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Hej Beatka :wit
Brzoskwinia przyjechała :;230 Tak się śmieję, bo wszyscy w koło na ,,nie" a i tak mam ;:173 No i co, bardzo ładna sadzonka przyjechała ;:108 Zaraz u siebie pokażę.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mati, ależ się cieszę, że masz tę brzoskwinię ;:138
Moja już kwitnie, jest śliczna.
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moja na razie w pąku się trzyma ( w końcu w podkarpackim rosła) także może jak zakwitnie, to jej nie przemrozi :wink: I owocki będą!
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A i bez owocków ją pokochasz ;:172 Tak jak ja :tan
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Herbatkowe bractwo się pojawia :wink: lecz to dobrze ,bo ziółka zdrowsze są od czarnych herbat .Beatko praca wre a u mnie podlewa od czasu do czasu a za chwilkę pojawia się słonko .Oj będzie tego oślizłego towarzystwa mnóstwo
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu, bo stale mamy coś do zrobienia, i daltego nam się wydaje, że czas umyka przez palce, ale jakby się zastanowić co się zrobiło - to to wygląa dużo lepiej...
A pikowanie ogarniesz, przeciez to pikuś :tan

Jadziu, dobrze, że przypomniałaś, że deszcz pada, to i podsypałam co nieco niebieskiego co by mi bratki i koronę cesarską w spokoju zostawiły.
Mam lewizje ;:167 , dzisiaj przyjechały. I dwie już kwitnące - różowa i żółta :tan Miałaś rację, śliczne są.
W L. będą wysokie pergole, za tydzień!
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko nie kuś mnie pergolami bo z pewnością tam zajrzę ;:196 No i spojrzałam na ofertę i tylko muszę sprawdzić jaką mam szerokość u siebie czy będzie pasować ;:196 Cena przystępna na parę lat wystarczy. ;:180 Z pewnością żółta Lewisja będzie śliczna może w maju będą coś też mieć to bym sobie taką sprawiła .Będę trzymać kciuki ,żeby się uchowały przez lata.Jak je sadzić widziałaś i jak zabezpieczać no to do dzieła :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”