Pod Puszczą cz-1
- Florian Silesia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 3 lip 2016, o 19:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Pod Puszczą cz-1
Chryzantemy super! Ogród urozmaicają i upiększają teraz iglaki. Masz sporo i są naprawdę ładne 
-
Babciabenia

- Od: 10 maja 2012, o 19:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pelka tylko się nie zadziergaj ,no nie zaglądniesz do nas?

- pela11

- Od: 24 sty 2015, o 00:21
Witam Wszystkich serdecznie
Zuzanko , a skąd wytrzasnełaś tego czerwonego z białą brodą ? U mnie nie był
,chyba była niegrzeczna , albo nie wyrobił się biedaczysko .Znalazłam wprawdzie nie pod choinką , tylko na półce sklepowej miśki żelki i sobie w ramach dzisiejszego święta zafundowałam , a co ,jak święto ,to święto .
Marysiu ,a ja Ci zazdroszczę tej białej pierzynki , troszkę rano popadało ale tyle co kot napłakał
i idzie znowu ocieplenie , ale na szczęście krótkie . Może w końcu nastanie normalna , przyzwoita zima .
Bożenko , ten wątek zakładałam 3-ego stycznia , więc następną część pewnie rozpocznę w podobnym terminie .No i rok nam zleciał nie wiadomo kiedy.
Alu ,aż się zastanowiłam ile już lilii mogę mieć w ogrodzie i chyba je w przyszłym sezonie z ciekawości policzę
. Pytałam o orzecha z powodu tortu orzechowego , bo jak masz swoje , to warto upiec .
Wandeczko , widzisz jak trudno ludziom dogodzić , u Ciebie liści nadmiar , a u mnie niedobór
Marto , te chryzantemy w tym roku zakwitły wyjątkowo póżno , bo normalnie mają mnóstwo kwiatów już od końca sierpnia, a ogród zwykle ogarniam przed zimą do końca pażdziernika bo potem już jest za zimno na nocowanie w domku .
Florianie , tak , mam sporo iglaków ale nie koniecznie je kocham , są bo muszą być i takie jest moje do nich podejście , chociaż mam dwa , które nawet trochę lubię a jeden nawet często głaszczę mimo że ma spore igły .

Życzę Wszystkim spokojnej nocki i miłych snów
Zuzanko , a skąd wytrzasnełaś tego czerwonego z białą brodą ? U mnie nie był
Marysiu ,a ja Ci zazdroszczę tej białej pierzynki , troszkę rano popadało ale tyle co kot napłakał
Bożenko , ten wątek zakładałam 3-ego stycznia , więc następną część pewnie rozpocznę w podobnym terminie .No i rok nam zleciał nie wiadomo kiedy.
Alu ,aż się zastanowiłam ile już lilii mogę mieć w ogrodzie i chyba je w przyszłym sezonie z ciekawości policzę
Wandeczko , widzisz jak trudno ludziom dogodzić , u Ciebie liści nadmiar , a u mnie niedobór
Marto , te chryzantemy w tym roku zakwitły wyjątkowo póżno , bo normalnie mają mnóstwo kwiatów już od końca sierpnia, a ogród zwykle ogarniam przed zimą do końca pażdziernika bo potem już jest za zimno na nocowanie w domku .
Florianie , tak , mam sporo iglaków ale nie koniecznie je kocham , są bo muszą być i takie jest moje do nich podejście , chociaż mam dwa , które nawet trochę lubię a jeden nawet często głaszczę mimo że ma spore igły .

Życzę Wszystkim spokojnej nocki i miłych snów
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Elu swoje orzechy dobrej jakości ,oczywiście przydałyby sie .Bardzo je lubię i ciasta z nimi w roli głównej też .
Moja mama piecze pychotkę z orzechami ananasem i kremem
Moja mama piecze pychotkę z orzechami ananasem i kremem
Pozdrawiam Alicja
-
Babciabenia

Elu ja też nie mogę się połapać jak szybko zleciał czas i nadal leci pędem!
- pela11

Byłam dzisiaj w ogrodzie koleżanki i wypatrzyłam wychodzące z gruntu czubki hiacyntów i przebiśniegów , ale nagarnełam na nie liści bo to jednak trochę za wcześnie ,chociaż nie zaprzeczę że wywołało to uśmiech na mojej twarzy .
-
Babciabenia

No jak tak dalej będzie to znak że przedwiośnie się nam szykuję zamiast zimy! Sprawdzę jutro u siebie!
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Elu, u mnie sporo cebulowych na wierzchu, ale u nas ciągle jesienne temperatury mamy, nawet nie do końca pookrywałam rośliny jeszcze 
- Daria_Eliza

- Od: 26 lut 2013, o 01:30
Elu, gratuluję
! 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Elu gratuluję serduszka
ja to dobrze że u mnie była zima i wszystko siedzie w ziemi. Rok temu tak straciłam kwiaty ciemierników, bo wyszły za wcześnie i mróz je załatwił 
- pela11

Dziewczyny , co Wy z tym serduszkiem ? bo nie kumam o co biega . 
-
Babciabenia

Zostałaś wyróżniona!Zobacz swój avatar : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... start=1218
- pela11

Dario ,Zuzanko , Marysiu, Bożenko , Iwonko pięknie Wszystkim dziękuję , a jeszcze jak bym wiedziała za co to by była pełnia szczęścia
Dzięki Dziewczyny że jesteście na tym forum
w dzień słoneczny i niepogodę i jak dopadnie mnie chandra , czy jak mam powód do radości bo zawsze jesteście ze mną .Dziękuję też Moderatorom i Administratorom za to wyróżnienie 
Dzięki Dziewczyny że jesteście na tym forum