Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 7

Post »

Ten tort jest pracochłonny, czy mi się wydaje jak patrzę na przepis? ;:218 Tylko, że ja do talentów kulinarnych to sie raczej nie zaliczam :lol:

Co znaczy Aniu, że sadzisz w donicach? Masz na myśli te koszyki do cebul?
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja ostatnimi dniami nieobecny duchem, jednak bardzo dziękuję za rozchodniczki na leżąco, dodało im uroku ;:108
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Hej czołem kluski z rosołem. A raczej serwuję dziś niekończący się od czterech dni deszcz. ;:224
Czy w całej Polsce tak pada i pada? :roll: Deszcz jest potrzebny. No ale bez przesady. Myślę, że rośliny dość się napiły. Nawet te pod dużymi drzewami.

Aniu Ann_85 torcik naprawdę nie jest pracochłonny. Wystarczy przyszykować dwie porcje ciasta, które szybko się robi. Nic nie wyrasta. A ubicie kremu to już naprawdę ekspres. ;:333
Cebule tulipanów i tylko tulipanów sadziłam w doniczkach. Normalnych, dużych doniczkach. Nie koszykach. A to wszystko z obawy przed nornicami (i sposób okazał się skuteczny).
Teraz już sama nie wiem... doniczki łatwo znaleźć w ziemi a pojedyncze cebule mogą mi umknąć. ;:224

Obrazek

Wandziu mój Crocus Rose dość długo zwlekała z pierwszym kwitnieniem. No ale sadzona była wiosną. Za to jak zaczęła to skończyć nie może. :tan
Wandeczko z Twoim cienistym ogrodem to i tak świetnie sobie radzisz, że róże i tak pięknie rosną i kwitną.

Obrazek

Ewelinko uwielbiam pizzę! Gdybym miała jeść do końca życia tylko jedno i to samo, to była by to właśnie pizza.
Kochana jestem mistrzynią upychania cebulek na takim małym metrażu do tego stopnia, że nie mam na obsadzonych rabatach ani skrawka wolnego miejsca. Na nic. Nic a nic już nie wcisnę. Byliny, róże powojniki w każdym calu obsadzone są cebulowymi. ;:131

Obrazek

Wiolu to właśnie moje myślenie, gdzie nie zajrzę tam kuszą. No wszędzie pokusa za pokusą. I jak tu odwiedzać forumowych znajomych bez utraty głowy i zdrowego rozsądku. Masz przepis?
Moje Pashminy rosną na pateli. I widać dobrze im. Obrazek Za to Edeny mam w miejscach półcienistych i też świetnie im idzie. Dwa rosną jak głupie i kwitną obficie. Trzeci coś tylko się ociąga.

Obrazek

Nifredilku Sabinko jak miło Cię widzieć. Obrazek Zostaniesz już?
Alexander nie powalił mnie na kolana. Wiem, dwa lata dopiero u mnie siedział. No ale jakoś tak bardziej widzę na jego miejscu Sweet Lagunę. A muszę drogą eliminacji nowe panny sadzić.
Pashminie koniecznie daj czas, nie tak jak ja Alexandrowi. No nie wierzę, że Cię nie oczaruje.

Obrazek

Reniu zasiałaś zamęt w mej głowie. :oops: Ja i tak mam w planach co trzy lata je wykopywać i rozsadzać cebule.
Na duże donice -wierz mi, nie mam już miejsca. :oops:
Muszę się przespać z tym tematem.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Aniu u mnie też pada już któryś dzień z rzędu ;:223
Ja chcę coś jeszcze zrobić przed zimą :evil:
Patrząc na Twoje śliczne różyczki, moja lista się powiększa.
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53

Post »

Aniu szkoda że posadziłam już to co mi zostało, cebulki tulipanów miałam wielkości orzechów laskowych i to po jednej w co trzeciej donicy, także przemyśl czy nie wykopywac co roku.Jak nisko tniesz The Fairy ?
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu deszcz do przełknięcia, ale u mnie to jeszcze straszliwa zimnica... Mam wrażenie, że pociśnie śniegiem jakimś! :?
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Aneczka, postaram się zostać, ale ostatnio więcej czasu spędzam przy biszkoptach i lukrze niż w ogrodzie.. i to wcale nie dlatego, że mamy jesień i jest zimno ;:306
Pashmina mnie oczarowuje.. tyle, że w cudzych ogrodach :;230 A Alexander, cóż, potrzebowałam róży, która szybko zrobi mi zacisze i zapełni kratkę i taką dostałam. Nie mniej rozumiem wszelakie drogi eliminacji. Sama pozbyłam się wrednej Beroliny, która nie chciała za żadne skarby kwitnąć. Przesadziłam ją w otchłanie działki, do rabaty dla niewdzięcznych wyrzutków, a ta wariatka powypuszczała masę pięknych przyrostów i kwitła całe lato ogromnymi kwiatami :twisted: :twisted: Nie ze mną takie numery, choćby nie wiem jak się starała jej miejsce już obsadzone i zajęte przez Charlesa Austina. taka jestem twarda i bezwzględna ;:306 ;:306 Sweet Laguna? Wygooglowałam. Piękności ;:167
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie.
Dzisiejszego ranka przywitała mnie gęsta mgła. Ufff... to oznaczało, że w końcu nie pada. ;:138
Co więcej, w pracy tęskno spoglądałam za okno, gdzie pięknie świeciło słońce. Ach jak cudownie! Postanowiłam korzystać z okazji i od razu po pracy lecieć na działkę, by zacząć sadzić cebule. Im bliżej było mojego wyjścia, tym słońca było coraz mniej. :oops:
No nic to. Do sadzenia nie potrzeba słońca. Wskoczyłam na rower i pojechałam. Poprzesadzałam kilka obrzeży z traw i żurawek i kocimiętki, by móc zacząć sadzić między nimi cebule. Posadziłam 1/4 i deszcz wygnał mnie do domu. Dobre i to. Jutro ma być u mnie pochmurno ale bez deszczu. Ponoć. To może jutro z połowę uda mi się zapakować do ziemi..?

Obrazek

Sabinko wyobraź sobie, że u mnie Alexander nędznie przyrósł. Bardzo nędznie. Gdzieś do połowy uda mi sięga? Po dwóch latach. :oops: E tam... nie chcę już go, po prostu, nawet w najdalszej odchłanii mojej działki, gdybym nawet takową miała. ;:131
Mam nadzieję, że sweet Laguna nie będzie chorowitkiem.

Obrazek

Basiu Ty mi tu śniegiem nie strasz! Mam jeszcze tyle roboty, że ho ho. ;:224 Mam nadzieję, że nie spadł u Ciebie?

Obrazek

Reniu musiałam dziś poupychac tulipany na rabacie między bylinami. Poddałam się i sadziłam bez donic, bo z miejscem krucho. :oops: Zobaczymy, czy nornice nie zeżrą. :oops:
The Fairy tnę wiosną o połowę.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu na szczęście śnieg nie padał... Ufff... Też mam tyle roboty, mam nadzieję, że nam jutro pogoda będzie sprzyjać.
Przecież te cebule trzeba wcisnąć w ziemię, miejsca na róże podszykować...
Pozdrawiam, Basia.
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53

Post »

U mnie od wczoraj nie pada i świeci słońce, ale jest strasznie zimno, rano był przymrozek, ale chyba nie za duży bo dalie jeszcze stoją, Aniu wiosną to u Ciebie będzie raj na ziemi , zresztą latem tez :;230 ,zobacz jak to róże różnie rosną, u mnie Aleksander w pierwszym roku wystrzelił na 2 m, a Eden w półcieniu marnie rósł,a u Ciebie rośnie dobrze, przesadzilam go w lipcu na patelnie, zobaczymy czy mu przypasuje.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu u mnie dziś nawet względna pogoda była,ale nie zdążyłam pojechać ;:224 No zazdroszczę Ci,że posadziłaś choć trochę cebul.
Ja w koszyki się nie bawię,wiem,że ryzykuję,wiadomo nornice.Poza tym szybciej idzie prosto w glebę wciskać cebule ;:oj
Sama jeździsz na działkę? Ja coś nie lubię,przyzwyczaiłam się,że z mamcią do siebie się odzywamy :uszy
Comte Twoja piękniasta ;:215 I te ozdóbki ...
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Te odpowiedzi okraszę zdjęciami mojej pupilki. Mojej mega miłości -Pashminy. ;:167 Czy młodziutka... ;:167 czy leciwa... ;:167 dla mnie, jak zawsze piękna... ;:167

Obrazek

Basiu to trzymam kciuki za odpowiednia pogodę pod nasze jutrzejsze prace w ogrodzie. ;:215 ;:168
Ja do sadzenia cebul, kopania dołów pod róże muszę dodać jeszcze zrywanie darni i przesadzanie (jak zwykle u mnie :roll: ) trochę roślin.

Obrazek

Reniu masz rację. Ja już nie raz zauważyłam, że to co jedno rośnie u innych u nas nie koniecznie musi. I odwrotnie.
Alexander u mnie klapa. Edeny w półcieniu za to radzą sobie naprawdę świetnie. Mam nadzieję, że Twojemu zmiana miejscówki wyjdzie na lepsze. ;:168

Obrazek

Aniu w tygodniu zawsze sama jeżdżę ( naprawdę rzadkością jest obecność mojego Ema). W weekend zazwyczaj rodzinkowo (w sezonie) a jak chłodnica jak teraz to też sama lub z Emem (zależy jak jemu pasuje). Moja Mamcia też chętnie by pojeździła ze mną, bo sama ześwirowała na punkcie działki (a pamiętam jak odradzała mi jej zakup ;:224 ) niestety poświęca się i w tym czasie gdy ja jadę sama, to dogląda moich pociech. ;:131

Obrazek
x - e-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 17 lut 2015, o 20:33

Post »

Pashmina to moja też ulubiona róża już teraz, a rozkwitniętej takiej jeszcze chyba nie widziałam.
Jakby intensywniejszy kolor dostawała w miarę rozkwitania? Może mi się wydaje.
No i kwitnie naprawdę do końca sezonu ;:138
Piękna ;:167 ;:173
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Pashmina nie jedno ma oblicze i wszystkie piękne ;:167
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niestety pada, zimno, buro, mglisto, ale liczę że jeszcze się pogoda ogarnie (ja sobie za ten czas posprzątam dom) i wyjdę pełna sił i zrelaksowana do prac ogrodowych :;230
Pashmina... ;:167
Cudna w tych piegach! ;:167
Będę ja mieć! Będę ją mieć! Będę ją mieć! :heja :heja :heja
Pozdrawiam, Basia.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”