Witajcie.
Dziś na obiado-kolację pizza, która właśnie trafiła do piecyka.

Uwielbiam pizzę.

Uwielbiam!!!
Dziś też cały dzień pada deszcz z krótkimi przerwami. Pocieszyłam się robiąc zakupy... yyyyy... noooo... cebulowe...
ALLIUM SCHUBERTI CZOSNEK SZUBERTA 1 SZT. x3
ALLIUM SICULUM CZOSNEK SZTYLETOWATY 3 SZT. x2
ALLIUM CZOSNEK BŁĘKITNY NIEBIESKI BLUE 10 SZT. x2
ALLIUM CZOSNEK FIRMAMENT 1 SZT. x3
FRITILLARIA KORONA SZACHOWNICA PERSKA CZARNA 1SZT x3
TULIPAN PEŁNY ANGELIQUE 5 SZT. - - Pachnie - - x2
A to wszystko przez tę czarną szachownicę. Jestem jej strasznie ciekawa.
Tulipanów Angelique mam już co prawda 30 szt ale przy 30 szt Blue Diamond i 48 szt Purple Pion mogłoby być za ciemno. No może te dodatkowe 10 sztuk Angelique coś zmieni i ciut się rozjaśni kompozycja.
By mieć święty spokój opłaciłam też różane zamówienie. Ufff... z głowy...
Ha ha ha! Jakie tam z głowy!

Właśnie postanowiłam domówić
Giardinę i chyba skuszę się na
Crown Princess Margaretę.
A to dlatego, że właśnie pozbyłam się dwóch krzewów krzewuszek i jednego derenia. Miejsce jak znalazł.
Zastanawiam się też bardzo mocno nad różą
Stanwell Perpetual i
Palais Royal czyli White Eden'em...

Mam jednak nadzieję, że oprę się pokusie.
Ktoś ma te powyższe panny i może coś o nich powiedzieć?
Po tych zakupach postanowiłam, że będę kupować róże już tylko i wyłącznie na zamianę. Posadzę nową tylko i wyłącznie gdy wyautuję jakąś już u mnie rosnącą, nie spełniającą moich oczekiwań. I tak np żegnam się z Alexanderm Mc Kenzie'm i trzy Ashamed Fairy też pojadą do innego domu. Widzicie ile miejsca zyskam?
Basiu ksylitol polecam kupować tylko w sprawdzonych miejscach, gdzie nie uraczą Cię chińską podróbką lub zwykłym cukrem (odradzam alledrogo).

Jeśli chodzi o słodkość jest on bardzo podobnie słodki do zwykłego, no może ciuteńkę mniej. Często radzą, by jednak dawać go mniej niż zwykłego cukru.
Jeśli chodzi o bitą śmietanę z mleczka kokosowego z puszki to trzyma się ona naprawdę mocno. Na dłuższą metę (np kilkugodzinną lub nawet dobową czy 48 godzin) to jest ona naprawdę sztywna. Trzymana w lodówce oczywiście.
Soniu wspominałaś już wcześniej, że nie jesz cukru. Ale już 10 lat?!

Naprawdę dajesz radę? Mnie gubią te nieszczęsne słodycze. Grrrrr...
Anida, jak to mawiał Alphax który tu był jakiś czas temu: "Nie ma co się pieścić, to się musi zmieścić"

I już! cebulki zawsze się ponoć gdzieś wciśnie.
Moni nie ma sprawy.
Zeniu a w którym byłaś? Ja w sobotę byłam na Dobrzecu. W poniedziałek zajechałam też do tego koło Mc Donalda ale tam właśnie pustki totalne. Tylko z pięć pak tych dwukilogramowych.
Kasiu kasia100780 dziękuję.