Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 5

Post »

Witaj Lucynko o deszczowym poranku.Ogródek Twój tętni życiem,kotek i piesek mają wygodną podróż na działkę . Mój Reksio jeździ w koszyczku rowerem :uszy
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Rozdeszczyła się nam jesień, ale deszcz potrzebny, nawet bardzo! Przeżyjemy zimę, odpoczniemy, nabierzemy sił! Będzie dobrze!
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ty pilnujesz, żeby się szkarłatka nie rozsiała a u mnie jeszcze nawet nie zamierzaj,ą nasionka dojrzewać. Wszystko zielone. Ciekawe czy zdążą do zimy.

W końcu i u mnie popadało. ;:138 Roślinki zadowolone i ja zadowolona. :heja
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Lucynko. Oj leje , leje jak z cebra u mnie non stop od nocy ;:oj . Co to będzie, co to będzie ?? Masz rację, po tym deszczu pewnie trochę roślinek już odpadnie ;:222 . Ja na pewno wykopię moje dalie bo i tak muszę to zrobić przed turnusem. Jesienią każdy ma chwile "słabości" ;:168 . Mnie na pewno też złapie prędzej czy później ;:173 . Pozdrawiam i życzę dobrego nastoju mimo tej okropnej aury ;:196 .
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękny słoneczny dzień z czyściutkim błękitem nieba i... bardzo zimnym silnym wiatrem już poza mną. ;:333
Nawet z domu mi się nie chciało wyjść. ;:202 Biegiem do najbliższego marketu (5 minut) i biegiem z powrotem. ;:306

Tereniu [TerDob] - tytoń, jak wynika z relacji M, leży po dzisiejszej wichurze. Leżą też kosmosy. ;:174
Jeśli pogoda pozwoli, to jutro też będą leżały, tyle że już na kompoście.
Tak więc noc była dobra ;:333 , dziękuję ;:196 , ale dzień nieciekawy.

Irenko - moje zwierzęta podróżują na działkę jak paniska, :;230 mimo że piechotką idzie się 15 ( szybkim krokiem) - 25 minut( spacerkiem).
Jeden z naszych sąsiadów też wozi swojego pieska rowerem, ale jego psinka jest malutka.

Mariolko - u mnie podeszczyło pół dnia. ;:131 Dzisiaj słońce i wiatr podsuszały to, co z wczorajszych chmur na ziemię spadło. :(
Zimę przeżyjemy, na pewno. Tylko czy odpoczniemy... Ja odpoczywam w ruchu i to najlepiej wśród moich roślinek. ;:303

Dorotko71 - jeśli październik nie pożałuje słonka, to Twoja szkarłatka da radę.
Deszczyk przecież też potrzebny, byle nie za dużo. ;:108

Ewelinko - u mnie już nie leje. Zresztą w ogóle nie lało, tylko sobie spokojnie popadało, a dzisiaj słońce z wiatrem dużą część tej wody wyekspediowały w Kosmos. ;:oj
Teraz M donosi, że całe niebo pokryły czarne chmury. Pewnie znowu podleje. Niech tam. Tylko ten wiatr... ;:202

Kilka zdjęć z dnia wczorajszego. Po dzisiejszej wichurze takich fotek już na pewno nie będzie.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Lucynko cieszymy się ciągle kolorami. ;:108 Werbena malinowa taka energetyczna. ;:oj Ty masz działkę prawie posprzątaną, a ja może zacznę, jak będzie pogoda. ;:131 Pada u nas bez przerwy, na szczęście drobny deszcz, to wsiąka, a nie spływa. Niestety w naszym regionie podobnie, jak u was pojawiają się podtopienia. ;:202 Liczę jednak jeszcze na zapowiedziany ciepły październik. Ciepła i słońca. ;:3
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Soniu - werbena sama się zasiała i bardzo późno wzeszła, dlatego dopiero teraz zakwitła. Ale za to ładnie zdobi prawie pustą rabatkę. ;:333
Działka faktycznie niewiele pracy już wymaga, mimo wszystko jednak coś jeszcze do zrobienia jest. ;:108 A w ogóle to chciałoby się więcej czasu na niej spędzać, jednak ostatnio pogoda figle płata. ;:223 Podtopień u mnie nie ma, bo i deszczu niezbyt wiele, tylko zimny i mocno wiejący wiatr. Padało zaledwie pół dnia. :( Dzisiaj słońce i wiatr suszyły.
Też mam nadzieję na cieplejsze dni. Bywają przecież w październiku ładne dzionki ze słoneczkiem.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dobranoc, kochani.

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witaj Lucynko w ten mroźny poranek!
Trawa zielona, ale w powietrzu czuć mróz ;:oj zobaczymy rośliny jak słońce przyświeci ;:3
Trzeba poszukać czapki, bo rękawiczki to wystarcza na razie ogrodowe :D
Jeszcze sporo kwiatów kwitnie i to całkiem ładnie, rozeta liściowa zielona ale już niedługo będziemy wyszukiwać kolory ;:131
Życzę ciepłego i dobrego dnia ;:196 ;:196
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

U mnie mocno lało i wiało (nawet bardzo). Nie byłam w ogrodzie, to nie wiem co tam nawywijało...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

To prawda, Lucynko sporo masz jeszcze róznych kwitnąchych .Fajnie :wink:
Gazanie, rudbekie. hortensje - wszystko piękne :)
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

A ja coraz bardziej przekonuję się michałków (astrów jesiennych) Jak one teraz pięknie zdobią ogrody!
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

:wit Witajcie.
Ciemno, zimno i do do... wróć... na działkę daleko. ;:202
Dzisiaj już nie tylko silnie wieje, ale dodatkowo jeszcze niebo spowite w ciemne chmurzyska ;:145 i siąpi deszcz.
Co prawda na nadmiar wody z nieba narzekać nie mogę ;:185 , tylko po co zaraz ten zimny wiatr?! ;:223

Marysiu [Maska] - gdybym miała ogród przed domem, to dzisiaj też pewnie długo bym się zbierała do wyjścia z cieplutkich pieleszy. ;:108 Nie posiadam, wobec tego nie mam tego dylematu. ;:185 "Niech się dzieje wola nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba."
Wyobrażam sobie, że po wyłożeniu na glebę wyższych roślin, to na moich rabatach już tylko aksamitki stoją na baczność, bo one niziutkie i kwiatki ich pojedyncze, a więc lekusieńkie. ;:218 Przekonam się, gdy tylko pogoda pozwoli. :roll:
Tobie również życzę ciepełka. ;:196

Mariolko - mam nadzieję, że w wyniku tej paskudnej aury Twoje roślinki nie ucierpiały zanadto. :D
U mnie na szczęście deszcze nie są zbyt obfite. ;:333 Jeszcze...

Aniu [anabuko] - tak było jeszcze w poniedziałek. ;:108
Jak będzie po upływie tego - zgodnie z zapowiedzią meteo - dość nieciekawie prognozowanego tygodnia ;:145 , się dopiero okaże.
Jeśli chodzi o gazanie, to sama się dziwię, że tak długo dają radę. ;:333 Choć może bardziej adekwatny byłby tu czas przeszły:dawały. ;:141

Dorotko71 - to prawda, że astry jesienne ( u mnie nazywane marcinkami) teraz prawdziwie zdobią ogrody. ;:63 Jednak nie wolno zapominać, że robią to dopiero pod koniec sezonu, podobnie jak niektóre chryzantemy (moje jeszcze nie rozwinęły pąków). W dużych ogrodach, takich jak Twój, można spokojnie na nie czekać ;:32 , bo w ciągu lata ogród zdobią inne rośliny, natomiast w tak malutkich jak moja działka, szkoda na nie miejsca. To znaczy, tak całkiem nie szkoda, ale można im przeznaczyć tego miejsca malutko. :(
Że zdobią ogród, to prawda ;:333 i warto choć troszeczkę ich mieć.

Mimo że sama w to nie wierzę, życzę Wam i sobie więcej pogodnego nieba i choć odrobiny ciepłych promieni słonecznych.
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Lucynko. Masz rację jest zimny , paskudny wiatr i u mnie tylko 3 stopnie :shock: . Pogoda fatalna, akurat przed tym jak wybędę z domu na dłuższy czas. Mogłabym coś jeszcze zrobić a tu taka kicha ;:222 . Na działkę raczej nie wybierzesz się w najbliższym czasie i nie radzę bo można się przeziębić ;:222 . Cierpliwie czekaj na poprawę pogody i takiej właśnie ładniejszej pogody Ci życzę. Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No a mówią, że wiara cuda czyni, więc wierz, a nuż się uda Lucynko :wit
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Na początek, żeby nie było tak smutno, troszeczkę kolorków.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ewelinko - u mnie nieco cieplej, bo ok 6*, ale na balkonie(IX piętro - loggia) w najcieplejszym momencie było 11. Wiatr przenikliwy, deszcz nieustający dopełnia odczuwalnej ze 2* nie więcej. ;:oj ;:oj
Może to lepiej, że właśnie podczas takiej paskudnej pogody wybywasz, to i swojego ogrodu w takiej aurze nie musisz oglądać, bo aż przykro patrzeć na biedne smagane deszczem i przyginane wiatrem roślinki. ;:174
Ja nie śpieszę się na działkę. ;:185 To M musi co dzień tam być, a ja już nawet nie pytam, jak tam wygląda. Wolę nie wiedzieć, by całkowicie nie zepsuć sobie humoru. ;:306

Iwonko [00..] - ok. ;:333 Skoro tak mi radzisz, to ja z tej wiary nie rezygnuję. :tan
Pozdrawiam. Lucyna
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”