yummyyummy U mnie był w miejscu gdzie słońce jest cały dzień, trzeba by poczekać może na opinię kogoś innego kto sadził w takim miejscu.
Jadalny na pewno jest, zależy kto ile tam mu sypie. U mnie dostał w ciągu całego wzrostu raz gnojówkę i raz nawóz organiczny na kwitnienie, także zobaczę jak będzie wyglądał w środku i czy będę miała czas na przerobienie go, czy po prostu wzbogaci kompost.
Skoanna Na akcję wyślę kilka opakowań, ponieważ mam zobowiązania wobec PSHOW, jednak chciałabym, żeby Ci którzy je otrzymali zrobili z nich dobry użytek, szkoda, że nie mogę mieć takiej pewności. A ci, którzy nie załapią się na akcji, będą mogli wypatrywać wątku sprzedażowego ze stowarzyszenia
Więc i w moim wątku przedstawiam mojego tegorocznego zwycięzce. 33,6kg zielonej wagi
Tu potwierdzenie.
Natomiast moja papryka jest obecnie nieoficjalnym rekordem Polski
Troszkę melonów
Słonecznikowa ściana
Troche tykw.
Arbuza
I rocoto.
giant yellow
porównanie średniej wielkości giant yellow z średniej wielkości gwatemala orange.
Rocoto de seda.
Costa rica
Kwiat tykwy
I na koniec porównanie 25,4vs33,6kg
Chciałabym żeby ten sezon się już jak najszybciej skończył, przez te powodzie nie mam z niego wielkiej uciechy. Lubię mieć porządek w grządkach, a przez te podtopienia mam jedną wielką chwaściornię. Dlatego zmykam na pole dalej zbierać powoli wszystko. A potem już tylko zasiać poplon i czekać do wiosny.