Nasze 1500 m2
- cyma2704
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Nasze 1500 m2
Małgosiu ten czerwony kwiat z żółtym środkiem jak się nazywa.
Byłam przekonana, że to dzielżan. 
-
clem3

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Soniu to gailardia
Ale masz rację, dzielżany są bardzo podobne, tyle że o póxniej kwitną
Przy tej temperaturze jakoś nie umialam się skusić na cięższe prace, więc jedynie co zrobiłam w ogrodzie to?kilka zdjęć
Moje tawułki, wszystkie trzy

I kilka powojników
Błękitny Anioł wykorzystał niezdecydowanie kolegów i czym prędzej zajął trzy miejscówki ahh, gdyby wszystkie chciały tak rosnąć?

Etoile Violette też już zaczyna

Andromeda nabrała trochę rumieńców, co niektóre próbują być nawet pełne

Jedne roślinki dopiero zaczynają?

? inne kwitną cały czas?

?kolejne już powtarzają kwitnienie?

?a pozostale dopiero mają zamiar?

?jednym słowem ? ogród nigdy się nie nudzi
Przy tej temperaturze jakoś nie umialam się skusić na cięższe prace, więc jedynie co zrobiłam w ogrodzie to?kilka zdjęć
Moje tawułki, wszystkie trzy

I kilka powojników
Błękitny Anioł wykorzystał niezdecydowanie kolegów i czym prędzej zajął trzy miejscówki ahh, gdyby wszystkie chciały tak rosnąć?

Etoile Violette też już zaczyna

Andromeda nabrała trochę rumieńców, co niektóre próbują być nawet pełne

Jedne roślinki dopiero zaczynają?

? inne kwitną cały czas?

?kolejne już powtarzają kwitnienie?

?a pozostale dopiero mają zamiar?

?jednym słowem ? ogród nigdy się nie nudzi
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Małgosiu dziękuję,
już jestem mądrzejsza. Biały dzwonek skupiony piękny, miałam fioletowy, ale tak się rozrastał,
że wykarczowałam.
- Ola2310

- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Małgosiu jak ci pięknie rozrósł się Błękitny Anioł. Miał rację , koledzy nie zdecydowani to musiał nadrabiać za nich...
Cudnie....Niech reszta bierze z niego przykład i też tak następnym razem daje czadu....
Wszystko super rośnie i kwitnie. Popadało ci choć trochę?
Masz rację że nic się nie chciało wczoraj robić. Ja za to siedziałam z mineralką w ręku cały dzień.
Dziś zapowiada się powtórka z rozrywki...
Cudnie....Niech reszta bierze z niego przykład i też tak następnym razem daje czadu....
Wszystko super rośnie i kwitnie. Popadało ci choć trochę?
Masz rację że nic się nie chciało wczoraj robić. Ja za to siedziałam z mineralką w ręku cały dzień.
Dziś zapowiada się powtórka z rozrywki...
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Masz cudny duży, kwitnący krzaczek Anabelki.
Moja jeszcze młoda, mniej okazała.W ubiegłym roku miała dwa kwiaty.W tym widzę z 6 gałązek z kwiatostanami
Powojniki śliczne. I Błękitny Anioł
mój jeszcze młody( ubiegłoroczne, jesienne nasadzenie.) i jeszcze nie kwitnie
wszystkie twoje rośliny, kwitnienia wyglądają pięknie
- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Małgosia, ależ się u Ciebie dzieje
Powojniki szaleją, dają cudowne widoki
Hortensja cudowna, jak długo już ją masz? Moja w tym roku pierwszy raz będzie kwitła, ale ma już kilka kwiatostanów. Nie mogę się doczekać
Hortensja cudowna, jak długo już ją masz? Moja w tym roku pierwszy raz będzie kwitła, ale ma już kilka kwiatostanów. Nie mogę się doczekać
-
clem3

Soniu ja uwielbiam wszelkie dzwonki, więc mi nie przeszkadza, że się rozrastają
Ale ten biały aż tak nie szaleje
Olu jeszcze bardziej polubiłam Aniołka, bo dzięki niemu wreszcie coś widać na kratkach
Gdyby pozostałe choć w połowie tak kwitły to pewnie nie oderwałam bym oczu od tej rabaty
Dzisiaj mi ślicznie wreszcie podlało i ochłodziło się zdecydowanie, uff co za ulga
Ja muszę poprzesadzać kilka roślinek, bo porozrastało się wszystko i niektóre mają zwyczajnie za ciasno, ale w ten upał nie chciałam niczego ruszać... Może ochłodzenie utrzyma się trochę, to bym wprowadziła nowe pomysły w czyn
Aniu Anabelka szaleje tak co roku, choć ma naprawdę kiepską miejscówkę, uwielbiam ją za to
U ciebie też się rozrośnie, choć sześć tych ogromniastych pomponów to też już śliczny widok
Jak już pisałam wyżej, Anioł stał się moim ulubieńcem, jeszcze nigdy biedak nie kaprysił, co roku stara się na maksa
Zuziu powojniki wreszcie się zabrały za siebie
Hortensja rosła już, gdy kupiliśmy dom, więc z 10 lat ma już z pewnością. Tyle że rośnie w byle jakiej ziemi, przy wejściu do szopki, gdzie często jest szturchana, przepychana, zaczepiana przez rowery i inne maszyny
a i tak niezmordowanie co roku obdarza mnie takimi widoczkami
I jak tu jej nie kochać...
Ach jak mi pięknie dzisiaj podlało ogród
Zanosiło się na jakąś straszną burzę, ale na szczęście skończyło się porządnym długim deszczem
Niektore roślinki nagięło co prawda do ziemi, jednak obyło się bez żadnych szkód, za to wszystko podlane na maksa, normalnie tak mi się japka cieszy
Ogród nie byłby sobą, gdyby nie miał dla mnie choć kilka nowości
Tak marudziłam na to, że kwitną mi same pomarańczowe lilie, a tu dzisiaj czekały na mnie w ogrodzie takie niespodzianki

Lolly pop ledwo od ziemi odrosła i już kwitnie

Pierwszy niebieski dzwonek karpacki

Do białego ślazownika powoli dołącza różowy

Róża Kronenbourg ma fajne dwukolorowe płatki

Olu jeszcze bardziej polubiłam Aniołka, bo dzięki niemu wreszcie coś widać na kratkach
Aniu Anabelka szaleje tak co roku, choć ma naprawdę kiepską miejscówkę, uwielbiam ją za to
Zuziu powojniki wreszcie się zabrały za siebie
Ach jak mi pięknie dzisiaj podlało ogród
Ogród nie byłby sobą, gdyby nie miał dla mnie choć kilka nowości
Tak marudziłam na to, że kwitną mi same pomarańczowe lilie, a tu dzisiaj czekały na mnie w ogrodzie takie niespodzianki

Lolly pop ledwo od ziemi odrosła i już kwitnie

Pierwszy niebieski dzwonek karpacki

Do białego ślazownika powoli dołącza różowy

Róża Kronenbourg ma fajne dwukolorowe płatki

Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- Ola2310

- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Gosiu a jaką masz miejscówkę dla Anabellki?
Rośnie u ciebie w słońcu czy w cieniu?
U mnie z dwa razy już tak dziś polało....Super.
Rośnie u ciebie w słońcu czy w cieniu?
U mnie z dwa razy już tak dziś polało....Super.
- iwek

- Od: 8 cze 2014, o 14:05
Małgosiu ależ u Ciebie kolorowo jak ja tak lubię
powojniki Ci szaleją dobrze im u Ciebie i brawo za deszcz bo będziemy oglądać szczęśliwe roślinki u Ciebie 
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Moje kwiatki
- Ann_85
- 1000p

- Od: 26 mar 2010, o 14:00
clem3 pisze: Aniu cieszę się ogromnie, nawet nie wiesz jak miło się czyta takie słowa
A może skusisz się na założenie własnego wątku?
Jakoś wstydliwe podchodzę do tematu, bo to moje maleństwo szumnie zwane ogrodem, jakieś takie skromne przy tych wszystkich tu pokazywanych
-
clem3

Olu Anabelka rośnie wciśnięta między szopkę a różę Westerland, blisko wejścia do szopki, więc ciągle jest czymś potrącana, myślę że to miejsce można nazwać półcieniem... Była już tam, gdy kupiliśmy dom. U nas powtórzyć podlewania nie chciało, ale i tak jestem szczęśliwa
Iwonko ja też lubię ten czas w ogrodzie, gdy roślinki wręcz prześcigają się w kwitnieniu
Deszcz uszczęśliwił mnie na maksa, bo przecież żadne podlewanie go nie zastąpi... I nawet wybaczyłam mu to, że powoli przekwitająca pnąca róża straciła na raz większość płatków
Aniu wierz mi, że pewnie większość osób na tym forum miało na początku takie obawy... Ja też zwlekałam cały rok. Tyle tu pięknych wymuskanych ogrodów, a mój ciągle jeszcze tworzę, poprawiam... Ale pomyślałam sobie, że przecież każdy kiedyś zaczynał
A fajnie tak podzielić się wrażeniami z takimi samymi zapaleńcami
Poza tym każdy ogród jest najpiekniejszy, bo to nasz własny
Śmiało otwieraj wątek, będę pierwszy gościem 
Iwonko ja też lubię ten czas w ogrodzie, gdy roślinki wręcz prześcigają się w kwitnieniu
Aniu wierz mi, że pewnie większość osób na tym forum miało na początku takie obawy... Ja też zwlekałam cały rok. Tyle tu pięknych wymuskanych ogrodów, a mój ciągle jeszcze tworzę, poprawiam... Ale pomyślałam sobie, że przecież każdy kiedyś zaczynał
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- stasia_ogrod

- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Gosiu, ogród masz zadbany i na maxa wypieszczony, to teraz widać efekty i ten fantastyczny kwiatowy przepych.
Powojniki mówią same za siebie, że jest im dobrze u Ciebie, a wielu zniechęca się po jednym niepowodzeniu, tak trzymaj.

Powojniki mówią same za siebie, że jest im dobrze u Ciebie, a wielu zniechęca się po jednym niepowodzeniu, tak trzymaj.
- Ann_85
- 1000p

- Od: 26 mar 2010, o 14:00
Hmm...clem3 pisze: Aniu wierz mi, że pewnie większość osób na tym forum miało na początku takie obawy... Ja też zwlekałam cały rok. Tyle tu pięknych wymuskanych ogrodów, a mój ciągle jeszcze tworzę, poprawiam... Ale pomyślałam sobie, że przecież każdy kiedyś zaczynałA fajnie tak podzielić się wrażeniami z takimi samymi zapaleńcami
Poza tym każdy ogród jest najpiekniejszy, bo to nasz własny
Śmiało otwieraj wątek, będę pierwszy gościem
- witch
- 1000p

- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ależ kolorów
Pięknie, powojniki robią duże wrażenie
Pięknie, powojniki robią duże wrażenie
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj. Masz fajnego nowego pupila
. Krata powojnikowa wygląda świetnie i na takim metrażu możesz sobie pozwolić na sporo powojnikow
. Lilie i róże masz bardzi ładne a i pozostałe rośliny nie są wcale gorsze . Brawo ogród tryska życiem
. Pozdrawiam
.