Dzika skarpa i nie tylko 3 :)
- alicjad31
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Dzika skarpa i nie tylko 3 :)
Misiu te podpory nie są złe całkiem fajnie Ci wyszły  

Pozdrawiam  Alicja

- 
				plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P. 
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Misiu, podziwiam Twoje piękne bielutkie dzwoneczki.  

Podpora dla róży najlepsza, bo własnoręcznie wykonana. Naturalna w swej prostocie.
  Naturalna w swej prostocie. 

Podpora dla róży najlepsza, bo własnoręcznie wykonana.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Misiu Twoja mała skarpa świetnie się prezentuje, a murek jest ozdobą  

Dzwonki bardzo lubię i śliczny jest ten biały, ja mam inny pojedynczy ale rozświetla rabatą i wygląda tak radośnie

Dzwonki bardzo lubię i śliczny jest ten biały, ja mam inny pojedynczy ale rozświetla rabatą i wygląda tak radośnie

- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Maska
- Kontakt:
O to taki mam i właśnie wszystkim się podobał 

- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Ale kwieciście u Ciebie. Ciągle marzę o jakimś domku na wsi, takim do remontu, ale jednak domku.

Misiu  , dziękuję ci bardzo za chęć podzielenia się Aleksandrem. Przypomnę się jesienią. Ja też mam wreszcie coś dla ciebie, ale to po moim powrocie.
 , dziękuję ci bardzo za chęć podzielenia się Aleksandrem. Przypomnę się jesienią. Ja też mam wreszcie coś dla ciebie, ale to po moim powrocie.
Masz piękne dzwonki . Białego pełnego nigdy nie widziałam. Pozostałe miałam przed laty, ale po powodzi zniknęły i jakoś już do nich nie wróciłam. Po przekwitnięciu ścina się je i rabata ciekawie nie wygląda. Trzeba ją czymś przysłonić.
 . Białego pełnego nigdy nie widziałam. Pozostałe miałam przed laty, ale po powodzi zniknęły i jakoś już do nich nie wróciłam. Po przekwitnięciu ścina się je i rabata ciekawie nie wygląda. Trzeba ją czymś przysłonić.
Powracając do twojej rabaty. Ja też myślałam o tawułkach, bodziszkach czy żurawkach, ale by był efekt musiałabyś wsadzić ich sporo, a to duży koszt.
A może zrobisz tam rewolucję 
  .  Ukochany rozchodnik bym podzieliła na 8 części i posadziła go po okręgu. Szybko się rozrośnie i będziesz miała jesienią masę różowości. W jego miejsce wystarczy wsadzić już tylko 1 niewielki krzew np. mahonię, hortensję czy żylistek.. Na pewno coś wybierzesz. Oczywiście może tam być jakaś okazała bylina, którą wybierzesz ze swojego ogrodu lub z naszych ogródków. Przesłać jedną nie jest przecież problemem.
 .  Ukochany rozchodnik bym podzieliła na 8 części i posadziła go po okręgu. Szybko się rozrośnie i będziesz miała jesienią masę różowości. W jego miejsce wystarczy wsadzić już tylko 1 niewielki krzew np. mahonię, hortensję czy żylistek.. Na pewno coś wybierzesz. Oczywiście może tam być jakaś okazała bylina, którą wybierzesz ze swojego ogrodu lub z naszych ogródków. Przesłać jedną nie jest przecież problemem.
Można tam też postawić jakąś dużą donicę np. z begonią bulwiastą lub fuksją. Będą zdobić cały sezon.
U mnie fuksja ''sama'' rośnie.
Do gruntu każdego roku wsadzam razem kilka. Udaje, że jest okazałym krzakiem i kwitnie jak szalona. Nawet jej nie podlewam, bo jak wiesz wyjeżdżam na długo. Ona mojej nieobecności nawet nie raczy zauważyć
  krzakiem i kwitnie jak szalona. Nawet jej nie podlewam, bo jak wiesz wyjeżdżam na długo. Ona mojej nieobecności nawet nie raczy zauważyć  .
 . 

, dziękuję ci bardzo za chęć podzielenia się Aleksandrem. Przypomnę się jesienią. Ja też mam wreszcie coś dla ciebie, ale to po moim powrocie.
 , dziękuję ci bardzo za chęć podzielenia się Aleksandrem. Przypomnę się jesienią. Ja też mam wreszcie coś dla ciebie, ale to po moim powrocie.Masz piękne dzwonki
 . Białego pełnego nigdy nie widziałam. Pozostałe miałam przed laty, ale po powodzi zniknęły i jakoś już do nich nie wróciłam. Po przekwitnięciu ścina się je i rabata ciekawie nie wygląda. Trzeba ją czymś przysłonić.
 . Białego pełnego nigdy nie widziałam. Pozostałe miałam przed laty, ale po powodzi zniknęły i jakoś już do nich nie wróciłam. Po przekwitnięciu ścina się je i rabata ciekawie nie wygląda. Trzeba ją czymś przysłonić.Powracając do twojej rabaty. Ja też myślałam o tawułkach, bodziszkach czy żurawkach, ale by był efekt musiałabyś wsadzić ich sporo, a to duży koszt.
A może zrobisz tam rewolucję

.  Ukochany rozchodnik bym podzieliła na 8 części i posadziła go po okręgu. Szybko się rozrośnie i będziesz miała jesienią masę różowości. W jego miejsce wystarczy wsadzić już tylko 1 niewielki krzew np. mahonię, hortensję czy żylistek.. Na pewno coś wybierzesz. Oczywiście może tam być jakaś okazała bylina, którą wybierzesz ze swojego ogrodu lub z naszych ogródków. Przesłać jedną nie jest przecież problemem.Można tam też postawić jakąś dużą donicę np. z begonią bulwiastą lub fuksją. Będą zdobić cały sezon.
U mnie fuksja ''sama'' rośnie.
Do gruntu każdego roku wsadzam razem kilka. Udaje, że jest okazałym
 krzakiem i kwitnie jak szalona. Nawet jej nie podlewam, bo jak wiesz wyjeżdżam na długo. Ona mojej nieobecności nawet nie raczy zauważyć
  krzakiem i kwitnie jak szalona. Nawet jej nie podlewam, bo jak wiesz wyjeżdżam na długo. Ona mojej nieobecności nawet nie raczy zauważyć  .
 . 
ciocia Dorota

- Aza
- Od: 10 lut 2008, o 18:33
Ślicznie na Twojej skarpie, u mnie jeszcze róże nie kwitną.

OLGA od malamutów
Wątki Azy

Wątki Azy
- lora
 Olgo dziękuję.
 Olgo dziękuję.Dorotko ciekawą propozycję przedstawiłaś , muszę pomyśleć he, he i tak będę myślała chyba do jesieni, teraz upalnie zrobiło się i jakoś nie mogę zabrać się do tego skrawka ziemi . Jak na razie to muszę dobrze popracować żeby po remoncie zniknęły kawałki papy i wszelkiego badziewia.
Aniu życzę Ci bardzo o swoim kawałku dachy nad głową.

Ostrogowiec mało go,
 wygryzły go inne roślinki to na dużej skarpie
  wygryzły go inne roślinki to na dużej skarpie

powojnik Pillu

Róża Malaga

- Maska
- Kontakt:
Misiu śliczne róże  i powojnik   Czy dobrze sobie przypominam że miałaś więcej lilii candidum? widzę tylko jedną czyżby przepadły?
 Czy dobrze sobie przypominam że miałaś więcej lilii candidum? widzę tylko jedną czyżby przepadły?

Czy dobrze sobie przypominam że miałaś więcej lilii candidum? widzę tylko jedną czyżby przepadły?
 Czy dobrze sobie przypominam że miałaś więcej lilii candidum? widzę tylko jedną czyżby przepadły?- 
				iga23
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Powojnikowe cudo.  

Szkoda, myślałam, że trochę roślinek trafi w dobre ręce.

Szkoda, myślałam, że trochę roślinek trafi w dobre ręce.

- lora
 Iga  kochana jak masz za dużo to zdecyduj i wysyłaj do mnie he, he  to mnie zdopingujesz do pracy na tej rabatce
 Iga  kochana jak masz za dużo to zdecyduj i wysyłaj do mnie he, he  to mnie zdopingujesz do pracy na tej rabatce  resztę do uzgodnienia na pw . napisz.
   resztę do uzgodnienia na pw . napisz.Maryś tak , tak miałam lilijki większej ilości ale przepadły podejrzewam że ziemne stworzonka nakarmiły swoje brzuszki.

A za oknem wita mnie codziennie moja ocalała dziewanna od zagłady.

a jak w górę popatrzę to liliowce też mnie pozdrawiają.

Dzika skarpa czyli duża żyje rytmem swoim.

- lora