Mój ogródek - chatte - 3cz. 2008r
-
Grzegorz B
-
Grzegorz B
Iza nie strasz
, może one jeszcze nie dotarły, a jak dotrą. Wiesz, ja mam tysiące cebul i żadna nie zabezpieczona, to by miały wyżerkę
. U mnie kotki łowne, może nie wszystkie z wielkim zaangażowaniem realizują się na tej płaszczyźnie, ale jak w misce pełno łatwego jadła:roll: Choć jest liderka, ta siwa, to jest rekordzistka, mając dwie myszy w pyszczku potrafiła jeszcze dopaść kolejną, taka z niej artystka 
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nie martw się Grzesiu, ja mam nornice, a jeszcze mi żadnej cebuli szczęśliwie nie zeżarły (tfu, tfu!). Widać znajdują coś smaczniejszego. Robią jednak inne szkody
A kotki jak łowią, to łowią wszystko co się rusza
I nie ma znaczenia, czy są najedzone. Instynkt łowcy jest bardzo silny. Jak kot nie jest głodny, to najwyżej nie zje zdobyczy, czasem za to przyniesie panu, jako dar-trofeum
Nie dostałeś jeszcze takiego prezentu? ;)
A kotki jak łowią, to łowią wszystko co się rusza
- hanka55
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Kontakt:
Brawo Izuś, za dzielne znoszenie zamrażarki.
Oczko tak zamarzniete, że tylko łyżwy ubierać.
A pełne liście i stojące ! róze - podziwiam.
Serio. :P
"Hrabia słynny gawędziarz opowiada wśród grona przyjaciół jedną ze swoich licznych przygód.
- Sarna którą upolowałem była wielka i ciężka wokół nikogo nie było więc musiałem sam sobie z nią poradzić. Zarzuciłem jedną nogę sarny na lewe ramię drugą na prawe...
W tym momencie hrabia został zawołany przez służącego do pilnego telefonu. Po chwili wraca i pyta:
- Na czym to ja skończyłem?
- Jedna noga na prawe ramię druga noga na lewe ramię... - podpowiada chór przyjaciół.
- A już wiem - przypomina sobie hrabia - ach te Rosjanki cóż to były za kobiety!!!"
www.ciapek.pl
Oczko tak zamarzniete, że tylko łyżwy ubierać.
A pełne liście i stojące ! róze - podziwiam.
Serio. :P
"Hrabia słynny gawędziarz opowiada wśród grona przyjaciół jedną ze swoich licznych przygód.
- Sarna którą upolowałem była wielka i ciężka wokół nikogo nie było więc musiałem sam sobie z nią poradzić. Zarzuciłem jedną nogę sarny na lewe ramię drugą na prawe...
W tym momencie hrabia został zawołany przez służącego do pilnego telefonu. Po chwili wraca i pyta:
- Na czym to ja skończyłem?
- Jedna noga na prawe ramię druga noga na lewe ramię... - podpowiada chór przyjaciół.
- A już wiem - przypomina sobie hrabia - ach te Rosjanki cóż to były za kobiety!!!"
www.ciapek.pl
- chatte
- Przyjaciel Forum

Hanus, sama jestem zszokowana zachowaniem róż! Nie pamietam, zeby kiedys to sie zdarzyło. Moze dlatego, ze najczęściej już na początku października wszystkie były prawie łyse
Śnieg jest, ale mróz niewielki, to jeszcze nie jest tak źle ;)
Tylko oczkiem jestem zdziwiona: przy takiej niewielkiej temperaturze ujemnej rzeczywiscie jest mocno skute lodem.
Dzięki za dowcip!
Na noc też dobrze się trochę pośmiac
Podobał mi sie też ten o babie, co to "doceniała "
(to chyba tez Ty gdzies zamiesciłas)
Śnieg jest, ale mróz niewielki, to jeszcze nie jest tak źle ;)
Tylko oczkiem jestem zdziwiona: przy takiej niewielkiej temperaturze ujemnej rzeczywiscie jest mocno skute lodem.
Dzięki za dowcip!
- hanka55

- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Kontakt:
Właśnie wróciłam z ogrodu.
Śnieżek drobniusieńki prószy, solidne -7C, więc wcale się nie dziwię,
że oczko u Ciebie Izuś zamarzło.
W nocy jest przecież zimniej, a nad ranem- horrendum!
Podśmiechujki, jak najbardziej wskazane, bo uśmiechnięta buzia,
to i radość w oczach.
A życie - krótkie, zbyt krótkie by się nim nie cieszyć.
"Człowiek mądrzeje z wiekiem..
I zwykle jest to wieko od trumny."

Śnieżek drobniusieńki prószy, solidne -7C, więc wcale się nie dziwię,
że oczko u Ciebie Izuś zamarzło.
W nocy jest przecież zimniej, a nad ranem- horrendum!
Podśmiechujki, jak najbardziej wskazane, bo uśmiechnięta buzia,
to i radość w oczach.
A życie - krótkie, zbyt krótkie by się nim nie cieszyć.
"Człowiek mądrzeje z wiekiem..
I zwykle jest to wieko od trumny."
-
Grzegorz B
Iza ja nie, ale do niedawna dostawał największy leń, czyli kocur, choć w ostatnim czasie gdzieś zniknął, oby tylko go samochód nie potrącił, bo to jest bardzo częstechatte pisze:... Jak kot nie jest głodny, to najwyżej nie zje zdobyczy, czasem za to przyniesie panu, jako dar-trofeumNie dostałeś jeszcze takiego prezentu? ;)
Co do zimy, to widać, że wielu dała o sobie znać. Ogród w zimowej scenerii bardzo dobrze się prezentuje, a oczko świetnie wygląda skute lodem
Róże jeszcze odziane
- chatte
- Przyjaciel Forum

Grzesiu, niestety takie czasy
Coraz wiecej samochodów, coraz mniej bezpiecznej przestrzeni. Mnóstwo moich kotów zginęło pod kołami 
Co do oczka, to bardzo chciałam, zeby wyglądało możliwie naturalnie. Niestety nie posiadając duzych kamieni, nie byłam w stanie całkiem ukryć folii, co mnie bardzo denerwuje.
Teraz lód i śnieg przykryły te mankamenty. Nie spodziewałam sie jednak takich pochwał.
Bardzo Ci dziękuję Grzesiu! Jest mi ogromnie miło
A róże rzeczywiście prawie cały sezon były zdrowe!
Dopiero pod koniec lata zaczęły się tu i ówdzie pojawiać listki z plamami, które natychmiast obrywałam. I tak róże dotrwały do teraz. Wygrałam!
Przynajmniej w tym roku 
Co do oczka, to bardzo chciałam, zeby wyglądało możliwie naturalnie. Niestety nie posiadając duzych kamieni, nie byłam w stanie całkiem ukryć folii, co mnie bardzo denerwuje.
Teraz lód i śnieg przykryły te mankamenty. Nie spodziewałam sie jednak takich pochwał.
Bardzo Ci dziękuję Grzesiu! Jest mi ogromnie miło
A róże rzeczywiście prawie cały sezon były zdrowe!
-
Bogusia2

- Od: 26 maja 2008, o 20:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Izo obejrzałam z największą przyjemnością zdjęcia Twoich kotów. Są cudne. Zdjęcie w oknie, zdjęcie Elfika z kociakiem i to z koteczka na drzewie są mistrzowskie. Podziwiam Cię jak dajesz sobie radę z 12toma kotami. Mam jednego psa i marzy mi się drugi, ale czy moi domownicy się zgodzą, oto jest pytanie. Też mam słabość do rudych kotów. Sprawiłaś mi wielka przyjemność swoimi kotami.
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Bogusia
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Zdjęcie zamarzniętego oczka jest super !
Kawały Hanki też.
Ale i tak największą radość przyniosły mi fotki pluszaków. A szczególnie to z oknem i śpiące rudzielce.
Jak ja Ci zazdroszczę tylu pluszowych przytulanek - czy jeszcze kołdra jest Ci potrzebna ?
Kawały Hanki też.
Ale i tak największą radość przyniosły mi fotki pluszaków. A szczególnie to z oknem i śpiące rudzielce.
Jak ja Ci zazdroszczę tylu pluszowych przytulanek - czy jeszcze kołdra jest Ci potrzebna ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- chatte
- Przyjaciel Forum

Witaj Bogusiu!
Powiem tak : 6 kotów, czy 12 - to już żadna różnica
Czy domownicy przystaną na drugiego zwierzaka? Wszystko zależy od Twojej siły przekonywania. Mój mąż nie był wielbicielem kotów. Najpierw mielismy jednego, z powodu myszy ;), a potem...coraz więcej
Grażynko, cieszę się, ze też podoba Ci się zimowe oczko
Koty nie śpią ze mną
"Urzędujemy" razem tylko w dzień a i tak niektóre są tak zazdrosne o siebie, ze strrrach
Dzięwczyny, bardzo, bardzo się cieszę, ze moje koteczki sprawiły Wam przyjemność!
To jeszcze jedna fotka, specjalnie dla Was

Powiem tak : 6 kotów, czy 12 - to już żadna różnica
Czy domownicy przystaną na drugiego zwierzaka? Wszystko zależy od Twojej siły przekonywania. Mój mąż nie był wielbicielem kotów. Najpierw mielismy jednego, z powodu myszy ;), a potem...coraz więcej
Grażynko, cieszę się, ze też podoba Ci się zimowe oczko
Koty nie śpią ze mną
Dzięwczyny, bardzo, bardzo się cieszę, ze moje koteczki sprawiły Wam przyjemność!
To jeszcze jedna fotka, specjalnie dla Was