Fajny piesek. Piwonia śliczna

, bo to On świętował, nie ja
 , bo to On świętował, nie ja 

Nie ma to jak spędzenie miłych,rodzinnych chwil razem z naturą
 Nie ma to jak spędzenie miłych,rodzinnych chwil razem z naturą  

Cudny masz swój kawałek ziemi. Ścieżka z krążków dębowych wyszła Wam fantastycznie - czy jakoś ją impregnowaliście? Zazdroszczę kwiatków na Mirandzie. Moja rośnie w tak głębokim cieniu, że pewnie nigdy się nie doczekam kwiatów. Różane pączki cieszą, jeszcze chwila i zacznie się różany spektakl
 Cudny masz swój kawałek ziemi. Ścieżka z krążków dębowych wyszła Wam fantastycznie - czy jakoś ją impregnowaliście? Zazdroszczę kwiatków na Mirandzie. Moja rośnie w tak głębokim cieniu, że pewnie nigdy się nie doczekam kwiatów. Różane pączki cieszą, jeszcze chwila i zacznie się różany spektakl   

przekaż koniecznie pochwały bo zasłużone.
  przekaż koniecznie pochwały bo zasłużone.

A czym ty je karmiłaś ???
 A czym ty je karmiłaś ???
 Moje powyłaziły z ziemi (i to jeszcze nie wszystkie) a już je ślimory wpierniczają
 Moje powyłaziły z ziemi (i to jeszcze nie wszystkie) a już je ślimory wpierniczają   

Dalie sadzę do doniczek już w kwietniu, dlatego za chwilę będą już kwitły
 Dalie sadzę do doniczek już w kwietniu, dlatego za chwilę będą już kwitły  A jak sadziłam do ziemi, to zawsze tak, żeby stary pęd wystawał odrobinę z ziemi. Było to dla mnie równocześnie znakiem, że w tym miejscu coś rośnie, bo zawsze mam z tym problem
 A jak sadziłam do ziemi, to zawsze tak, żeby stary pęd wystawał odrobinę z ziemi. Było to dla mnie równocześnie znakiem, że w tym miejscu coś rośnie, bo zawsze mam z tym problem  a potem się okazuje, że jedno rośnie na drugim
 a potem się okazuje, że jedno rośnie na drugim Ścieżka nie impregnowana, bo eM twierdzi, że nie trzeba. Na razie mu wierzę
 Ścieżka nie impregnowana, bo eM twierdzi, że nie trzeba. Na razie mu wierzę  
  Może dlatego, że słoneczka też nie ma zbyt wiele?
 Może dlatego, że słoneczka też nie ma zbyt wiele? Wodę im leję za każdym razem jak jestem na działce, a nawożę zgodnie z instrukcją.
  Wodę im leję za każdym razem jak jestem na działce, a nawożę zgodnie z instrukcją. Ścieżka jest teraz moją ulubienicą
 Ścieżka jest teraz moją ulubienicą  

No to znalazłam im większą i tak sobie w niej rosły do końca kwietnia, aż w końcu wylądowały na działce. Jak widzisz, w ogóle tego nie zauważyły i kwitną w najlepsze
 No to znalazłam im większą i tak sobie w niej rosły do końca kwietnia, aż w końcu wylądowały na działce. Jak widzisz, w ogóle tego nie zauważyły i kwitną w najlepsze 

Wydawało mi się, że nie mam tak wielu zaległości... oops
 Wydawało mi się, że nie mam tak wielu zaległości... oops   Byłam w błędzie, prawie z lupą musiałam szukać swoich wpisów
 Byłam w błędzie, prawie z lupą musiałam szukać swoich wpisów   Nie ma się co dziwić, teraz najpiękniejszy czas, wszystko kwitnie, albo szykuje się do kwitnienia
 Nie ma się co dziwić, teraz najpiękniejszy czas, wszystko kwitnie, albo szykuje się do kwitnienia   to i wątek pędzi... Róże u Ciebie już dorodne, za niedługo cudny spektakl
  to i wątek pędzi... Róże u Ciebie już dorodne, za niedługo cudny spektakl   
  Serdeczne gratulacje dla Niego, również z powodu jubileuszu
 Serdeczne gratulacje dla Niego, również z powodu jubileuszu