Moje Arboretum cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje Arboretum cz.5

Post »

Witaj Karolka, no smutno wyglądają roślinki zmarznięte, ale będę następne ;:215 Bąbelek ma raj na ziemi, a rośliny cudnie kwitną, cóż więcej chcieć ;:215 ;:215 ;:215
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Olu stokrotki same się sieją. Wpierw było kilka i tak coraz więcej aż teraz połowa jest biała trawnika :) Ja ogorki sieję na Stanisława , czyli 8go maja. A tak wczesne dla zabawy, eksperymentu i zawsze mi zmarzną , albo te drugie dogonią bo rosną w ciepełku ;:306 Podobnie z pomidorami. Posadziłam bo było b. ciepło, ale wiedziałam ,ze jest ryzyko. A prawdziwe sadzenie będzie po ogrodnikach :)

-- 2 maja 2016, o 21:55 --

Jasne Iwonko że właściwe zasiewy będą dopiero teraz niedługo. Zawsze tak eksperymentalnie sadzę i raczej bez większych efektów :wink: bo nawet jeśli nie zmarzną to stoją w zimnie a nastepne roślinki posadzone w ciepełku szybko rosną i przeganiają :;230 Ale przeważnie marzną , nawet pod słoikami zmarzły :?
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja też ogórki sieję na Stanisława. ;:108 ;:108
A pomidorki po ogrodnikach.Nie mam foliaczka, tak byłoby wcześniej, lepie,,,ale jest jak jest.
Bo miejsca na niego nie mam
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Karolka, szkoda wysiewów. Podziwiam i tak za odważne sadzenie i sianie. Jak czytam, nie należysz do osób łatwo poddających się, więc wiem, że będzie dobrze. Szkoda, że mieszkam daleko, z ogromną przyjemnością zwiedziłabym Wojsławice a potem pogrilowała z Tobą w Twoim przecudnym ogrodzie. I Bąbel też by się załapał na smaczny kąsek, bo ja moje zwierzaki mam rozpuszczone jak to mój M mówi. Ach te smaczne kąski od paniusi :lol:
Wisterii to Ci tak zazdroszczę, że aż mnie ściska w dołku ;:224
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Karolinko, bardzo chętnie ujrzałabym w szczególności Twój ogród i te różane drzewa ;:138 Do Wojsławic mam 165km :roll: Będę śledzić wasze plany i zobaczę, a nóż się uda ;)
Szkoda roślinek, szczególnie pracy w to włożonej, ale ja tez sieję zawsze po 15 maja.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justynko ja wczesną wiosna już nie mogę się doczekać siania i tak sieję i sadzę na ryzyko. Czasem się uda ,czasem nie . Ale frajda jest. No i żal jak to marznie i ginie, ale trudno. A wszystko właściwe sieję i sadzę w maju jak wszyscy. Justynko, sledź wątek wrocławski, linka podałam 1go maja, już są pierwsi chętni. Przyjeżdżaj :wit
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu-Pepsi szkoda ,że tak daleko mieszkasz, oj szkoda. Wojsławice są piękne, ja gościnna :;230 szkoda.
Ja sieję wczesną wiosną dlatego ,ze mnie ręce świerzbią :;230 Ale wiem ,że to ryzyko. W maju posadzimy wszystko i będzie dobrze :) Bąbel jest rozpuszczony jak dziadowski bicz. Kiedy dziewczyny mi podpowiadały czego nie robić od małego to ja jak głupia wszystko odwrotnie, bo nie mogłam mu niczego odmówić :;230 Ale jest kochany :lol: To jest mój pierwszy piesek w mieszkaniu, były ale na podwórku. Teraz już byłabym mądrzejsza :;230
Glicynia łatwo i prosto rośnie, tylko potrzeba dużych podpór lub mocne drzewo. Moja będzie ładnie kwitła :)

-- 3 maja 2016, o 10:30 --

Aniu-Anabuko ja też foliaka nie mam, miejsce jest, ale gdybym go kupiła to boję sie ,że juz bym nie wyszła z ogrodu . A co na to mój kręgosłup :?: :;230 więc sadzonki kupuję, nie są takie drogie :wink: kiedyś z mamą robiłyśmy same , ale teraz już się w to nie bawię, parapety mam dla kwiatków :;230

-- 3 maja 2016, o 10:32 --

Oj Marysiu 20 lat Obiela to musiał być piękny krzew. Widzę stare krzewy w Wojsławicach , to maja takie grube konary ,że nie prawdopodobne. Nie wiedziałam ,ze można tak uformować Obielę. Ale teraz pomałpuję :)
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Karolinko szkoda że pomarzły, tak cieszyły oczęta :oops:
Następne będą cudniejsze a ziemniaki odbiją. ;:333
Obiela cudnie się pokazuje moja rośnie, chyba to obiela ale nadal w donicy. ;:306
Myślę nad spotkaniem ;:333
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bea gdzie masz nowy watek :?: przyjeżdzaj do Wojsławic , tak Ci sie podobają. Ogranizujemy spotkanie 21 go . Zajrzyj do mnie na 20 str, lub do watku wrocławskiego :)

-- 3 maja 2016, o 10:47 --

Tulap trzymam Cię za słowo--za 3 lata :wit

-- 3 maja 2016, o 10:49 --

Szkoda Tereniu że tak daleko mieszkasz. Ale Marysia z tych samych stron i w ub.r. przyjechała w nasze strony :lol: Do odważnych świat należy :wink:
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ojej Dorotko szkoda kotka. Tak myślałam ,ze ją boli , dlatego nie chce żeby jej dotykać. Gdyby była zatruta to by wymiotowała, a tak to cierpi ból. Ja jestem zwolennikiem ,że jeśli zwierze b. cierpi i nie ma większych szans na wyzdrowienie , to trzeba męki skrócić. Ale mam nadzieję ,że Melka dojdzie do siebie , podobno koty maja kilka zywotów . Trzymam kciuki ;:333
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Hej hej,najprędzej tylko! Będę 18 miał to prawo jazdy niby bym mógł mieć,ale dopiero dwa tygodnie,a gdzie tu samochód :;230
Już mnie mama puściła :twisted:
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tulap nie wiem kto tam koło Ciebie mieszka, ale rozejrzyj się i namów na przyjazd, to byś się zabrał :wink:
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Karola - dziękuję ;:196
Do Wojsławic wpadnę na pewno, w sierpniu mam mieć urlop, więc pewnie wtedy mi się uda.
A z Waszego spotkania to dla mnie chyba tylko zdjęcia .... Ale dobre i to... ;:3
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Szkoda Bea,że nie możesz teraz, szkoda :(
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Na razie planuję wypad do Chorzowa, na Święto Kwiatów. ;:65
Ale dopiero jak tam przybędę to będę wiedziała kiedy to będzie :;230 , bo nic sobie zaplanować wcześniej nie mogę.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”