Moje Arboretum cz.5
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje Arboretum cz.5
Witaj Karolka, no smutno wyglądają roślinki zmarznięte, ale będę następne
Bąbelek ma raj na ziemi, a rośliny cudnie kwitną, cóż więcej chcieć

- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Olu stokrotki same się sieją. Wpierw było kilka i tak coraz więcej aż teraz połowa jest biała trawnika
Ja ogorki sieję na Stanisława , czyli 8go maja. A tak wczesne dla zabawy, eksperymentu i zawsze mi zmarzną , albo te drugie dogonią bo rosną w ciepełku
Podobnie z pomidorami. Posadziłam bo było b. ciepło, ale wiedziałam ,ze jest ryzyko. A prawdziwe sadzenie będzie po ogrodnikach 
-- 2 maja 2016, o 21:55 --
Jasne Iwonko że właściwe zasiewy będą dopiero teraz niedługo. Zawsze tak eksperymentalnie sadzę i raczej bez większych efektów
bo nawet jeśli nie zmarzną to stoją w zimnie a nastepne roślinki posadzone w ciepełku szybko rosną i przeganiają
Ale przeważnie marzną , nawet pod słoikami zmarzły 
-- 2 maja 2016, o 21:55 --
Jasne Iwonko że właściwe zasiewy będą dopiero teraz niedługo. Zawsze tak eksperymentalnie sadzę i raczej bez większych efektów
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja też ogórki sieję na Stanisława.
A pomidorki po ogrodnikach.Nie mam foliaczka, tak byłoby wcześniej, lepie,,,ale jest jak jest.
Bo miejsca na niego nie mam
A pomidorki po ogrodnikach.Nie mam foliaczka, tak byłoby wcześniej, lepie,,,ale jest jak jest.
Bo miejsca na niego nie mam
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Karolka, szkoda wysiewów. Podziwiam i tak za odważne sadzenie i sianie. Jak czytam, nie należysz do osób łatwo poddających się, więc wiem, że będzie dobrze. Szkoda, że mieszkam daleko, z ogromną przyjemnością zwiedziłabym Wojsławice a potem pogrilowała z Tobą w Twoim przecudnym ogrodzie. I Bąbel też by się załapał na smaczny kąsek, bo ja moje zwierzaki mam rozpuszczone jak to mój M mówi. Ach te smaczne kąski od paniusi
Wisterii to Ci tak zazdroszczę, że aż mnie ściska w dołku
Wisterii to Ci tak zazdroszczę, że aż mnie ściska w dołku
- duju

- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Karolinko, bardzo chętnie ujrzałabym w szczególności Twój ogród i te różane drzewa
Do Wojsławic mam 165km
Będę śledzić wasze plany i zobaczę, a nóż się uda ;)
Szkoda roślinek, szczególnie pracy w to włożonej, ale ja tez sieję zawsze po 15 maja.
Szkoda roślinek, szczególnie pracy w to włożonej, ale ja tez sieję zawsze po 15 maja.
Pozdrawiam - Justyna
- karolacha

Justynko ja wczesną wiosna już nie mogę się doczekać siania i tak sieję i sadzę na ryzyko. Czasem się uda ,czasem nie . Ale frajda jest. No i żal jak to marznie i ginie, ale trudno. A wszystko właściwe sieję i sadzę w maju jak wszyscy. Justynko, sledź wątek wrocławski, linka podałam 1go maja, już są pierwsi chętni. Przyjeżdżaj 
- karolacha

Małgosiu-Pepsi szkoda ,że tak daleko mieszkasz, oj szkoda. Wojsławice są piękne, ja gościnna
szkoda.
Ja sieję wczesną wiosną dlatego ,ze mnie ręce świerzbią
Ale wiem ,że to ryzyko. W maju posadzimy wszystko i będzie dobrze
Bąbel jest rozpuszczony jak dziadowski bicz. Kiedy dziewczyny mi podpowiadały czego nie robić od małego to ja jak głupia wszystko odwrotnie, bo nie mogłam mu niczego odmówić
Ale jest kochany
To jest mój pierwszy piesek w mieszkaniu, były ale na podwórku. Teraz już byłabym mądrzejsza
Glicynia łatwo i prosto rośnie, tylko potrzeba dużych podpór lub mocne drzewo. Moja będzie ładnie kwitła
-- 3 maja 2016, o 10:30 --
Aniu-Anabuko ja też foliaka nie mam, miejsce jest, ale gdybym go kupiła to boję sie ,że juz bym nie wyszła z ogrodu . A co na to mój kręgosłup
więc sadzonki kupuję, nie są takie drogie
kiedyś z mamą robiłyśmy same , ale teraz już się w to nie bawię, parapety mam dla kwiatków 
-- 3 maja 2016, o 10:32 --
Oj Marysiu 20 lat Obiela to musiał być piękny krzew. Widzę stare krzewy w Wojsławicach , to maja takie grube konary ,że nie prawdopodobne. Nie wiedziałam ,ze można tak uformować Obielę. Ale teraz pomałpuję
Ja sieję wczesną wiosną dlatego ,ze mnie ręce świerzbią
Glicynia łatwo i prosto rośnie, tylko potrzeba dużych podpór lub mocne drzewo. Moja będzie ładnie kwitła
-- 3 maja 2016, o 10:30 --
Aniu-Anabuko ja też foliaka nie mam, miejsce jest, ale gdybym go kupiła to boję sie ,że juz bym nie wyszła z ogrodu . A co na to mój kręgosłup
-- 3 maja 2016, o 10:32 --
Oj Marysiu 20 lat Obiela to musiał być piękny krzew. Widzę stare krzewy w Wojsławicach , to maja takie grube konary ,że nie prawdopodobne. Nie wiedziałam ,ze można tak uformować Obielę. Ale teraz pomałpuję
- Kasiula17

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Karolinko szkoda że pomarzły, tak cieszyły oczęta
Następne będą cudniejsze a ziemniaki odbiją.
Obiela cudnie się pokazuje moja rośnie, chyba to obiela ale nadal w donicy.
Myślę nad spotkaniem
Następne będą cudniejsze a ziemniaki odbiją.
Obiela cudnie się pokazuje moja rośnie, chyba to obiela ale nadal w donicy.
Myślę nad spotkaniem
- karolacha

Bea gdzie masz nowy watek
przyjeżdzaj do Wojsławic , tak Ci sie podobają. Ogranizujemy spotkanie 21 go . Zajrzyj do mnie na 20 str, lub do watku wrocławskiego 
-- 3 maja 2016, o 10:47 --
Tulap trzymam Cię za słowo--za 3 lata
-- 3 maja 2016, o 10:49 --
Szkoda Tereniu że tak daleko mieszkasz. Ale Marysia z tych samych stron i w ub.r. przyjechała w nasze strony
Do odważnych świat należy 
-- 3 maja 2016, o 10:47 --
Tulap trzymam Cię za słowo--za 3 lata
-- 3 maja 2016, o 10:49 --
Szkoda Tereniu że tak daleko mieszkasz. Ale Marysia z tych samych stron i w ub.r. przyjechała w nasze strony
- karolacha

Ojej Dorotko szkoda kotka. Tak myślałam ,ze ją boli , dlatego nie chce żeby jej dotykać. Gdyby była zatruta to by wymiotowała, a tak to cierpi ból. Ja jestem zwolennikiem ,że jeśli zwierze b. cierpi i nie ma większych szans na wyzdrowienie , to trzeba męki skrócić. Ale mam nadzieję ,że Melka dojdzie do siebie , podobno koty maja kilka zywotów . Trzymam kciuki 
Hej hej,najprędzej tylko! Będę 18 miał to prawo jazdy niby bym mógł mieć,ale dopiero dwa tygodnie,a gdzie tu samochód
Już mnie mama puściła
Już mnie mama puściła
- karolacha

Tulap nie wiem kto tam koło Ciebie mieszka, ale rozejrzyj się i namów na przyjazd, to byś się zabrał 
- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Karola - dziękuję
Do Wojsławic wpadnę na pewno, w sierpniu mam mieć urlop, więc pewnie wtedy mi się uda.
A z Waszego spotkania to dla mnie chyba tylko zdjęcia .... Ale dobre i to...
Do Wojsławic wpadnę na pewno, w sierpniu mam mieć urlop, więc pewnie wtedy mi się uda.
A z Waszego spotkania to dla mnie chyba tylko zdjęcia .... Ale dobre i to...
- karolacha

Szkoda Bea,że nie możesz teraz, szkoda 
- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Na razie planuję wypad do Chorzowa, na Święto Kwiatów.
Ale dopiero jak tam przybędę to będę wiedziała kiedy to będzie
, bo nic sobie zaplanować wcześniej nie mogę.
Ale dopiero jak tam przybędę to będę wiedziała kiedy to będzie