Od przybytku głowa nie boli..... cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Od przybytku głowa nie boli..... cz.2

Post »

MIŁKA to jest trawa pampasowa, była kupiona w Biedronce w okresie kiedy się przeprowadziliśmy na nowe miejsce, posadziłam gdzie miałam kawałek ziemi a tej tak się spodobało że urosła w dorodny snop, zimę przetrwała bez okrycia. Zabezpieczyłam ją związując w snopek, przetrwała ale nadszedł czas robienia tarasu i trzeba było ją wykopać, trafiła do wiadra i tak przetrwała lato, zimę i teraz postanowiłam, że ją wsadzę do gruntu. Skoro pokonuje takie trudy więc myślę że chociaż ze dwa sezony mnie porajcuje w gruncie.
Miłka tulipany kupiłam od naszej forumowej Dorotki, kilka już zakwitło a reszta już ma paczki, dzisiaj tak byłam zagoniona pracami w ogrodzie, że brakło mi czasu na zdjęcia.

a to przylaszczki pod ogromnym orzechem na skalniaku, ten skalniak utworzyłam mimo ostrzeżeń, że pod orzechem nic nie rośnie ale u mnie wszystko rośnie

Obrazek

Obrazek

JANECZKO ja dzisiaj reszte traw zcięłam i spaliłam.
W ogrodzie spędziłam niemal cały dzień, sadziłam Marketowe róże, przytachane z działki hortensje ogrodowe i porządkowałam swoje kółka graniaste są to miejsca obsadzone gryczpanem który ma tworzyć niski żywopłot oddzielający podwórze od ogrodu i warzywniaka

Obrazek

Obrazek
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Krysiu, hosty są delikatne, jeszcze mogą być przymrozki i po nich :shock:
Widzę, że nie tylko ja przynoszę szyszki z lasu :wink:
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

;:303 ;:303 ;:303 Zdaje się, że dzisiaj nie było nikogo, kto choć części dnia nie spędziłby w ogrodzie bądź na działce. ;:138 ;:138
Ja cały Boży dzień na działeczce!!! Było ;:215 ;:215 ;:215
Na jutrzejszą niedzielę życzę Ci wspaniałej słonecznej pogody i komfortowego wypoczynku po dzisiejszym wysiłku. ;:196
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Krysiu - no właśnie, nie wiem dlaczego chodzi pogłoska, że pod orzechem nic nie urośnie - u mnie też ładnie się tam wszystko przyjmuje i jakby nawet wcześniej się pojawia po zimie....
Super sprawa taka 12-to metrowa rabata ;:180
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MALGOSIU witaj, jak miło, dawno się nie widziałyśmy no to może daj ;:196
Z hostamio jestem ostrożna, na noc chowam do Ogrodnika a szyszki ta cala akcja rodzinna musiała być, bo tto kwaśna rabata, długa to zapotrzebowanie na szyszki było nie małe ale jakoś dało się uzbierać.

LUCYNKO...ale jestem upypłana tymi robotami, zaraz idę do wanny. Jutro zaplanowaliśmy wyjazd na Giełdę ogrodniczo-rolniczą więc z odpoczynku będą nici, ale pobyt w takich miejscach też jest dla mnie odpoczynkiem.

BEABY z bijącym sercem robiłam ten skalniak bo tyle się nasłuchałam o złych mocach ;:306 orzecha, ale było to miejsce które pomieściło sporo gruzu z remontów, na ten gruz położyłam włókninę a następnie sypaliśmy ziemię, ułożyliśmy kamienie i kamyki, w szczeliny wkladałam rośliny, do tej pory jeszcze niektóre są w doniczkach ale muszą być koniecznie wsadzone do ziemi.
A 12-metrowa rabata fajna, już nie mogę się doczekać kiedy tam wszystko zakwitnie. Przy niej mam trochę bałaganu bo był rów kopany wzdłóż calej rabaty jak podciągali gaz do domu. Właśnie dzisiejszy dzień to orka na ugorze, musieliśmy zniwelować teren po rozkopach i przygotować do wysiania trawy, ale już sytuacja opanowana ;:108
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Krysiu , bardzo zawsze chciałam mieć żywopłot wokół warzywniaka , niestety mam za mało miejsca.
Czyściutko i schludnie to wygląda ;:108
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Krysiu ja u Ciebie czyściutko. ;:333 Widać sporo pracy wykonałaś. a ten żywopłot i barwinka sama ukorzeniałaś?
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

DOROTKO no nie powiem, że mam bałagan ale tam gdzie burdelik :;230 nie pokazuję ale za to na ROD totalny burdel.
Poinformowałam moję rodzinę, że najbliższa sobota to akcja wielkie sprzątanie na działce, myślę, że wszyscy się odmeldują bo inaczej zarosnę ;:108 ;:108
Żywopłocik to tak z przypadku mi się trafił, choć o nim myślałam ale jak pomyślałam że tyle sadzonek ma tam być odkładałam na dalszy plan. Aż będąc przypadkowo na targu już u schyłku jesieni zjawił się Pan z całym samochodem gryczpanu po 1 zł. polski i skorzystałam z okazji. Byli tacy co odradzali bo się nie przyjmie ale widzę, że wszystkie sadzonki mają w sobie życie.

JULCIA jak się coś bardzo chce to może maleńki a sobie zrobisz, ja swój też poprowadzę nie wysoki, taki abym mogła przeskoczyć ;:306
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Krysiu mi się właśnie taki żywopłot marzy. Muszę kogoś poprosić o gałązki jak będzie swój bukszpan ciął.

A co do burdeliku, to jest chyba w każdym ogrodzie. :;230 Nie ma szans żeby wszędzie ładnie było. U mnie np. na wielkiej kupie leży drzewo. Jakieś deski i inne cuda, co to może kiedyś się przyda. ;:136 ;:306
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nie ma cudów. ;:185 ;:185 Na każdej działce, w każdym ogrodzie znajduje się takie miejsce, którego się nie pokazuje. :tan
Ono musi istnieć ;:204 , bo przecież gdzieś trzeba wszystkie przydasie składować. ;:303
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Najważniejsze, że sytuacja ogrodowa opanowana i gaz już doprowadzony ;:215
Oj, Krysiu, Krysiu - by żywopłocik przeskoczyć... ;:306 O tyczce? ;:306
Awatar użytkownika
Annar13
1000p
1000p
Od: 4 maja 2012, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ten żywopłocik z bukszpanu wygląda cudnie! Zawsze mi się taki marzył i 2 lata temu ukorzeniłam mnóstwo gałązek :wink:
Może w tym roku zacznę go juz sadzić.
Przylaszczka pod orzechem wygląda wspaniale! ;:oj
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu zakładaj żywopłot będziemy konkurować ;:306 konkurencja nieraz czyni cuda :;230 może w cigu dwóch lat uzyskamy prawdziwy żywopłot :;230

Bea sytuacja ogrodowa opanowana i na większej części juz trawa posiana, pokażę jak się zazieleni co by ugorem się nie chwalić.
A żywopłot to i o laseczce będę pokonywać co by starość przeskoczyć ;:306

Lucynko masz rację, mam taką miejscówkę gdzie aparat nie ma zasięgu ;:108

Dorotko u ciebie znacznie więcej miejsca więc o schowek na przyda się łatwiej ale ja taką miejscówkę tez mam.
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Krysiu wszystko pięknie się klaruje :) , a żywopłocik ;:333 Ja jesienią jak sadziłam truskawki to ogrodziłam je wierzbowymi patyczkami... Teraz patrzę, a patyczki mają pączuszki...więc nie wiele się namyślając posadziłam wszystkie wzdłuż ogrodzenia... z czasem zobaczę co dalej - teren dość wilgotny to będzie im dobrze :)
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

WITAM WAS w niedzielne przedpołudnie, dobrze że pochmurne i siąpiace odpocznę po wczorajszej harówce, poza tym opanowałam sztukę przenoszenia zdjęć z telefonu na komputer to będę miała co robić na FO ;:306
Działka na ROD uporządkowana choc jeszcze trzeba tam mojej raczki ale najważniejsze roboty wykonane, skopany warzywniak czeka na wusiewy, trawnik wyczyszczony, zasilony w nocy deszcz popadał jak bedą efekty to pokażę.
A że wszyscy pracowali mam dowód

Obrazek

EWO a może spróbować krótko ciąć ukorzenione patyczki i wyjdzie żywopłot, moje bukszpany wszystkie przyjęte mimo ze wrózono inaczej.
Na ogrodzie przydomowym widac wiosnę w pełni

Obrazek

MIŁKA spójrz co kupiłam w Marszewie , juz posadzony

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”