Ogród zielonej
- marpa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród zielonej
No tak Soniu, znaczy bywamy u siebie!
Trawy syn ścinał piłką lisim ogonem wybrał wśród rożnych innych działkowych przyborędzi. Ja wycinałam drobnicę nożycami akumulatorowymi l też je sobie chwalę ale to raczej do mniejszych kęp choc w ub,roku nimi wycinałam duże kępy moich traw ale to dość długo trwało.

- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marysiu dziękuję.
M się ucieszy, że tak prostym narzędziem da się ciąć trawy. 
- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Soniu, jak dobrze że zajrzałam
W takim razie i ja jutro idę poprzycinać trawy, tym bardziej że już sypią mi się po ogrodzie.
Obejrzałam sobie rabaty - mnóstwo pracy przede mną a pogoda nie nastraja.
Cebul liliowych też nie mam posadzonych, pomimo że z nosami ogromnymi już z Lily.. przysłali
Słonecznej niedzieli życzę
W takim razie i ja jutro idę poprzycinać trawy, tym bardziej że już sypią mi się po ogrodzie.
Obejrzałam sobie rabaty - mnóstwo pracy przede mną a pogoda nie nastraja.
Cebul liliowych też nie mam posadzonych, pomimo że z nosami ogromnymi już z Lily.. przysłali
Słonecznej niedzieli życzę
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Soniu na trawy będziesz musiała poczekać no ale przecież inne rośliny w tym czasie będą zdobiły
. Nie ma tego złego , trawy jak już urosną to są piękne przez cały sezon z zimą włącznie
.Pozdrawiam i spokojnej niedzieli życzę
.
- Sasanka18

- Od: 1 sty 2010, o 19:25

Soniu, to ujęcie ogrodu jest spod ręki projektanta
rozmieszczenie iglaków , kul i traw jest w takiej równowadze
Bardzo mi się podoba ,masz zmysł do tworzenia ogrodów.
Wcześniej jakoś przeoczyłam, to zdjęcie /patrzyłam na śnieg/
dopiero teraz zwróciłam uwagę na rośliny i jestem pod wrażeniem
-
clem3

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Soniu czy ten ciemnoniebieski kwiatek pod iryskiem to też irysek?
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- Reni4

- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Dużo pracy już wykonałaś..
i kolorki tez się u Ciebie pojawiają..ja swoje trawy tnę sekatorem..takim jak do żywopłotu..ale moje małe kępy..jedynie bambusowa jest wielka ale dają radę..
Dziękuję
Dziękuję
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale czosnków Ci się namnożyło!
Coś nam nie wzejdzie - zmartwienie. Coś nam się rozsieje - kłopot.
W żaden sposób nie można nam dogodzić. Też tak mam.
-
Pashmina2006

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Widzę że weekend był pracowity
. Trawy wyglądają dobrze. Nie dziwię się że traktujesz je piłą. Szybko i sprawnie.
Nie zmarzłaś? U mnie w sobotę pogoda była nie bardzo.
Nie zmarzłaś? U mnie w sobotę pogoda była nie bardzo.
- cyma2704

Zuza właśnie ogrom pracy, zmobilizował mnie do cięcia traw. Hortensji mam kilkanaście, róż też, nie mówiąc o chwastach, niektóre już kwitną.
Ewelinko trawy później nas pocieszą, teraz maluchy cebulowe niech przynajmniej zakwitną.
Marysiu dzięki.
Ta rabata, mam nadzieję, pokaże się latem z dobrej strony. Od miskantów w prawo, posadziłam sześć róż. Na razie żyją i może pokażą parę kwiatów, choć tam patelnia cały dzień.
Trochę tulipanów i krokusów też się zieleni, tylko na kolory czekamy.
Małgosiu tak, to irysy żyłkowane Harmony, ale dziś dalej w pąkach. Mam jeszcze fioletowe, ale sadziłam je w grudniu, to jeszcze nie wystawiły nosów z ziemi.
Reniu miło mi.
Najlepiej się czuję, jak plecy bolą od pracy.
Jednak moja ciepłolubność, nie pozwala mi na długie siedzenie w zimnym ogrodzie.
Już dziś M próbował, za radą Marysi, zwykłą piłą typu lisi ogon ciąć mniejsze trawy. Świetnie się sprawdziła.
Na miskantach wypróbuję w przyszłym roku. Mam ich siedemnaście i tyle samo rozplenic.
Lucynko zawsze mamy za dużo tego, czego nie potrzebujemy, a za mało pożądanych roślin.
Czosnki otoczę jakimś płotkiem, żeby M przy koszeniu nie zniszczył kosiarką, a jesienią znajdę im miejsce.
Madziu trochę zimno było w sobotę, ale M był chętny do pomocy, to szybko się uwinęliśmy.
Sama nie jestem w stanie wyciąć takiej ilości traw.
Kochani dzisiaj zimniej niż wczoraj, choć w południe trochę słońca się pojawiło. Dostałam dziś wiadomości, że wszystkie moje zakupy pojawią się w tym tygodniu. Jutro pierwsza paczka, a tu przymrozki.
Moja aktualna miłość, u której spędziłam dzisiejszy dzień, skończy w czwartek cztery tygodnie.

Ewelinko trawy później nas pocieszą, teraz maluchy cebulowe niech przynajmniej zakwitną.
Marysiu dzięki.
Małgosiu tak, to irysy żyłkowane Harmony, ale dziś dalej w pąkach. Mam jeszcze fioletowe, ale sadziłam je w grudniu, to jeszcze nie wystawiły nosów z ziemi.
Reniu miło mi.
Lucynko zawsze mamy za dużo tego, czego nie potrzebujemy, a za mało pożądanych roślin.
Madziu trochę zimno było w sobotę, ale M był chętny do pomocy, to szybko się uwinęliśmy.
Kochani dzisiaj zimniej niż wczoraj, choć w południe trochę słońca się pojawiło. Dostałam dziś wiadomości, że wszystkie moje zakupy pojawią się w tym tygodniu. Jutro pierwsza paczka, a tu przymrozki.
Moja aktualna miłość, u której spędziłam dzisiejszy dzień, skończy w czwartek cztery tygodnie.

-
chmielakowo
- 200p

- Od: 11 mar 2015, o 20:32
O jezusie, ale cudny, do zacałowania , nie dziwię się, że stał się całym światem
U mnie dzisiaj słoneczko i nawet w miarę ciepło, więc wziełam się za podcinanie jednej róży, hortensji i lawendy, co mnie podkusiło to ja nie wiem
właśnie mamy biały szron i -3 
U mnie dzisiaj słoneczko i nawet w miarę ciepło, więc wziełam się za podcinanie jednej róży, hortensji i lawendy, co mnie podkusiło to ja nie wiem
Paulina
Chmielakowo-początki
Chmielakowo-początki
- cyma2704

Paulinko zostałam dziś pierwszy raz sama z Karolem,
rodzice wybyli na chwilę. Mnie bardzo kusiło przyciąć w sobotę parę róż okrywowych, bo mają spore listki, ale właśnie przymrozki mnie przestraszyły.
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Soniu,najpiękniejszy kwiatuszek pokazałaś nam i jaki mocny i ciekawy świata ,przepiękny, a ogródek już wysprzątany,wiosna działa na nasze roślinki ,bo pięknie się wychylają ,pozdrawiam i dobrego tygodnia życzę 
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Soniu. Widzę, że Karolek ma sporo siły i dzielnie trzyma główkę
. Nic tylko się cieszyć
. A ja nie wiedziałam ,że mają być przymrozki i ciekawe co tam z moimi przyciętymi roślinkami . U mnie dzisiaj pełne słoneczko ale jeszcze zimno. Pozdrawiam
.
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Ale fajny żółwik
Też w weekend trochę sprzątałam, przede wszystkim trawy, rozchodniki. Róż nie ruszyłam choć sekator swędział
Kupiłam kwiaty na kompozycję donicową przed drzwi ale na szczęście coś mnie wieczorem olśniło i schowałam na noc do domu. -3 ZGROZA
W oczekiwaniu na wiosnę
Też w weekend trochę sprzątałam, przede wszystkim trawy, rozchodniki. Róż nie ruszyłam choć sekator swędział
W oczekiwaniu na wiosnę