Moja nowa wymarzona działka cz.10
- bwoj54
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moja nowa wymarzona działka cz.10
Iwonko, patrzę na Twoje wysiewy, porównuję ze swoimi i stwierdzam,ze chyba za wcześnie zaczęłyśmy
Moje niektóre siewki powyciągaly się niesamowicie. Jak Twoje zdrówko???spokojnie , nie szalej za bardzo na działeczce. U mnie rano bylo -1C , do tej pory szron, ale liczę na słoneczko/ niepozornie przedziera się i ogrzewa mi plecki
Mam cichą nadzieję i nieodpartą chęć, popracowania dzisiaj w ogrodzie
Pozdrawiam! 
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witajcie kochane dziewczyny, ja ostatnio pozbierać się nie mogę, ciągle coś i gdzieś wyjeżdżam, teraz jeżdżę na zastrzyki co dzień, więc o działce mowy nie ma nadal, och już by mogło być ciepło to i człowiek lepiej by się czuł
Bogusiu nie szaleję, nie mogę jeszcze, ale jak się ociepli to może w końcu coś zacznę robić, syna na kopanie zaproszę
Biedroneczko Alu kochana, jakieś pojedyncze roślinki kwitną, choć niewiele, moja działeczka jest zimna, później wszystko startuje, a wysiewy, rosną, popikowane, już wysiewam następne
Marysiu, Dorotko kochana moje stratyfikowane też się nie pokazują jeszcze, ale jeszcze chyba za zimno w dzień, mają czas, a ja właśnie jeszcze dziś kilka roślin wysiałam i wyniosłam, bo nasionka się zawieruszyły i dopiero je znalazłam, a potrzebują stratyfikacji, ciekawe czy taka teraźniejsza temperatura im wystarczy
Witaj Iwonko, Ty do mnie w końcu dotarłaś to ja zniknęłam
, juka czerwona jak na razie ma się dobrze, a ta roślina o którą pytasz ro Leycesteria Fromosa, ja ją dostałam ukorzenioną z patyczka, na zimę wymaga okrycia, ale ciekawie się prezentuje
Pelu oj już coraz ciężej czekać, ale wiem, trzeba, jeszcze straszą pod koniec marca zimą brrrrr
Miłko, mój w tym roku trochę zbiedniał, bo mu liście wycięłam, takie miał brzydkie i trochę mu się przymarzło, ale już ma ładne pączki kwiatowe
Karolka u na dziś, to już marzec, było - 5 w nocy, a do południa gęsta mgła, że czubka nosa nie widziałam nawet, potem szadź, no a na koniec dnia piękne słoneczko
Lucynko, oj jak mi tęsknota doskwiera, ja tak bym poszalała na działce, ale nie mogę, ciągle jeszcze nie mogę, będzie ciepło to się wyszaleję
Reniu ta wiosna to wszystkich drażni, jak wspomniałam wyżej, znowu pod koniec marca zima straszą, i jak tu sie bawić na działeczce
A tera pokażę jakiego piesia wziął sobie mój syn ze schroniska, a kochane to psiko, a ciapowate, nie nauczony bidulek niczego, dużo pracy wymaga, ale jak mówi syn, szybko się uczy, choć ma już 6 lat
i pewnie swoje dotychczasowe życie spędzał w budzie albo gdzieś na łańcuchu
Na imię ma Max

A to nasze górki koło domu, tu przychodzę na spacer z Sonią

Miałam pokazać jeszcze drugi fotel do kompletu, a oto i on

Bogusiu nie szaleję, nie mogę jeszcze, ale jak się ociepli to może w końcu coś zacznę robić, syna na kopanie zaproszę
Biedroneczko Alu kochana, jakieś pojedyncze roślinki kwitną, choć niewiele, moja działeczka jest zimna, później wszystko startuje, a wysiewy, rosną, popikowane, już wysiewam następne
Marysiu, Dorotko kochana moje stratyfikowane też się nie pokazują jeszcze, ale jeszcze chyba za zimno w dzień, mają czas, a ja właśnie jeszcze dziś kilka roślin wysiałam i wyniosłam, bo nasionka się zawieruszyły i dopiero je znalazłam, a potrzebują stratyfikacji, ciekawe czy taka teraźniejsza temperatura im wystarczy
Witaj Iwonko, Ty do mnie w końcu dotarłaś to ja zniknęłam
Pelu oj już coraz ciężej czekać, ale wiem, trzeba, jeszcze straszą pod koniec marca zimą brrrrr
Miłko, mój w tym roku trochę zbiedniał, bo mu liście wycięłam, takie miał brzydkie i trochę mu się przymarzło, ale już ma ładne pączki kwiatowe
Karolka u na dziś, to już marzec, było - 5 w nocy, a do południa gęsta mgła, że czubka nosa nie widziałam nawet, potem szadź, no a na koniec dnia piękne słoneczko
Lucynko, oj jak mi tęsknota doskwiera, ja tak bym poszalała na działce, ale nie mogę, ciągle jeszcze nie mogę, będzie ciepło to się wyszaleję
Reniu ta wiosna to wszystkich drażni, jak wspomniałam wyżej, znowu pod koniec marca zima straszą, i jak tu sie bawić na działeczce
A tera pokażę jakiego piesia wziął sobie mój syn ze schroniska, a kochane to psiko, a ciapowate, nie nauczony bidulek niczego, dużo pracy wymaga, ale jak mówi syn, szybko się uczy, choć ma już 6 lat
Na imię ma Max

A to nasze górki koło domu, tu przychodzę na spacer z Sonią

Miałam pokazać jeszcze drugi fotel do kompletu, a oto i on

- iwona0042

Iwonko
Najważniejsze żebyś się trzymała i była dobrej nadziei
Max w trawie bardzo ładnie wyszedł
Ogródek już kolorowy powoli to i jest weselej na sercu, prawda?
Także miłego wieczoru i spędzania Twojego święta
Najważniejsze żebyś się trzymała i była dobrej nadziei
Max w trawie bardzo ładnie wyszedł
Ogródek już kolorowy powoli to i jest weselej na sercu, prawda?
Także miłego wieczoru i spędzania Twojego święta
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Iwonko dziękuję że się przemogłaś i jesteś z nami
Widzisz jak lubimy Twoje relacje zarówno ogrodowe jak i rodzinne. Śliczny pies a jak się nauczy komend to będzie na pewno wiernym kochającym psiakiem
A wiesz że dzieci często lubią kwaśne
Te bratki to Ci kwitną ubiegłoroczne czy w tym sezonie kupiłaś?
Trzymaj się Kochana
wiesz że jak wiosna przyjdzie to spłynie wszystko do morza 
A wiesz że dzieci często lubią kwaśne
Trzymaj się Kochana
- iwona0042

Marysiu te bratki to tak w tym roku na pociechę sobie kupiłam a że te drobne bardzo lubię, to bardzo mnie cieszą, szkoda tylko, że ostatnie dwie doniczki były, ale pewnie jeszcze się trafi, dziękuję Marysiu 
- Kasiula17

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Iwonko gratuluje nowego członka rodziny, zwłaszcza ze uratowany z samotnego życia ze schroniska.
Cudownie się wiosna budzi a dziadek i piękności małe, zdjęcie cudne
Cudownie się wiosna budzi a dziadek i piękności małe, zdjęcie cudne
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jaki śliczny piesek, Iwonko!
Taki bielutki. Byle w błocie się nie pobawił...
Moje dzieciaki tez lubiły kwaśne owoce, a jeden wcinał ogromne ilości soli. Na szczęście minęło mu to i dzisiaj jako już bardzo dojrzały mężczyzna raczej niedosolone potrawy mu smakują. Tak to się gusta zmieniają.
Dbaj o zdrowie, kochana. Działka nie zając, nie ucieknie, a stracone zdrowie nieprędko wraca.
Moje dzieciaki tez lubiły kwaśne owoce, a jeden wcinał ogromne ilości soli. Na szczęście minęło mu to i dzisiaj jako już bardzo dojrzały mężczyzna raczej niedosolone potrawy mu smakują. Tak to się gusta zmieniają.
Dbaj o zdrowie, kochana. Działka nie zając, nie ucieknie, a stracone zdrowie nieprędko wraca.
- iwona0042

Lucynko Max już zdążył wykąpać się w małej rzeczce prowadzącej do jeziora, ufaflunił sie strasznie, a ile zabawy było żeby go potem wykąpać w domu, wody się boi w domu, albo kąpany nie był i nie wie co i jak, a do rzeczki sam wskoczył cudak jeden
Kasiu kochane psisko z niego, pierwsze moje z nim spotkanie, a już serce mi skradł, ale ja kocham wszystkie czworonogi
Marysiu ja tęsknię za Wami i zaglądam często ale przyznam bez bicia się, że chęci na pisanie nie było, jak sama wiesz głowa zaprzątnięta innymi nie miłymi rzeczami ale ciągle jeszcze mam nadzieje na lepsze czasy
Kasiu kochane psisko z niego, pierwsze moje z nim spotkanie, a już serce mi skradł, ale ja kocham wszystkie czworonogi
Marysiu ja tęsknię za Wami i zaglądam często ale przyznam bez bicia się, że chęci na pisanie nie było, jak sama wiesz głowa zaprzątnięta innymi nie miłymi rzeczami ale ciągle jeszcze mam nadzieje na lepsze czasy
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Iwonko no właśnie, bo nie widziałam jeszcze brateczków, ja też lubię te drobniutkie i czekam aż się pokażą
Lepsze czasy już za progiem i humorek będzie lepszy jak zaczerpniemy witaminy D3
Lepsze czasy już za progiem i humorek będzie lepszy jak zaczerpniemy witaminy D3
- Tacca

- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Iwonko, do ogrodu jeszcze zdążysz. Fajne masz wnuki.
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Iwonko,wycieczka z wnuczką świetna ,a piesio rewelacyjnie wygląda,i taki szczęśliwy,jakie Ty rarytaski wysiałaś ,ta Juka jest piękna ,pozdrawiam i zdrowia życzę 
- iwona0042