Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 3

Post »

Iwonko [00..] - moja Miśka też zamiast gonić myszy z własnej działki, to jeszcze mi dodatkowo donosi od sąsiadów.
Może dlatego, że są tam zaniedbane miejsca, w których myszki wiją sobie gniazda i się rozmnażają. ;:224

Obrazek

Agatko ;:196

Obrazek

Staszko - mnie to by się z parę hektarów przydało. Zbyt zachłanna jestem na różnorodność roślin.
M się ze mnie śmieje, mówiąc, że na tę moją chorobę, podobnie jak na głupotę, nie ma lekarstwa, a ja się z nim w 100% zgadzam. :;230 :;230

Obrazek

Madziu - jak miło Cię widzieć! ;:138 ;:138
Tak długo byłaś nieobecna na FO! Wiem, miałaś kłopoty. Znam ten ból.
Ale najważniejsze, że jesteś i wędrujesz nie tylko po swoim pięknym ogrodzie. ;:196

Obrazek

Obrazek

Zuziu - ta tawułka, o którą pytasz, ma taki właśnie kolor.
A powiem Ci, że widziałam w necie piękną niebieską i już na nią choruję. :;230

Obrazek

Marysiu [Maska] - lubię tawułki, ale wyprowadziłam je za płot, bo w innym miejscu nie dało się zgromadzić ich razem. One się jednak na mnie nie pogniewały i zawsze obdarowują kwieciem. ;:333
Masz rację, zaraz prysznic i łóżeczko. Zapewne ciśnienie atmosferyczne zaczyna rosnąć, bo czuję pulsowanie w głowie. ;:145

Obrazek

Życzę wszystkim dobrej nocy i bardzo wiosennych snów. ;:196 ;:196
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja za wiosenne sny już podziękuję. Zanim porządnie zasnę, myślę o działce. Potem śnią mi się pierdoły. No tak mam co roku w tych miesiącach.
Wspaniałe zwierzaki... i te gołębie.
Cudownie zagęszczone powojniki. Ten jeden to chyba Ville de Lyon.
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p
Od: 13 lut 2014, o 23:36

Post »

Lucynko Twoja Miśka znosi myszki, a mój _oleander_ krety. Jednego to nawet przyniósł do domu i wypuścił w kuchni. Wyobraź sobie zamieszanie, które powstało ;:306
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Lucynko śliczna ta Twoja Miśka , piesek i gołąbki też ale z niej jest modelka ;:215 a petunie siałaś bo zapomniałam, ja posiałam ale dostałam jeszcze dużo nasion (mix) i posieję 19 ...jak wykiełkują to chyba na plan pójdę :;230
Dobranoc śpij, śpij już nie przeszkadzam też dzisiaj wcześniej padnę ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Zwierzyniec cudny Lucynko ;:167 i gołąbecki ;:167 , a ja posiałam surfinie teraz terminowo, no zobaczymy co z nich będzie, bo ładne skubane były że aż ;:215
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Madziu - dziękuję w imieniu powojników. ;:180
Kocham te moje zwierzaki, gołębie nieco mniej. Gdyby nie 'złotko', które produkują, to pewnie awanturowałabym się w sprawie czynionych na działce szkód. ;:224
Natomiast chciałabym śnić wiosennie, ale ciągle mam tak mocny sen, że rano nie pamiętam, czy w ogóle coś mi się śniło. ;:333

Kasiu [klarag] - to _oleander_ musi być dużym bądź bardzo silnym kociakiem! ;:219
W końcu kret nie jest malutkim zwierzątkiem. ;:108

Marysiu [Maska] - petunie siałam, bo one dość długo rosną, a zależy mi na ich wcześniejszym kwitnieniu.
Od przybytku głowa nie boli. Siej petunie, masz dom, cały udekorujesz! ;:138
Jak wcześnie do ;:41 się udałaś? Przed czy już po północy? :;230

Iwonko [00..] - jak to co będzie? Będą piękne kwiaty. Przecież nie zbrzydły w fazie nasion. Zresztą nie ma brzydkich kwiatów, a już na pewno nie surfinie. ;:215

Liliowo...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Lucynko pismo obrazkowe cudne. ;:oj Gołębie pilnujące powojników, ;:138 wspaniały widok. Tawułki pięknie kwitną, ;:215 u mnie na słońcu stale ususzone. Nałóg ogrodowy poza drenowaniem kieszeni i bólem kręgosłupa ma same pozytywy. :)
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Lucynko też mam ten problem co Ty z brakiem kolejnych hektarów. ;:306 i tez ta choroba mnie męczy ale leczyć nawet bym się nie podejmowała bo latem mam co robić i oglądać. ;:333 Piesio kotek i u mnie goszczą śliczne mają Twoje mordki, jedyny plus to to że moja kotka łapie ;:306 Piękne widoczki ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Lucynko Droga!'
Właśnie zamówiłam sobie parę takich piękności, bo już w lecie przyrzekłam sobie powiększenie kolekcji. Dostałam też od sympatycznych koleżanek i nie powiem będzie pachnieć ;:224
Poszłam spać o północy chociaż zamierzałam po 23, ale tak wyszło :heja
Melduję posłusznie, że na froncie dalej ciemno ;:306 a resztę już wiesz co robiłam. Dotleniona na pewno nie zasnę przed północą. Wspaniałego wieczoru ;:196 ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Wypełniłam do końca 'cycatą' butlę, bo wczoraj zabrakło mi cebuli. Teraz czekam na szczypiorek.

Obrazek

Soniu - moje tawułki pierwotnie też rosły na mocno nasłonecznionych miejscach i były brzydkie. Za karę wyrzuciłam je za siatkę. Tam mają więcej cienia i nawet susza im nie zaszkodziła. Dopiero na tym wygnaniu zaczęły ładnie kwitnąć. ;:333
Zgadzam się, że choroba ogrodowa jest niegroźna, a wręcz przeciwnie. Ja najlepiej się czuję wtedy, gdy mogę sobie uczciwie popracować na świeżym powietrzu. ;:215

Kasiu [Kasiula] - tak jest! Z tej choroby nie warto się leczyć. Jest to bowiem jedna z bardzo niewielu chorób, która nie boli, która daje mnóstwo radości. :tan

Marysiu [Maska] - ja również ciemność widzę, ciemność! ;:222
Zdaje się, że szybciej zobaczę zielone na mojej cycatej butli.
Pogodę miałaś niezłą, to i dotlenić się mogłaś. U mnie wisiały chmury i - z przerwami - sypał śnieg.
Dzisiaj też sobie pewnie dłużej posiedzę, bo chłopaki piłką rzucają. Lubię piłkę ręczną.
Ooo! Już zaczęli rzucać! :tan

Dobrej nocy wszystkim. ;:196 ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Ale to pomysłowe, super ;:215 ;:215 ;:215
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 21:07

Post »

Pomysł z butelką i cebulą niesamowity ;:oj skąd ty bierzesz pomysły? Dziękuję jeszcze raz za nasiona, które dziś dotarły. ;:180 A możesz wstawić zdjęcia (jeśli masz) swoich hibiskusów z tamtego roku. ;:173
Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
  • "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
    Helen Mirren
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Lucynko fajny cebulotron! :;230
A nie zostało Ci jeszcze nasion heliotropu bo AmeliaL chciała posiać ( u mnie w ogrodowym 15.01 g.9.14) , więc wiesz nie żebym miała Cię naciągać, ale jakby się miały zmarnować :D
No to wygranej życzę ;:196 ...ja to zupełnie niesportowa jestem ;:oj
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Iwonko [00..] - no, mało miejsca zajmuje, a ile potem szczypiorku narośnie! ;:224

Rafiku - pomysł nie jest mój. Ze dwa, może trzy lata temu znalazłam go w którymś z czasopism ogrodniczych i od tej pory zawsze powielam ten sposób uprawy szczypioru w domu. :)

Marysiu [Maska] - dzięki za życzenia, bo były szczere. ;:167 Nasi chłopcy wygrali! ;:138 Wprawdzie jednym punktem, ale najważniejsze, że pierwszy mecz tych mistrzostw należy do nich.
Ja kocham gry zespołowe i sporty zimowe. Tylko piłka nożna mniej mnie pociąga, nie oglądam, ale podsłuchuję zawsze, gdy M patrzy na tv. ;:108

Marysiu, mam jeszcze sporo nasion heliotropu i napisałam w tej sprawie do Amelki na PW.
Z przyjemnością jej podeślę.

A poczemu Ty niesportowa? Wszak sport to zdrowie. Co prawda ja głównie uprawiam sport przed telewizorem, ale z kijkami na spacery chadzam, bo lubię. ;:333
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Luciu pewnie mam za ciężką ..... Nigdy specjalnie nie oglądałam meczy czy olimpiad, Mój dom w zasadzie tylko olimpiadę a M mecze mistrzostw czasem ogląda....no tak mamy :wink: Dziękuję Ci że się podzielisz z Amelką nasionami ;:196 Amelka wkrótce zostanie mamuśką, ale ma nadzieję że nie zmarnują się siewy ;:215
Dzisiaj się nie dotleniałam, śniegu mi troszkę dopadało, temperatura przyjazna to może nie będzie mrozów?
Miłego wieczoru ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”