Marysiu niestety piach w całej okazałości

obornik rozłożony na rabatkach jesienią już całkowicie znikł. Na zagonkach nawiezionych solidną dawką obornika już nic nie wykopałam wszystko rozłożone

Nie wiem tyko czy mogę nawieźć ponownie bo wszędzie piszą ,ze na glebach lekkich obornik dawać raz na 3 lata

Wszystkie nowinki służące polepszeniu gleby stosuję
obornik jak tylko mam do tego zielone nawozy , rosahumus, emy i wody do oporu to roślinki jakoś wyglądają.
U mnie dalie z siewu tez mają dopiero pierwsze kwiaty, chyba w przyszłym roku w domku posieję to będą prędzej, a przymrozkom mówimy NIE, bo właściwie dopiero teraz mam kwiaty ładniejsze niż w sierpniu.
Marysiu no właśnie floksy

sama jestem zaskoczona. W ubiegłym roku kwitły normalnie, w czasie upałów właściwie tylko wegetowały smętnie zwiędnięte mimo podlewania i kwitły pojedynczymi kwiatkami na tych sumach pędach nie rozwijając wszystkich kwiatków dopiero rozwija pozostałe.
W tym roku całkowitą porażką były kosmosy, porosły olbrzymie krzaki bez kwiatów na dodatek przyduszały inne więc prawie wszystkie poszły na kompost.A góra kompostu rośnie i rośnie ,a gdzie zbierać opadłe liście

i inne odpady po jesiennym czyszczeniu działki.