Za to drugi krzak, już z kuleczkami, ma owoce ostre, ale one nie mają skórki jak papryka, gładkiej i błyszczącej, tylko są matowe, delikatnie chropowate. Czyy Wasze Black Cubany są lśniące?
  Za to drugi krzak, już z kuleczkami, ma owoce ostre, ale one nie mają skórki jak papryka, gładkiej i błyszczącej, tylko są matowe, delikatnie chropowate. Czyy Wasze Black Cubany są lśniące?Papryczka chili-jak pielęgnować cz.5
Re: Papryczka chili-jak pielęgnować cz.5
A moje dziwne podłużne black cuban, o których wcześniej pisałam, okazały się praktycznie nieostre  Za to drugi krzak, już z kuleczkami, ma owoce ostre, ale one nie mają skórki jak papryka, gładkiej i błyszczącej, tylko są matowe, delikatnie chropowate. Czyy Wasze Black Cubany są lśniące?
  Za to drugi krzak, już z kuleczkami, ma owoce ostre, ale one nie mają skórki jak papryka, gładkiej i błyszczącej, tylko są matowe, delikatnie chropowate. Czyy Wasze Black Cubany są lśniące?

Za to drugi krzak, już z kuleczkami, ma owoce ostre, ale one nie mają skórki jak papryka, gładkiej i błyszczącej, tylko są matowe, delikatnie chropowate. Czyy Wasze Black Cubany są lśniące?- BobejGS
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Aż pójdę sprawdzić, choć mój Black cuban miał kilka dni temu ostrą lekcje grawitacji. 
Edit:
Błyszczą się w słoneczku. Nie wiem czy zdjęcie to w pełni odda, bo descz przed chwilą padał.
 Nie wiem czy zdjęcie to w pełni odda, bo descz przed chwilą padał.

Edit:
Błyszczą się w słoneczku.
No Twoje Błażeju są ładniejsze. Będziesz wysyłał nasiona na akcję? Bo ja ze swoich nie będę chyba zbierać, skoro są nie teges 

Moje Black Cuban owoce mają ostre i błyszczące,nasiona miałam  z AWN

Zdjęcia robione ok miesiąc temu,teraz już dojrzewają i mają znacznie więcej owoców.

Zdjęcia robione ok miesiąc temu,teraz już dojrzewają i mają znacznie więcej owoców.
- BobejGS
- Kontakt:
Nasionek trochę zebrałem i oczywiście planuje wysłać na Akcje. 

Super, może się uda.
Proszę jeszcze o poradę, czy taka operacja się powiedzie:
Mam w gruncie krzak Explosive Ember i chciałabym ją przezimować... Czy wykopana i przesadzona do donicy przeżyje? Pewnie w ziemi korzenie są rozległe, a jak wykopię, to z bryłą wielkości doniczki.
Jak na złość, mam też egzemplarz rosnący od początku w doniczce, ale z racji na różne wypadki jst to jeden marny badyl, a ta w foliaku piękny okaz.

Proszę jeszcze o poradę, czy taka operacja się powiedzie:
Mam w gruncie krzak Explosive Ember i chciałabym ją przezimować... Czy wykopana i przesadzona do donicy przeżyje? Pewnie w ziemi korzenie są rozległe, a jak wykopię, to z bryłą wielkości doniczki.
Jak na złość, mam też egzemplarz rosnący od początku w doniczce, ale z racji na różne wypadki jst to jeden marny badyl, a ta w foliaku piękny okaz.
- BobejGS
- Kontakt:
Czy się uda, to ciężko ocenić. Zapewne tak jak piszesz, korzenie są rozległe. Myśle jednak, że jeśli krzak piękny i zdrowy, to warto spróbować. Przydałoby się go jednak już w miarę dobrze wyciąć z ziemi, tak aby już po wycięciu nie majstrować zbytnio z wyciętą bryłą. 
Jeśli na nasionka się nie załapiesz, to później szukaj ich w moim wątku w dziale ofert, bo planuje go odświerzyć po AWN.

Jeśli na nasionka się nie załapiesz, to później szukaj ich w moim wątku w dziale ofert, bo planuje go odświerzyć po AWN.
- PaulaPola
- Od: 26 mar 2012, o 21:18
Ja też bym chciała przezimować E.Ember. Ale nie wiem czy to się uda. Takie piękne sa że szkoda zostawić je na pewne przymrożenie albo na kompost wywalać. A Black Cuban mi niestety nie wykiełkował.Ale za rok mu nie popuszcze   Papryczki z fioletowymi liśćmi wywołują sensacje u osób odwiedzających warzywniak
  Papryczki z fioletowymi liśćmi wywołują sensacje u osób odwiedzających warzywniak  

Papryczki z fioletowymi liśćmi wywołują sensacje u osób odwiedzających warzywniak
- 
				emalia112
- Przyjaciel Forum - Ś.P. 
- Od: 14 sty 2014, o 19:16
Posiałam 5 nasionek Saras Green, wzeszło 3 każda inna, choć wszystkie w podobnym typie ( owoce w typie Habanero Red, ale nie czerwone). Jedna z tych trzech jest podobna do Twojej KaLo papryczki z pierwszego zdjęcia, tylko liście ma mniejsze.

- Biotit
- Od: 20 cze 2014, o 00:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Janusz, na 3 focie to jest chyba żółte Habanero.

- 
				kaLo
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
Jest opcja,że ro może być Morunga yellow,ale jakoś mi się nie spieszy,żeby popróbować.

- Biotit
- Od: 20 cze 2014, o 00:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moruga jest l.węższa od Habanero, ostrość mają podobną , więc smacznego - wcinaj w całości. 

- BobejGS
- Kontakt:
kaLo Ja również bardziej skłaniam się ku Hananero niż TSMY.  Tylko czy czyste, to już nie mam kompetencji by potwierdzić.
 Tylko czy czyste, to już nie mam kompetencji by potwierdzić.  Mam TSMY i to raczej nie jest ona. Papryki mają zupełnie inny kształt.
 Mam TSMY i to raczej nie jest ona. Papryki mają zupełnie inny kształt.

Tylko czy czyste, to już nie mam kompetencji by potwierdzić.
 Tylko czy czyste, to już nie mam kompetencji by potwierdzić.  Mam TSMY i to raczej nie jest ona. Papryki mają zupełnie inny kształt.
 Mam TSMY i to raczej nie jest ona. Papryki mają zupełnie inny kształt.- annodomini
- Od: 13 sty 2008, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Beata, na Gwiazdkę dojrzeją, jak przyjdzie Św. Mikołaj w czerwonym stroju   . U mnie te z Betiny, z wyspy Murter, też jeszcze zielone. Ale jędrne !
 . U mnie te z Betiny, z wyspy Murter, też jeszcze zielone. Ale jędrne !

. U mnie te z Betiny, z wyspy Murter, też jeszcze zielone. Ale jędrne !
 . U mnie te z Betiny, z wyspy Murter, też jeszcze zielone. Ale jędrne !Wypowiadam się na FO, gdy mam o czymś jakiekolwiek pojęcie,
gdy go nie mam, proszę innych o radę.
Pozdrawiam Skrytopodczytywacz Adam

gdy go nie mam, proszę innych o radę.
Pozdrawiam Skrytopodczytywacz Adam