Ogród Marty cz.VIII
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogród Marty cz.VIII
Martuś jak miło ogląda się to co przed chwilą dotykało się ręką czy wąchało i mogę poświadczyć tak jest, a nawet powiem dużo ładniej na żywo! Ta Akita jest cudna i jabłonka i floksy i niski hibiskus...i ...i...i
To sił do pracy życzę i mocno całuję 
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
I ja sił do pracy życzę Martusiu, a floksy przepiękne masz, moje bidule zmaltretowane przez tą susze, rosną przy płocie ale za działaczką, nie zawsze tam wodą siegnę 
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
'Akita' śliczna! Jedna z moich ulubionych - nieobecnych (jeszcze).
Płomyka 'Younique Bicolor' też podziwiam. Właśnie dziś obcinałem moje płomyki, bo smętnie wisiały, a może niektóre jeszcze powtórzą kwitnienie.
Płomyka 'Younique Bicolor' też podziwiam. Właśnie dziś obcinałem moje płomyki, bo smętnie wisiały, a może niektóre jeszcze powtórzą kwitnienie.
- ewunia7

- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Martuś ile piękności i smakowitości u Ciebie
Dalie prześliczne
Ile już masz porobionych przetworów
Mnie pewnie jutro ogórki czekają, tydzień ich nie zrywałam, a i pomidory też pewnie przez ten tydzień dojrzały
Miłego weekendu
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witajcie ,właśnie wróciłam z podlewania,księżyc chyba w pełni i w ogrodzie bardzo jasno,świerszcze grają ,więc jest przyjemnie i bardzo ciepło,ogród już ostatkiem sił wytrzymywał bez wody ,hortensje i dalie już wisiały ,a jutro nie mam czasu podlewać ,więc muszę w nocy.
Gosiu,róże bardzo mnie pozytywnie zaskoczyły swoją bujnością ,zdrowotnością i wyglądem,krzewy tak pięknie sie rozrosły i są bardzo zdrowe,cieszę się nimi i na drugi rok powinny pokazać na co ich stać ,chociaż i w tym roku pokazały dużo,róża na ostatnim zdjęciu jest podpisana,floksów mam sporo odmian i jestem z nich zadowolona ,jak się rozchylą to ich przywiążę do patyczka,pozdrawiam
Marysiu,fajnie ,że chociaż na chwilę wpadłaś i mogłyśmy w realu pospacerować po ogrodzie,kwiaty są tak piękne ,że nigdy nie można powiedzieć ,że któryś ładniejszy ,każdy ma w sobie to coś i nas urzeka,chyba ,że jeszcze dodatkowo ma się do niektórych sentyment,to wtedy są one jakby wyróżnione,ale piękne są wszystkie ,pozdrawiam i buziaczki
Iwonko,dziękuję ,siły i zdrowia trzeba dużo,ale to chyba nas trzyma ,że mamy te ogrody,floksy to obowiązkowe kwiaty w ogrodzie ,uwielbiam ich zapach i kolory,susza jest już nie do wytrzymania w tym roku,mogą być w ogrodach straty,bo to wszystko trwa za długo,pozdrawiam
Jacku,ja myślałam ,że tylko u mnie dalie takie spóźnione,przecież one już powinny wszystkie kwitnąć,u mnie piękna Merostar też nie kwitnie i jeszcze inne,żeby tylko przed mrozami zakwitły,Younique Bicolor ma taki bardzo spokojny, delikatny ,subtelny kolor,ja jeszcze nie obcinałam Płomyków,ściągam ręką te przekwitłe kwiaty i one dalej zakwitają,pozdrawiam
Ewuniu,nazbierało się trochę już w spiżarni,dzisiaj robiłam kompociki z mirabelek ,ogórki na zupę utarte juz ukisiłam ,ale teraz pomidory mnie czekają i papryka,nie mam niestety swoich,ale wszystkiego nie da się mieć
,pozdrawiam 
Gosiu,róże bardzo mnie pozytywnie zaskoczyły swoją bujnością ,zdrowotnością i wyglądem,krzewy tak pięknie sie rozrosły i są bardzo zdrowe,cieszę się nimi i na drugi rok powinny pokazać na co ich stać ,chociaż i w tym roku pokazały dużo,róża na ostatnim zdjęciu jest podpisana,floksów mam sporo odmian i jestem z nich zadowolona ,jak się rozchylą to ich przywiążę do patyczka,pozdrawiam
Marysiu,fajnie ,że chociaż na chwilę wpadłaś i mogłyśmy w realu pospacerować po ogrodzie,kwiaty są tak piękne ,że nigdy nie można powiedzieć ,że któryś ładniejszy ,każdy ma w sobie to coś i nas urzeka,chyba ,że jeszcze dodatkowo ma się do niektórych sentyment,to wtedy są one jakby wyróżnione,ale piękne są wszystkie ,pozdrawiam i buziaczki
Iwonko,dziękuję ,siły i zdrowia trzeba dużo,ale to chyba nas trzyma ,że mamy te ogrody,floksy to obowiązkowe kwiaty w ogrodzie ,uwielbiam ich zapach i kolory,susza jest już nie do wytrzymania w tym roku,mogą być w ogrodach straty,bo to wszystko trwa za długo,pozdrawiam
Jacku,ja myślałam ,że tylko u mnie dalie takie spóźnione,przecież one już powinny wszystkie kwitnąć,u mnie piękna Merostar też nie kwitnie i jeszcze inne,żeby tylko przed mrozami zakwitły,Younique Bicolor ma taki bardzo spokojny, delikatny ,subtelny kolor,ja jeszcze nie obcinałam Płomyków,ściągam ręką te przekwitłe kwiaty i one dalej zakwitają,pozdrawiam
Ewuniu,nazbierało się trochę już w spiżarni,dzisiaj robiłam kompociki z mirabelek ,ogórki na zupę utarte juz ukisiłam ,ale teraz pomidory mnie czekają i papryka,nie mam niestety swoich,ale wszystkiego nie da się mieć
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Jeszcze u Ciebie floksy kwitną? U mnie jedne definitywnie zakończyły, a inne kończą. Jednak kończenie kwitnienia tych kwiatów jest mało estetyczne delikatnie mówiąc i wtedy wkraczam z sekatorem. Twista sobie zakupiłam wiosną, ale nie raczył u mnie się zaaklimatyzować.
Jaką masz odmianę rajskiej jabłoni?

Jaką masz odmianę rajskiej jabłoni?
- iwona0042

U nas trochę popadało, to i rośliny odżyły lekko, a i zarasta mi szybciej, a na pracę w ogrodzie jeszcze muszę poczekać 
-
koziorozec

Gosiu,bardzo dużo kwitnie teraz floksów ,niektóre powtarzają kwitnienie,ściągam przekwitłe kwiaty z łodygi i one w tych samych wiechach kwitną z powrotem ,nie znam tej odmiany jabłoni rajskiej ,bo kupiłam przed forum i nic nie zostawiałam ,ani mnie nazwa nie interesowała
Iwonko,bardzo musisz teraz o siebie dbać i wstrzymać się z pracą w ogrodzie ,fajnie ,że u Ciebie padało, u nas nic,susza niebotyczna właściwie ty podlewaniem tak się ratuje rośliny ,przecież drzewa i krzewy nie zawiążą pączków kwiatowych na rok następny i znowu będzie wielki kryzys,pozdrawiam
Iwonko,bardzo musisz teraz o siebie dbać i wstrzymać się z pracą w ogrodzie ,fajnie ,że u Ciebie padało, u nas nic,susza niebotyczna właściwie ty podlewaniem tak się ratuje rośliny ,przecież drzewa i krzewy nie zawiążą pączków kwiatowych na rok następny i znowu będzie wielki kryzys,pozdrawiam
- Maska

- Kontakt:
Martuś mnie się wydaje, że floksy po prostu inaczej się zachowują w upale, że wszystkie kwiaty ciepłego klimatu mają dobry rok. Tak samo na okrągło kwitnie mi lawenda, wszystkie floksy i hibiskus bylinowy. Miłego wieczoru niedzielnego 
-
koziorozec

- dorkow0

- Od: 17 sty 2013, o 22:58
Martuś, witaj.
Ogród prezentuje się pięknie. Aż radość oglądać takie zadbane i urokliwe miejsca. Jak tak przyglądam się Twoim rarytasom, to sobie myślę, a to jeszcze bym chciała, a to...
Buziaki zostawiam i serdeczności.
Ogród prezentuje się pięknie. Aż radość oglądać takie zadbane i urokliwe miejsca. Jak tak przyglądam się Twoim rarytasom, to sobie myślę, a to jeszcze bym chciała, a to...
Buziaki zostawiam i serdeczności.
- iwona0042

Martusiu moje Cleome w końcu pokazało pączki, ale pewnie na nasiona nie mam co liczyć, nie zdążą dojrzeć, jak się ciesze z tych kwiatów 
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Martuś hibiskus bylinowy wspaniale kwitnie, cudny.
Hortensje z Variegatusem świetnie wyglądają.
Odgapiłam.
Kleome piękna, a kwiat karczocha pierwszy raz widzę. Dzięki
za informację o różach, skarpa powoli się przygotowuje na nie. 
- Maska

- Kontakt:
Martusiu moja Kip Dagga też dumnie sterczy jak Masaj tylko dzidy jej brakuje
Podoba mi się ten kwiat
Karczoch ślicznie Ci zakwitł, ma piękny kolor! a cleome masz boskie! Życzę wytchnienia w nocy i może jednak jakiegoś deszczu w dzień. Spokojnej nocy
Karczoch ślicznie Ci zakwitł, ma piękny kolor! a cleome masz boskie! Życzę wytchnienia w nocy i może jednak jakiegoś deszczu w dzień. Spokojnej nocy
- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Witaj Marto.
Kip Dagga śliczna. Szkoda,że jednoroczna. Sama ją wyhodowałaś?
A co rośnie koło żeniszka? Kleoma przepiękna. Karczocha kwitnącego się doczekałaś.
Spokojnej nocy.

Kip Dagga śliczna. Szkoda,że jednoroczna. Sama ją wyhodowałaś?
A co rośnie koło żeniszka? Kleoma przepiękna. Karczocha kwitnącego się doczekałaś.
Spokojnej nocy.