Uprzedzając pytania, nie nawożę
 , przed sadzeniem dałam obornika, a teraz tylko woda.

.Jakie to odmiany ?Ja mam wysyp odmiany Elkat (wcześniej nie wiedziałam co posadziłam,ale dopytałam u źródła)bardzo dużo na krzaku i duże owoce .Oraz Senga sengana jest ich mniej na krzaku i są mniejsze ale słodsze od elkat. Najpierw susza ,teraz ciągle pada ,mimo to udały się  zdrowe truskaweczki. .
 .Jakie to odmiany ?Ja mam wysyp odmiany Elkat (wcześniej nie wiedziałam co posadziłam,ale dopytałam u źródła)bardzo dużo na krzaku i duże owoce .Oraz Senga sengana jest ich mniej na krzaku i są mniejsze ale słodsze od elkat. Najpierw susza ,teraz ciągle pada ,mimo to udały się  zdrowe truskaweczki. .
 Mam pomieszane kilka odmian, ale marmolada zdecydowanie plennością przebija wszystkie inne.
  Mam pomieszane kilka odmian, ale marmolada zdecydowanie plennością przebija wszystkie inne. 

czy te krzaki które teraz są takie jakby zwiędnięte to trzeba wywalić czy tylko obciąć liście i zostawać??
 czy te krzaki które teraz są takie jakby zwiędnięte to trzeba wywalić czy tylko obciąć liście i zostawać??

Ja już wycięłam liście, truskawki mam I-szy rok, teraz było niewiele, jak zdobędę obornik to płytko przykopię. Na drugi rok powinny być truskawy jak jaja!!!msk83 pisze:Czy ktoś z Was po owocowaniu podcina całkowicie liście truskawkom? żeby nie rozprzestrzeniała się Plamistość? Mój sąsiad tak robi i zastanawiam się czy nie zrobić tak w tym roku?

oby nie jak przepiórcze jaja......
  oby nie jak przepiórcze jaja......