Powolna metamorfoza - 2008 cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

Krzyśku - powiem tylko zostań z nami.
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Siedzę, czytam i oczom nie wierzę....

Ledwie człowiek znajdzie jakieś miejsce, miłych ludzi, ciekawe rozmowy, bratnie dusze....to zaraz Ktoś to chce rozwalać. Rzeczywiście czasem, człowiek przekonany o demokratycznym kraju, czyta regulaminy, stara się nie naruszać godności innych, ale na litość, brak poczucia humoru zabije nam nawet namądrzejszych ludzi! I Tak właśnie z rana uświadamiam sobie że to co się nazywa publiczne forum, publiczna debata, to są mżonki, bo wyłania się ARGUMENT:Właściciel, i Jego zasady, które mimo, że mają należeć do Społeczności Forum nie udaje się aby były też nasze- użytkowników...Zawsze jest w końcu niecierpliwa ingerencja z zewnątrz, a to zaprzecza zarówno ideałowi gościnności jak i forum społecznemu, a myślałam, że nasze forum takim właśnie jest, mimo, ze ma zarządce, włąściciela, administratorów. Jak każde sprawnie działające Forum.I to są ważne funkcje, ale tu chyba chodzi o coś innego, coś więcej...

Jeśli Krzyśiek pisze coś off topic, to co dopiero ja ? :?

Ja też się przyłączam do apelu do Admina, aby wierzył bardziej w nasze motywy samowychowawcze, a nie tylko nas urabiał i poprawiał. Wtedy, jeśli ludzie na Forum, w końcu mimo czasem sporów się dogadają,a lbo po prostu- dyskutują- to jest także społeczny wymiar sukcesu takiego tematycznego Forum.

Inaczej jest jak szkoła-trzeba mówić to, czego oczekuje nauczyciel przed maturą, wpasowac się w klucz. Na biologii tylko o biologii. Jakby zapominano, że świat jest miejscem integralnym, bilogia łączy się z chemią, chemia z fizyką, fizyka z neurologią a ta z mistyką, mistyka z literaturą, literatura z malarstwem, a malarstwo z ogrodnictwem. Jestem za tym by wpuścić tu mroźny powiew, jedni ochłoną, inni się dotlenią kolejni zmarzną, ale od czego jest gorrrąca herbata przy kompie? ;) i może uda się uratować ważne miejsce. A przede wszystkim jego wartość.Bo miejsce, na pewno sobie poradzi.

Krzychu- ja też bardzo żałuję jakbym miała mieć odebraną możliwosć czytania Twoich wypowiedzi. Przemyśl, proszę raz jeszcze!
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Krzysiu ale my też chcemy widzieć jak się rozwija Twój ogródek. Chcemy w nim uczestniczyć, doradać Ci jakie róże posadzić koło jakich, powiedzieć Ci, że właśnie piękna xxxx jest na wyprzedaży u Chodunów a w przszłym roku będzie yyyy i przypilnować, żebyś kupił :P

Krzysiu zostań.
Mamy tyle ciekawych tematów, których nie zdażyliśmy jeszcze omówić :)
z uśmiechami Iza
u liski
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Krzysiu , przyłączam się do wszystkich, choć znam Cię bardzo mało. Ale w tej "Babskiej Republice" potrzebujemy facetów. Bo choć z różnych powodów narzekamy to Wy ta brzydsza cześć jesteście i w słowie i w czynie bardzo potrzebni. Zastanów się jeszcze . ;:145
Awatar użytkownika
Ewik
500p
500p
Od: 29 lut 2008, o 14:44

Post »

moja Mama, która na wszystko ma przysłowie powiedziałaby "zarzekała sie żaba błota"... :D
Krzysiu, wiem ,że jest Ci przykro,że jestes zły, bo i mną już wczoraj zatelepało a dzisiaj jeszcze bardziej, ale...
jesteś WSPANIAŁYM FACETEM, masz poczucie humoru, jesteś oczytany, umiesz gotować, masz lekkie pióro i jeszcze dużo innych zalet i BAAAARDZO by nam Ciebie brakowało...
zrozumiem, że ktoś się oburzył ( tak oni już mają, a tym bardziej ci zza oceanu), rozumiem admina, że zareagował ( może trochę na wyrost, ale w tych sprawach i z takimi , lepiej na zimne dmuchać) ale nie mogę zrozumieć, że z takich powodów chcesz nas opuścić...
ZOSTAŃ plizzzzzz...
jak miną emocję obróć to w żart i bądż z nami, plizzz, plizzz...

serdeczności...
ewa
Kwiatuszki Ewy
Działeczka mojej Mamy i moja
Pamiętajcie o ogrodach przecież stamtąd przyszliście
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

I ja często do ciebie zaglądam choć nie piszę :oops: .
Krzysiu chyba nie warto nas zostawiać :wink: gdzie znajdziesz taką rzeszę fanek :wink: :?:

Obrazek
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

Ku smutkowi użytkownika, któremu jednak nie uda się skłócić forum,
donosami do admina.
Cały skasowany materiał, czyli temat założony przez marek-rose
pt :" Prośba o usunięcie postów łamących regulamin" mam zeskanowany ".
I jest do wglądu na życzenie.
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2007, o 08:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Haniu ja mam takie życzenie :) Tak prawdę mówiąc nie jestem zaangażowana emocjonalnie w ten spór, ale zżera mnie ciekawość.
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Awatar użytkownika
julka_
1000p
1000p
Od: 2 lip 2008, o 21:41

Post »

Krzysiu zostań.....będzie nam raźniej :D
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

hanka55 pisze:Ku smutkowi użytkownika, któremu jednak nie uda się skłócić forum,
donosami do admina.
Cały skasowany materiał, czyli temat założony przez marek-rose
pt :" Prośba o usunięcie postów łamących regulamin" mam zeskanowany ".
I jest do wglądu na życzenie.
Dodam tylko, że przeglądarki dłuuuuuuuuuuugo trzymają kopie stron.

Wiecie co jest w tym wszystkim piękne?

Że jest tyle fantastcznych osób na tym na tym forum.
Tak się cieszę, że Was poznałam
Krzysiu i Ty jesteś z nami. Jesteś nam potrzebny!
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

Nie no....
pękam, pękam :oops:
Jesteście niesamowici
;:162
Gdybym wiedział, że takie poruszenie wywołam, to poszedłbym spać.
Ale gdybym poszedł spać, to nie wiedziałbym, ze takie poruszenie wywołam :lol:
Obrazek
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41

Post »

Hanuś, jesteś WIELKA - i okazało się, że nie wystarczy tak po prostu usunąć tekst i sprawy nie było. A tak na marginesie, to w POLSCE istnieje chyba wolność słowa i WYZNANIA. I to, że ktoś jest w mniejszości wyznaniowej, nie oznacza chyba, iż musi się ukrywać ze swoimi przekonaniami, by nie urazić większości.
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Hurra!!! Czy to znaczy że zostajesz?
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

Tytułem uzupełnienia załączam wykładnię " obrazy uczuć religijnych"

" (...)W odniesieniu do art. 196 celem postulowanych zmian jest przede wszystkim pogodzenie ochrony uczuć religijnych z takimi fundamentalnymi wartościami pluralistycznego i demokratycznego społeczeństwa, jak wolność myśli, sumienia i słowa oraz m.in. „twórczości artystycznej i korzystania z dóbr kultury” (por. art. 73 Konstytucji z 2 kwietnia 1997 r. oraz art. 11-13 Traktatu ustanawiającego Konstytucję Unii Europejskiej).

W dotychczasowym brzmieniu art. 196 Kodeksu karnego jest wykorzystywany przez jednostki lub grupy bigoteryjne do eliminacji utworów artystycznych kolidujących z ich przekonaniami, a tym samym jest instrumentem cenzurowania treści utworów artystycznych, co jednoznacznie narusza wyżej powołane gwarancje wolności artystycznej, a także m.in. gwarancje wolności myśli, sumienia i religii (art. II-10 projektu Traktatu ustanawiającego Konstytucję UE)
. (...)

http://humanizm.free.ngo.pl/obraza.htm

Link do dokumentu telewizyjnego, nie jest " obrazą uczuć religijnych".
Tyle w kwestii prawnej, Słoneczka.
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krzysiu :D :D :D już wszystko zostało powiedziane , to co chciałabym Tobie powiedzieć .Pewnie przemyślałeś swoją decyzje :cry: :cry: :cry: ale chcę Ci powiedzieć że też były takie momenty, że chciałam odejść z tego forum :? czy żałuję ? zostawiam to bez komentarza :D

Myślę że jeśli podejmiesz decyzje,pomyślisz również nad tym że są tu ludzie którzy Cię Kochają :D :D :D i będzie im Ciebie bardzo brak :cry: :cry: :cry:
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”