Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77

Post »

Aniu piękne masz tulipany , szczególnie ten biało-zielony mi się spodobał, a koło rewelacja.
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu pierwsze pąki na różach tak bardzo cieszą ;:138 A jak Twój Artemis? Ma już paczki?
Mój po ostrym cięciu na razie rośnie i nabiera ciała :) , ale pączków jeszcze nie dojrzałam. To pewnie przez to krótkie cięcie ;:131
Zestawienie żółtych tulipanów z Queen of the Night ;:215 Pięknie prezentuje się ten duet.
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Filemon24 Mieszkam w Warszawie i niestety ceny tu bywają naprawdę kosmiczne. W weekendy niedaleko mnie jest targ staroci, jeszcze z tradycjami powojennymi. Jak jest tylko ładna pogoda, to przechadzam się między kramikami i czasami widuję tam "perełki" ale jeszcze nic nie kupiłam, bo jak mi kiedyś jeden pan wytłumaczył "to stolica kochanienka, to i ceny mamy światowe" ;:oj

Jak jestem u Babci, która mieszka pod Włocławkiem, to buszuję po pchlim targu - tam ceny są przyjaźniejsze, ale koło od wozu jeszcze mi się nie trafiło :wink:
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Aniu, świetne to koło ;:oj i jeszcze za taką cenę, toż to jak za darmo ;:108 Ice Cream to taki tulipan testujący nerwy ogrodnika ;:306 Tylko dla cierpliwych.
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja wcześniej mieszkałam 100 km od Warszawy i ceny identyczne jak w stolicy bo w Warszawie też mieszkałam :D a obecnie mieszkam 140 km od wawy i jakoś różnicy nie widzę a w szkółkach niektóre rośliny droższe.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Masz przepiękne tulipany. Patrząc na nie mam chęc już je kupować.
Nie moge się doczekać, kiedy będę je sadziła, żeby mieć taki efekt
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Aniu, czy Ice Cream pokazał już całe swe piękno? Białobok naprawdę trenuje Twoją cierpliwość, mój już caluteńki w białych przyrostach, hosta fajniutka, a to koło ekstra i faktycznie jak za darmo, ciekawa jestem jak będzie się prezentowało po pomalowaniu.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu jeszcze piękne tulipany masz. ;:oj Różyczki szkoda, też się trzęsę, bo noc wczoraj była wyjątkowo chłodna. Żurawki świeżutkie, kolorowe, czy stipa ubiegłoroczna. :?: Skrętnik cudny, co za kolory. ;:31
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Coraz bardziej zaczyna mnie dopadać chciejstwo na skrętniki - śliczne to kwiaty.
O takim kole marzę od dawna. Można w nim urządzić fantastyczny ogródeczek ziołowy. ;:215
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Ostatnimi dniami ładna pogoda u mnie,słoneczko grzeje,a w nocy pada,idealnie dla roślinek.
Maj to najpiękniejszy miesiąc,gdzie wszystko dopiero co wychodzi świeże zieleninki,każdy listek soczysty,a nie uschnięty jak w późniejszym czasie bywa...
Wczoraj pojechałam wysadzić żeniszka w różne miejsca,ładnie się rozrósł w pojemniku,czas na niego.Powtykałam go gdzie się dało.
Wysiane siewki naparstnicy,które skumulowały się w jednym miejscu wykopałam łyżeczką i posadziłam przy płocie,aby spokojnie budowały rozety,które w tym roku nie zakwitną,ale mają szansę się rozrosnąć.
Pozaglądałam do jeżówek,które raczej wszystkie wyszły,jedynie Aloha jak na razie nie wyjrzała.
Pomimo moich wcześniejszych rozterek,czy moje róże po dość drastycznym przycięciu się pozbierają,to nawet nie jest tak źle,dają radę,tworzą wciąż nowe pąki,a ja rozradowana doglądam różanego towarzystwa.Martwiłam się o Cardinala,że po ataku nimułki nie pozbiera się,ale on doskonale dał sobie radę...

Tulipany Angelique i Elegant Lady oraz Queen of the Night wczoraj zdobiły jeszcze rabaty,reszta niestety już pomału ogłowiona.
Orliki zaczynają się panoszyć.a różaneczniki jeszcze mają zamknięte pąki,więc spokojnie zaczekam ;:65

Anetko zastanawiam się nad kolorem....może brązowy? Na pewno czymś je muszę zaimpregnować,bo to starocie sprzed lat,ale ma charakter...

Elwi Agnes Schilinger to było moje chciejstwo,kiedy ją już miałam w swoich łapkach cieszyłam się jak dziecko,ale gdy zaczęła podsychać porządnie się zmartwiłam,nawet się na nią lekko obraziłam.Może dlatego poprawiła się? Czekam z niecierpliwością na jej piękne kwiaty.Dobrze,że ją przesadziłaś,na pewno jej to pomoże ;:333

Dorotko warto zaglądać,a może się trafi...

Aneczko oj trafiło się ;:333 Nie wiem na jaki kolor pomalować,może bezbarwnym przeciągnąć,aby zachować jego oryginalność?
Co o tym myślisz? Ice Cream to późny tulipan,dlatego tak długo każe na siebie czekać,ciekawe czy rozwinie się jeszcze mocniej?

Jadziu orliki i u mnie wysiewają się tam gdzie zechcą,lubię te kwiatki,choć krótko kwitną...

Zuza Ice Cream powoli pęka,ale długo mu jeszcze chyba zejdzie zanim pokaże biały krem ...
Koło planuję po prostu umieścić gdzieś na rabacie,niedbale przewrócone...

Martuś dziękuję,na jesieni palnuję dokupić tulipanów papuzich,strasznie mi się podobają pierzaste ;:333

Aniu Ice Cream na żywo wygląda ciekawie i można się nim dłużej cieszyć,bo inne właśnie już przekwitają,a on dumnie stoi na warcie:)
Dziękuję Ci za nazwanie hosty i wiadomości o niej,same pozytywy:)

Andziu z niedzieli na poniedziałek było przy gruncie 2 stopnie,ale przymrozków nie odnotowałam,także luzik ;:108
Miejmy nadzieję,że przymrozków nie będzie...

Marlenka taką klatkę starodawną kiedyś widziałam i nie kupiłam,teraz trochę żałuję,można by zrobić super kompozycję ;:224
Moje koło zdobyte nie jest duże,może na zdjęciu takie złudzenie,ale i tak się cieszę,ze je mam ...

Ask Anulla Angelique jednak dalej się w pionie trzyma i czaruje,inne niestety pogubiły płatki...
Wstrętne nornice ;:89 U mnie też podkopały jedną różę Sophie Renaissance.Trzymam kciuki za Larissę,by odbudowała listki ;:108

Filemon ale masz fajnie z tą donicą,ja nie mam szczęścia do znalezisk ...

Dorotko nareszcie mi się trafiło to koło ...

Dorotko różana wczoraj zajrzałam do Artemisa i ładnie puszcza pędy,ale pączków nie widziałam,mocno przycięłam go na wiosnę ;:oj
W tym roku udało mi się uzyskać dość zgrabny pokrój,bo rzeczywiście on nie jest łatwy do cięcia...

Marlenko pchle targi uwielbiam,kiedyś w ogóle nie zwracałam uwagi na takie stoiska,ale odkąd mam styczność z ogrodem to ciągnie mnie w te klimaty ;:303

Sabinko ja należę do tej grupy niecierpliwych,ale Ice Cream ćwiczy moje nerwy ;:303 Myślę,że on chyba się nie rozwinie tak jak inne tulipany,ma bardzo grube płatki,wręcz taką sukienkę wokoło....a może jest wstydliwy? ;:306

Gosiu dziękuję,uwielbiam kupować cebule i przyglądać się obrazkom na torebkach,najpierw sobie je poukładam,popodziwiam jak będzie pięknie na wiosnę,a potem chowam,by znów za kilka dni je wyjąć i popodziwiać... ;:306

Ilonka najlepsze jest to,że ja nie mam pojęcia,czy Ice Cream to już to,czy jeszcze się ma rozwinąć?
Muszę zajrzeć do innych dziewczyn,które go mają i porównać ...
Białobok choć malutki,to ma troszkę przyrostów i wczoraj zgubił jedną łupinkę,a moim oczom ukazały się kremowe igiełki ;:167 Na to czekałam,uwielbiam go:)

Soniu stipa ubiegłoroczna,myślałam,żeby ją wyrzucić,ale jednak ocalona,a teraz odwdzięcza mi się za darowanie życia ;:215
Żurawki niektóre podzieliłam i obdarowałam nimi moją ciocię...Skrętniki kwitną bujnie,a ja wzdycham do nich ;:167 Na pewno jeszcze dokupię małe sadzonki ,ale w różu,bo tego mi brakuje.Jak teraz patrzę to same fiolety pozamawiałam i niebieskości...

Lucynko w skrętnikach można się zakochać,one są bardzo wdzięczne,ja już storczyków nie kupię,nie dają mi radości,za długo trzeba na nie czekać,a skrętniki wciąż kwitną ;:108

Elegant Lady najpóźniej zakwitły i jeszcze wczoraj tak kwitły...

Obrazek

Obrazek

Czosnki,a za nimi czai się już azalia Giblartar

Obrazek

Lawenda ładnie przyrasta,ale mam kilka słabeuszy,które nadają się niestety do wymiany...

Obrazek

Serduszka cały krzaczek

Obrazek

To chyba chaber

Obrazek

Hosta z niezapominajkami ;:215

Obrazek

Ta żurawka super się dzieli,nie znam odmiany,ale jest bardzo wigorna...

Obrazek

Zawilce białe nad oczkiem ...

Obrazek

Mój kochany Białobok debiutuje :heja

Obrazek

Biedermeier ma jednego pąka

Obrazek

Guernsey Cream pierwszy raz zakwitł...

Obrazek

Gabisia odpoczywa ...

Obrazek

Miłego dnia :wit
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Śliczny piesek :D
Azalia Giblartar Zapowiada się pięknie.
Krzaczek serduszki uroczy ;:3
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

śliczna yorusia :D :wit
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

Piękny kamień znalazłaś go u siebie na działce?
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Chaberek podmienił się z jakimś kamykiem, ale też interesującym.
Świetna relacja w skrócie. Trochę jesteś do przodu w wegetacji ale przynajmniej wiem co u mnie zakwitnie za chwilę ;:306
Wysadziłaś żeniszka a nie boisz się przymrozków? Coś straszą że jutro najzimniejsza noc. Muszę pochować donice. A może im się nie sprawdzi....

Miłego dnia
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01

Post »

Aniu jest pięknie :D Azalia da czadu ;:215
Żurawkę chyba mam taką samą, bardzo ładnie się rozrasta do tego ten kolorek :D
Piękny pączek różyczkowy, u mnie na razie pączusie mikruski. Zresztą nawet po Twoich czosnkach widać, że jestem z tydzień do tyłu... Moja dopiero pękają.
Powojnik cudny ;:167

PS. Nożyki zakupione :tan
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”