I to też nie pomaga.Oba się pochylają. Ale dziękuje,że zwróciłaś na to uwagę.Będę je jeszcze obserwować w każdej fazie.
Przy Piaskowej - ogród Anny 2011
- Biedronka641
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Przy Piaskowej - ogród Anny 2011
Aniu ja też mam problem z ich rozpoznaniem. Posadziłam je specjalnie obok siebie dla porównania.
I to też nie pomaga.Oba się pochylają. Ale dziękuje,że zwróciłaś na to uwagę.Będę je jeszcze obserwować w każdej fazie.
: Zapraszam do mnie.Dziś jest tam zagadka.Może pomożesz ją rozwiązać. 
- Annar13
- 1000p

- Od: 4 maja 2012, o 12:31
Przylaszczka i psiząbek cudowne!!!!
Spokojnych i pogodnych Świąt Wielkanocnych.
Spokojnych i pogodnych Świąt Wielkanocnych.
- andowan

- Od: 16 lip 2007, o 07:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu- dziękuję.
Miłym Gościom, którzy odwiedzają mój wątek, wszystkiego, co najlepsze : zdrowia, pomyślności, dużo radości i życzliwości ludzkiej oraz wspaniałości w ogrodach życzy Ania
Miłym Gościom, którzy odwiedzają mój wątek, wszystkiego, co najlepsze : zdrowia, pomyślności, dużo radości i życzliwości ludzkiej oraz wspaniałości w ogrodach życzy Ania
-
DTJ_1

- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu już po świętach, ale dziękuję, słońca poświątecznie życzę, przyjemnych prac ogrodowych, wspaniałego kwitnienia. Dla mnie to dopiero teraz po świętach wiosna się zaczyna, więc wiosenne pozdrowienia. 
- amba19

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Aniu - wstawiłam u siebie kilka zdjęć sasanek z nasion od Ciebie. W sumie będzie kwitło 16 siewek 
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Aniu
A cóż to za ciekawostka z bagienka.Normalnie nie mogę oderwac oczy.Fajny ufoludek
kokoryczki ładne, ciemieniki jeszcze piękniejsze.I ten pan miłek taki puchaty,śliczny

A cóż to za ciekawostka z bagienka.Normalnie nie mogę oderwac oczy.Fajny ufoludek
kokoryczki ładne, ciemieniki jeszcze piękniejsze.I ten pan miłek taki puchaty,śliczny
- andowan

Dorotko
Marysiu-ambo - obejrzałam Twoje siewki; ładne ale nie powtórzyły cech strzępiastej formy rodzicielskiej. Szkoda. Choć u mnie samosiejki często są strzępiaste. Mam nadzieję, że któreś następne będą podobne do PAPAGENO
Aniu - witaj i dziękuję za tyle komplementów
. Ten ufoludek to Symplocarpus foetidus - kapusta cuchnąca. Bałam się, że rzeczywiście będzie cuchnęła rozkładającym się mięsem, bo i wygląd kwiatów wskazuje na to, że zapylane są przez muchy. Ale jakoś nie wydziela żadnego zapachu; może nie zaistniały sprzyjające temu zjawisku warunki środowiskowe. Ta roślina opisana jest w książce p. E. Radziula "Wśród kwiatów". Lubię takie niecodzienności florystyczne a w moim bagienku Symplocarpus czuje się świetnie. Szkoda, że nie ma w sprzedaży silnych sadzonek tulejników, bo marzą mi się one również w bagienku a te okazy, które kupowałam, były jak mgiełki i się nie utrzymały przy życiu
Poświąteczna huśtawka pogodowa sprawiła, że moje plany wielodniowej pracy w ogrodzie spełzły na niczym. A to zimno a to zbyt gorąco ( bałam się o swoje kokorycze i psizęby) i w rezultacie tylko 1/4 ogrodu uporządkowana i oczyszczona z chwastów, tak jak lubię. Nazbierało się trochę zdjęć. Oto one .
W ogrodzie zatrzęsienie kokoryczy. Zakwitły nawet te odmiany, o których myślałam, że je straciłam. Oczywiście samosiejek najwięcej.

Kokorycze puste, które bardzo lubię są mocniejszej budowy niż kokorycze pełne. Gatunek jeszcze w pąkach ale zakwitła odmiana biała i piękna samosiejka o winnopurpurowych kwiatach.

Kwiat psizębu syberyjskiego najpierw "patrzy" w górę a dopiero potem wydłuża się szypułka kwiatowa i kwiat przybiera kształt dzwonka.

Zmykam do obowiązków
c.d.n.
Marysiu-ambo - obejrzałam Twoje siewki; ładne ale nie powtórzyły cech strzępiastej formy rodzicielskiej. Szkoda. Choć u mnie samosiejki często są strzępiaste. Mam nadzieję, że któreś następne będą podobne do PAPAGENO
Aniu - witaj i dziękuję za tyle komplementów
Poświąteczna huśtawka pogodowa sprawiła, że moje plany wielodniowej pracy w ogrodzie spełzły na niczym. A to zimno a to zbyt gorąco ( bałam się o swoje kokorycze i psizęby) i w rezultacie tylko 1/4 ogrodu uporządkowana i oczyszczona z chwastów, tak jak lubię. Nazbierało się trochę zdjęć. Oto one .
W ogrodzie zatrzęsienie kokoryczy. Zakwitły nawet te odmiany, o których myślałam, że je straciłam. Oczywiście samosiejek najwięcej.

Kokorycze puste, które bardzo lubię są mocniejszej budowy niż kokorycze pełne. Gatunek jeszcze w pąkach ale zakwitła odmiana biała i piękna samosiejka o winnopurpurowych kwiatach.

Kwiat psizębu syberyjskiego najpierw "patrzy" w górę a dopiero potem wydłuża się szypułka kwiatowa i kwiat przybiera kształt dzwonka.

Zmykam do obowiązków
c.d.n.
- witch
- 1000p

- Od: 9 cze 2013, o 10:16
Piękny ten psiząb 
- andowan

I niezawodnie kwitnie Wiedźmo tak, jak wszystkie syberyjskie. Bardzo go lubię
Trochę na niebiesko...

i w innych barwach

Trochę na niebiesko...

i w innych barwach

- Madziagos
- -Moderator Forum-.

- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Aniu,
bardzo miło patrzeć na Twoje kwiatki, pokazuj ich jak najwięcej.
Piwonia drobna, którą mi wysłałaś jesienią będzie miała trzy albo cztery kwiatki
bardzo miło patrzeć na Twoje kwiatki, pokazuj ich jak najwięcej.
Piwonia drobna, którą mi wysłałaś jesienią będzie miała trzy albo cztery kwiatki
- andowan

Madziu-bardzo się cieszę, że piwonia Ci zakwitnie.
Postaram się jak najwięcej wklejać zdjęć roślin choć czasu mało, bo w ogrodzie masa pracy
Postaram się jak najwięcej wklejać zdjęć roślin choć czasu mało, bo w ogrodzie masa pracy
-
DTJ_1

- Od: 14 lis 2013, o 15:50
Aniu wszystkie niebieskie
, a ten przedostatni z serii niebieskiej- nawet nie wiem co to jest, ale jest śliczny. 
- witch
- 1000p

- Od: 9 cze 2013, o 10:16
Urocze kwiatki, szczególnie anemony mi się podobają 
- misia53

- Od: 3 paź 2011, o 00:32
Aniu pieknie pokazałas wiosenne kwiaty.Zobaczyłam jak kwitnie Scilla twoja ,moja odmiana
nie zgadza się ,jestem rozczarowana.
Mój ogród - moje marzenie
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;