Kolejna wiosna w wiejskim ogrodzie cz. 24

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
sto-krotka
100p
100p
Od: 19 lut 2015, o 17:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kolejna wiosna w wiejskim ogrodzie cz. 24

Post »

Marysiu jak ja Ci z całego serca zazdroszczę ;:171 oczywiście nie tego bólu, bo mam swój :;230 ale możliwości podziwiania tego co już się pojawiło ;:173 a także [ nie wieżę, że to napiszę] rozpoczęcia prac ;:180 Za mną bardzo pracowity weekend, ale niestety w pracy, a nie na działce ;:223 co było bardzo trudne, bo pogoda była przepiękna ;:3 Zapewne jak będę miała wolne to nie będzie tak ładnie ;:145 Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Julciu o tak doczekałam się ;:168 właściwie ta zima za szybko minęła ;:306

Margaretto nie zazdrość ;:185 bo za tym wszystkim stoi ....starość :D ja też byłam w Twojej sytuacji, że musiałam iść do pracy bez względu na to co chciałabym robić naprawdę. Teraz po prostu jestem na emeryturze i mogę robić to co chcę, ale...
Tak to już jest moja droga coś za coś :D
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Ciężką masz pracę przy zwężaniu ścieżki, więc nie ma się co dziwić, że obolała do domu wracasz.
Nareszcie pokazałaś aktualne zdjęcia z ogrodu, bo już niecierpliwie na nie czekałam. Krokusy kwitną, iryskom już też niewiele trzeba, aby pokazały kwiatki, a kotek, widać że z dwu misek podjada, bo taki wypasiony.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Lidziu na wstępie też są aktualne kwiatki :D a po tamtych zdjęciach niewiele się zmieniło. W porównaniu z Twoimi kwitnięciami to można rzec NIC :wink: Niedawno zgadałyśmy się z sąsiadką, że to jej kot i dziwiła się skąd ciągle wraca, no to ją poinformowałam że ze śniadania ;:306 Obolała wracam, bo kondycja kiepska i to mnie martwi ;:131
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Już widzę wiosna się pokazuje, a i Ty korzystasz z ciepełka i pracujesz. :wink: U mnie też było dziś bardzo ładnie, niestety lekcje mi nie pozwoliły na jakiekolwiek prace. Wczoraj byłem na małych ogrodniczych zakupach. Sezon powoli otwieram ;:173 Dobrej nocy. ;:168
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27

Post »

Marysiu,

Martwi mnie, że zbyt często mówisz o starości. Niepotrzebnie!
Spójrz na siebie z dystansu: prowadzisz dom, kury, ogród, jakiś remont, dwa pędzące wątki i zapewne mnóstwo innych spraw. To nie ma nic wspólnego ze starością!
Duchem jesteś młoda, otoczona mnóstwem życzliwych ludzi.
Że forma słaba? A kto tu ma fantastyczną?
Poza tym, wystarczy 15 min. dziennie ćwiczeń, nawet na dywanie.
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,no cóż juz nam ta praca tak nie idzie jakbyśmy chciały ,ja też mocuję sie z przed ogródkiem ,niby nieduży ,a pracy w nim tak dużo ,wierzchniówkę trzeba wywozić taczkami ,ale pierwsze trzeba ją zedrzeć ,potem obrzeża ,potem obornik,ziemia ,a jeszcze tyle roślin do przesadzenia,ale się zawzięłam bo co roku to odkładam,jutro może znowu coś podrobię i będzie naprzód,pozdrawiam i buziaczki posyłam na dobranoc ;:196 ja też już idę do łóżeczka odpocząć
Awatar użytkownika
Joanna_68
200p
200p
Od: 3 lip 2008, o 20:42

Post »

Marysiu jeszcze ja :wit .Widzę, że szalejesz ogrodowo i parapetowo. Piękne nasz to żonkilowe poletko, jeszcze trochę i oko Ci będą cieszyć.
Ja jeszcze na wsi nie byłam bo wiesz szlaban mi rodzinka dała ale ja ich sposobem, zakupy u Bogusia zrobiłam i czekam ;:65 a jak paczka dotrze to pojechać musimy ;:108 .
Pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam Aśka
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam w nowym dniu!

Kriss ciekawa jestem zakupów, zaraz sprawdzę w Twoim wątku :D Cóż najpierw obowiązek, a potem przyjemność więc ogród w weekend, ale Ty jesteś młody sprytny to wszystko migiem zrobisz :lol: Czy coś już siałeś? Pozdrawiam ;:4

Oj Lisico!
Niepotrzebnie bierzesz na serio moje obcesowe nazywanie rzeczy po imieniu ;:306 Ja tak specjalnie o tej starości, że tłumaczyć sobie gorszą wydajność i nie szaleć jak młódka, bo to się może kiepsko dla mnie skończyć ;:306
Miło, że oceniasz pozytywnie moje działania, ale nie wiesz ile to ja potrafiłam jeszcze 10 czy 20 lat temu ;:202 Zresztą mając troje dzieci i naturę, że ja wszystko sama najlepiej... musiałam ;:306
A z tym dywanem jest problem, bo się ich wyzbyłam tak samo jak i firanek i mam powód do wymówki ;:306

Martusiu tak i dlatego nie odkładam nic tylko pomalutku robię żeby potem nie szaleć, bo te mniejsze szaleństwa jeszcze przez noc się zregenerują ;:306 Musisz koniecznie pokazać przedogródek jak skończysz pracę ;:173 Dobrego dnia, bo dzisiaj jeszcze da się coś zrobić, jutro znowu nam doleje ;:145 Buziaki posyłam ;:196

Asiu rodzinka wie co robi, bo my żeby coś udowodnić sobie i światu jesteśmy w stanie na przekór własnemu rozsądkowi wiele zrobić :wink: Mam jednak nadzieję, że zdrowie idzie ku lepszemu, a właściwie to jest tak że z czasem uczymy się żyć z pewną dolegliwością jakby zawsze była, ważne żeby mieć zestaw reanimacyjny ;:306
Utulam i życzę zdrówka ;:196

Dzisiaj zrobię zdjęcia siewek, bo widzę że coraz więcej ich wychodzi ;:65
Rano nie było spektakularnego wschodu słońca więc i zdjęcia nie będzie ale teraz stara się świecić, czyli kolejny ładny dzień, więc niech zarazem będzie Dobry!
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Słonko i u nas świeci, choć lekko zamglone, za wysiewy i ja dziś się biorę, trochę w namiocie, trochę w domu i to będzie na tyle, zostaną mi nasiona do ziemi, ale to jeszcze trochę zanim wysieję, miłego dnia Marysiu :wit
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Witaj Marysiu :wit
Ja troszczkę na próbę wysiałam nasionek i wszystkie o prócz cleome powschodziły jak szalone .Teraz tylko muszę miejsca szukać słonecznego do ustawienia doniczek po przepikowaniu .
Najbardziej to się cieszę z szałwii muszkatołowej ,o ile to ona bo nie zaznaczyłam co gdzie posiałam myśląc sobie ,że przecież jak jest kilka
małych pojemniczków to zapamiętam ,a tu od razu mnie skleroza dopadła ;:306
Najlepsze jest to ,że jakoś ze trzy miesiące temu wsypałam kilka nasionek czegoś do doniczki z koleusem i niedawno zobaczyłam ,że coś wykiełkowało i tu znowu skleroza ;:306 .
Miłego dnia ;:196
Pozdrawiam Alicja
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30

Post »

Witaj. W końcu W ogródkach wiosennie. :-D Ja głównie w ogrodzie bo ciężko usiedzieć w domu. Pozdrawiam .
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Marysiu prace pod kwaterki do różyczek idą na przód ;:138 różyczki pięknym kwitnieniem się odwdzięczą ;:108
Też bym sobie codziennie na działce porobiła, tym bardziej, że czas mnie goni ( po 15 różyczki i lilie przybędą) ale niestety muszę do pracy
Pokaż Marysiu jak pięknie rosną wysiane roślinki.
Awatar użytkownika
maliola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2012, o 16:01

Post »

Marysiu - Pracusiu - zapisuję sobie wątek, bo jak wiesz na FO tyły mam, a tu tyle się dzieje.
Buziaki ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

U mnie iryski już zakwitły i łączka krokusów :heja .Niektóre róże pokazują już listki ,ale to trochę za wcześnie zaczynają szaleć ;:174 .Noce są jeszcze bardzo chłodne dzisiaj było minusowo ;:3 dzionka Marysiu
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”