Zachwycona jestem różą Blue Qeen, też ją kupiłam w Auchanie, widziałam ją pod tym linkiem u Tolinki, jest niesamowita !
Kawałeczek słońca na ziemi
- iwwa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 27 sty 2013, o 18:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kawałeczek słońca na ziemi
Zuziu, cudne rośliny masz w ogrodzie , a zakupy
Zachwycona jestem różą Blue Qeen, też ją kupiłam w Auchanie, widziałam ją pod tym linkiem u Tolinki, jest niesamowita !
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Będzie rosarium
Piękne zakupy.
Ja też dzisiaj zaszalałam, dodatkowo czekam na kuriera, a M pyta, czy mam zamiar przesunąć ogrodzenie i wprowadzić się do sąsiadki.
Ja też dzisiaj zaszalałam, dodatkowo czekam na kuriera, a M pyta, czy mam zamiar przesunąć ogrodzenie i wprowadzić się do sąsiadki.
-
Pashmina2006

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Płomyki u mnie kiepsko kwitną. Przesadziłam je i może teraz ruszą. No taka łudząco podobna ta krzewuszka była. Kształt i kolor kwiatu mnie zmylił. U mnie kuliste wszystkie sztuki. No i wszystkie jak jeden mąż białe. Na magnoliach nie rozpoznaje pąków. Przypuszczam. Wiem już że Lennei Alba i Galaxy na pewno nie zakwitną. Mają malusie pączki. Alexandrina też nie ma dużych, ale trochę większe. Do tej pory kwitła co roku tylko jednym jedynym kwiatem. Raz powtórzyła w sierpniu też jednym kwiatem. A Susan ma mniejsze pąki niż rok temu o tej porze. Wszystkie prawie jednej wielkości. Ale duże jak na liście. Forumki też napisały że to kwiatowe pąki. Na Genie są dwa wielkie pąki. Reszta małe. Nie sądziłam że ona akurat zakwitnie bo nie jest jakaś wielka. No ale na 99 % te dwa pąki będą kwiatowe. Jak nie podmarzną oczywiście. A zapowiadają 0 w dzień i -8 w nocy. Zamiast coraz lepiej, to coraz gorzej zapowiada się.
- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Oj Madziu to pognaj na działeczkę przed tymi przymrozkami pookrywać te pączki magnoliowe. Szkoda żeby miały się przymrozić.
Ja jak mi się uda to pstryknę swoje i wstawię, ale raczej nie mam złudzeń
Ciekawe czy w tym sezonie bez u któreś z nas się obudzi do kwitnienia
i ciekawe co powoduje tą różnicę kolorów u krzewuszki, nigdzie nie doczytałam.
Asiu, będziemy sprawdzać u siebie jak im idzie
Lucynko, dobrze że mąż pyta czy Ty chcesz się przenieść do sąsiadki, a nie sam chce się przenosić
Kasiu, u Ciebie jedno na drugim, a gdzie chcesz powkładać tę setkę z doniczek

Ja jak mi się uda to pstryknę swoje i wstawię, ale raczej nie mam złudzeń
i ciekawe co powoduje tą różnicę kolorów u krzewuszki, nigdzie nie doczytałam.
Asiu, będziemy sprawdzać u siebie jak im idzie
Lucynko, dobrze że mąż pyta czy Ty chcesz się przenieść do sąsiadki, a nie sam chce się przenosić
Kasiu, u Ciebie jedno na drugim, a gdzie chcesz powkładać tę setkę z doniczek
-
Pashmina2006

Magnolie to akurat mają kaptury. Tych im nie zdjęłam. Stwierdziłam że różnica temperatur jest niewielka w kapturze i bez, a uchroni pąki przed ostrymi wiatrami. Bardziej martwią mnie odkryte cebulowe i powojniki. Taka zła jestem na tą pogodę że szok.
Wstaw fotki tej magnolii. Masz pąki takie trochę napuchnięte czy małe, przypominające odwłok kleszcza?
Na bez nie liczę.
Odkryłam z kapturka Syringa Sensation. Wygląda tak jak rok temu. Czyli pąków raczej nie będzie. Palibin gdzieś mi znowu zniknął. Szukałam go ale nie mogę znaleźć. A Lemoin coś tam... (nie pamiętam teraz dokładnej nazwy) nie oglądałam. Zostawiłam mu kaptur bo na górce rośnie.
Jak sobie przypomnę gdy pokazywałam Emowi pąki lilaka i mówiłam mu ile będziemy mieć kwiatu to aż mi głupio
. A potem mówił... że mamy kwiatowe liście
.
Wstaw fotki tej magnolii. Masz pąki takie trochę napuchnięte czy małe, przypominające odwłok kleszcza?
Na bez nie liczę.
Jak sobie przypomnę gdy pokazywałam Emowi pąki lilaka i mówiłam mu ile będziemy mieć kwiatu to aż mi głupio
- sweetdaisy

O matko, nie uwierzysz, ale musiałam normalnie wygooglować sobie ten odwłok kleszcza
Moje pączki są większe, ale raczej bardziej podłużne niż pękate. W zeszłym sezonie z takich wyszły liście
Znalazłam taki link http://drzewapolski.blogspot.com/2012/0 ... lakow.html
Jakie pąki są u Ciebie?
Moje pączki są większe, ale raczej bardziej podłużne niż pękate. W zeszłym sezonie z takich wyszły liście
Znalazłam taki link http://drzewapolski.blogspot.com/2012/0 ... lakow.html
Jakie pąki są u Ciebie?
-
Pashmina2006

Mam na pierwszej stronie u siebie w wątku zdjęcia Genie i Susan. Zobacz sobie, Genie ma dwa na dole większe a reszta właśnie takie odwłoczki. A Susan same takie szpiczaste .
Dobrze pamiętam, że nie znasz odmiany? Wiesz, bo może to taka co kwitnie późno i jeszcze coś może się zmienić.
- sweetdaisy

O, nie zdążyłam edytować przed Tobą swojego wcześniejszego postu. Wkleiłam link, który może Cię zainteresować 
-
Pashmina2006

Czekaj, idę poszukać zdjęcia z weekendowego pstrykania
.
Edit:
Nie będzie pąków
.
Edit:
Nie będzie pąków
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Ja to sama nie wiem czy mam płakać czy się cieszyć, że nie mam A w okolicy.
Na mojej Susan pąki są różne. I takie pękate włochate (dwa chyba) i takie małe szpiczaste.
Na mojej Susan pąki są różne. I takie pękate włochate (dwa chyba) i takie małe szpiczaste.
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zuza dzięki, czyli skalnice tak mają. Zakupy imponujące, ja się wczoraj oparłam. Pooglądałam róże i wyszłam, jestem z siebie dumna. 
- sweetdaisy

Madzia, u mnie raczej kwiatów też nie będzie
Aneczko, to super, że chociaż u ciebie zakwitnie magnolia. Chociaż u Madzi też dwa pąki są obiecujące. U mnie raczej lipa
Płakać czy się cieszyć że nie masz A w okolicy - to zależy. Jak masz jeszcze miejsce, to trochę szkoda, bo róże po 5 i 10 zł, ale jak nie masz, to może lepiej
Sonia, brawo za silną wolę. Mi się dzisiaj znów nie udało...
Ewo, w Auchan jeszcze wciąż mnóstwo cebulowych, dalii, róż, krzewów ozdobnych i owocowych oraz dodatków ogrodniczych i nawozów.
Dziewczyny, dziś byłam przelotem w Casto. Wróciła ze mną róża Gaujard
Aneczko, to super, że chociaż u ciebie zakwitnie magnolia. Chociaż u Madzi też dwa pąki są obiecujące. U mnie raczej lipa
Płakać czy się cieszyć że nie masz A w okolicy - to zależy. Jak masz jeszcze miejsce, to trochę szkoda, bo róże po 5 i 10 zł, ale jak nie masz, to może lepiej
Sonia, brawo za silną wolę. Mi się dzisiaj znów nie udało...
Ewo, w Auchan jeszcze wciąż mnóstwo cebulowych, dalii, róż, krzewów ozdobnych i owocowych oraz dodatków ogrodniczych i nawozów.
Dziewczyny, dziś byłam przelotem w Casto. Wróciła ze mną róża Gaujard
- garden11
- 1000p

- Od: 3 gru 2014, o 10:16
Sama bym się w ciemno na Lavender Blue skusiła jakbym miała Auchan na miejscu a niestety nie mam 
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Zuzka będziesz ryła nowe rabaty?