Mati nie róż ,a hortensji
Kolejny rok- kolejne próby
- mati1999
- 1000p

- Od: 3 maja 2013, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kolejny rok- kolejne próby
Aha
to tez ogromna ilość 
Piękne zdjęcia róż z kropelkami - doszłam do wniosku, że muszę sobie kupić lepszy aparat.
Na temat zamówień też coś mogę powiedzieć... największy ból jak trzeba z czegoś zrezygnować.
Na temat zamówień też coś mogę powiedzieć... największy ból jak trzeba z czegoś zrezygnować.
- sweetdaisy
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
O, ja mam u siebie white new dawn więc wiem jak się obsypuje
Zresztą do końca nie jestem pewna czy to ona, bo zanim otworzy pąk i zrobi się biały, to jest on mocno żółty. W necie szukałam i na żadnym zdjęciu nie widziałam żółtych pąków
Zresztą do końca nie jestem pewna czy to ona, bo zanim otworzy pąk i zrobi się biały, to jest on mocno żółty. W necie szukałam i na żadnym zdjęciu nie widziałam żółtych pąków
-
Pashmina2006

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
No tak. Nawet słowem się nie odezwałaś że masz już wątek. Rzadko zaglądam na główną stronę i za nic bym Cię nie znalazła.
Zdjęcia pokazałaś superowe. Wiedziałam, że masz dużo hortensji ale nie sądziłam że aż tyle jeżówek. Myślałam że to początkowa pasja
. Wyjątkowo artystycznie Ci te foteczki wychodzą. Masz niezły dar
.
Eccentric fantastyczna- oby moja też była taka piękna. O White Double Delight rozmyślałam długo i po tym zdjęciu żałuję że jej nie zamówiłam
. Guava Ica też już rośnie. Spodziewałam się że będzie miała dłuższe płatki.
Pięknego Prezydenta już nabyłam więc mogę spać spokojnie
.
Ostatnie zdjęcie zapłakanej Josephine Bruce mega
. Korale na różach uwielbiam.
Zdjęcia pokazałaś superowe. Wiedziałam, że masz dużo hortensji ale nie sądziłam że aż tyle jeżówek. Myślałam że to początkowa pasja
Eccentric fantastyczna- oby moja też była taka piękna. O White Double Delight rozmyślałam długo i po tym zdjęciu żałuję że jej nie zamówiłam
Pięknego Prezydenta już nabyłam więc mogę spać spokojnie
Ostatnie zdjęcie zapłakanej Josephine Bruce mega
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Ewo śliczna kryształowa sesja.
I ja zdecydowanie muszę pomyśleć nad nowym aparatem.
I ja zdecydowanie muszę pomyśleć nad nowym aparatem.
- garden11
- 1000p

- Od: 3 gru 2014, o 10:16
Ewuś sorki nie doczytałam ale Diamant Rouge wyszukałam w necie ze kwitnie na jednorocznych pędach więc warta grzechu jest:) Różyczki cudne:)
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Mewo-Ewo długo kazałaś na siebie czekać
Ale jesteś i b. się ciszę
Jesteś jedną z pierwszych forumowiczek które zawitały do mnie kiedy nieudolnie zaczęłam na FO , zawsze będę to pamiętać
miło Cię widzieć --piękne zdjęcia pokazałaś, ale Ty masz tam przyrodę przez duże P
piękne kaczki, łabądek, no i rośliny

-
Miriam

- Od: 16 lip 2011, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewciu swój wątek rozpoczęłaś niezłym żarcikiem
Ty,laik ogrodowy?I jeszcze pomysł z obsadzeniem iglakami
U kogo wtedy oglądalibyśmy kolekcje hortensji,host,jeżówek?Masz imponujący ogród a,że zmiany ci się marzą,to tylko dowód,że wciąż kipisz pomysłami i niech tak będzie zawsze
Piszę się na nowy sezon w twoim ogrodzie 
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
- RomciaW

- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Och Ty szalona kobieto, dwadzieścia siedem odmian hortensji
Różyczki też wzięłaś na tapetę I jeżówki
Piękny ogród będziesz miała
Sesja z kropelkami śliczna
Pierwsza puściła kiełki Mega Mindy ,druga puszcza Diamant Rouge

Mateusz
Madziu ,a po co rerzygnować - po co odmawiać sobie tej przyjemności. Napiszę tak -ja w tym roku miałam nic nie zamawiać ponieważ latem chciałam sie wybrać na poważniejsze zakupy po iglaki do szkółki niedaleko mojej dzialki Dendroferma - wybieram sie tam już trzeci rok. Wchodząc do watku Ani i Madzi skończyło się na 23 powojnikach
.
Zuziu - ja się mało na różyczkach znam,ale wiem że New Dawn jest w pączkach lekko różowa, ale może w przypadku White jest inaczej
Madziu mamy najprawdopodobniej z jednego źródła ,więc zapewnę będą takie same
natomiast White Double Delight naprawdę polecam - jako jedyna miała około 50 kwiatów
pierwsze jeżowki zamówiłam wiosną w zeszlym roku - na jesieni dokupiłam kilka sztuk.
Teraz też od Mariusza zamowiłam, ale jakie to już nie pamiętam
a i w BR też cosik zamówiłam

Aniu Zdjęcia zostały zrobione po pierwszej porządnej mgle nocą - jak wyszłam na zewnątrz i zobaczyłam to szybciutko po aparat poleciałam - liście wyglądały jakby były pokryte szronem
Ewciu to typowa bukietówka- nie będziesz z nią miała żadnych problemów ,z tym ,że nie jest zaliczana do wysokich
Oczywiscie ona nie ma takich potrójnych kwiatków jak na fotce - zdjęcie zostało zrobione w celu porównania wielkosci platkow z innymi hortensjami
Karola pamiętam Twoje początki
- kolejny raz sprawdza sie przysłowie że trening czyni mistrza
Teraz śmigasz ,że hoho.... , a kaczuchy .... no cóż
miastowe 
Romciu A ile Ty masz mniej
Kojarzę że też szalałaś w miododajnych
Pamiętaj wodę zmieniać jak zmętnieje i patyczki zrobią się śluzowate
Mireczko witaj w mych progach
- tak sobie myślę że między iglakami hortensje o wiele lepiej by się prezentowały
To wrzucę roślinki od których wszystko się zaczęło
Moja pierwsza rabata która powstała na działce wyglądała tak:
-
oczywiście już śladu po niej nie ma
wszystko zostało przeniesione w inne miejsce - ktore oczywiscie okazalo się zbyt nałonecznione i moje hościska najprawdopodobniej znów będą miały przeprowadzkę

Madziu ,a po co rerzygnować - po co odmawiać sobie tej przyjemności. Napiszę tak -ja w tym roku miałam nic nie zamawiać ponieważ latem chciałam sie wybrać na poważniejsze zakupy po iglaki do szkółki niedaleko mojej dzialki Dendroferma - wybieram sie tam już trzeci rok. Wchodząc do watku Ani i Madzi skończyło się na 23 powojnikach
Zuziu - ja się mało na różyczkach znam,ale wiem że New Dawn jest w pączkach lekko różowa, ale może w przypadku White jest inaczej
Madziu mamy najprawdopodobniej z jednego źródła ,więc zapewnę będą takie same
natomiast White Double Delight naprawdę polecam - jako jedyna miała około 50 kwiatów
pierwsze jeżowki zamówiłam wiosną w zeszlym roku - na jesieni dokupiłam kilka sztuk.
Teraz też od Mariusza zamowiłam, ale jakie to już nie pamiętam

Aniu Zdjęcia zostały zrobione po pierwszej porządnej mgle nocą - jak wyszłam na zewnątrz i zobaczyłam to szybciutko po aparat poleciałam - liście wyglądały jakby były pokryte szronem
Ewciu to typowa bukietówka- nie będziesz z nią miała żadnych problemów ,z tym ,że nie jest zaliczana do wysokich
Oczywiscie ona nie ma takich potrójnych kwiatków jak na fotce - zdjęcie zostało zrobione w celu porównania wielkosci platkow z innymi hortensjami
Karola pamiętam Twoje początki
Teraz śmigasz ,że hoho.... , a kaczuchy .... no cóż
Romciu A ile Ty masz mniej
Mireczko witaj w mych progach
To wrzucę roślinki od których wszystko się zaczęło
Moja pierwsza rabata która powstała na działce wyglądała tak:
-oczywiście już śladu po niej nie ma

Pozdrawiam. Ewa
- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Ewka, piękne te Twoje hosty. Stilleto od razu wrzuciłam w googla - śliczna i nawet w donicy pięknie wygląda.
Taką w donicy mogłabym mieć - nawet misjsce odpowiednie by się znalazło... Hmmm, czyżbym miała dopisać do listy...
Taką w donicy mogłabym mieć - nawet misjsce odpowiednie by się znalazło... Hmmm, czyżbym miała dopisać do listy...
- Tacca

- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Ewa ,zaraz marzec się zacznie i zima pójdzie precz, u mnie już jest przedsmak wiosny, i Tobie też życzę pięknej pogody.
-
Pashmina2006

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Na poważniejsze iglakowe zakupy to i ja do swojego Jasia się miałam wybrać. I co? I nic. Kasa poszła na wszystkie inne chciejstwa, nawet te które nie były planowane. A odwiedziny u Jasia przekładam i przekładam. Tam żeby jechać to trzeba mieć odpowiednią gotówkę. Wszystko mi się u niego podoba.
Ewcia, dlaczego coś czuję że będziesz zarażała mnie jeżówkami?? Jeszcze się nie daję, tylko nie wiem czy po letnich zdjęciach to się nie zmieni..
. Znowu będę głowę Mariuszowi zawracała. Twoja rabata hostowa wyglądała bardzo ładnie. Szkoda że już jest inaczej. No ale wiadomo, musimy się dostosować do wymagań.
Ewcia, dlaczego coś czuję że będziesz zarażała mnie jeżówkami?? Jeszcze się nie daję, tylko nie wiem czy po letnich zdjęciach to się nie zmieni..
Noooo,to się nazywa mieć z g... głową