Serdeczności z Podkarpacia ślę!
Ogród Biedronki 641 cz.2
- marpa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Biedronki 641 cz.2
Witam,witam
dobrze, że jesteś bo wiosna u bram ogrodów naszych i relacje będą w cenie!

- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam Was kochani.
Nawet nie wiecie jak mi Was brakowało.
Soniu ja lubię wszystkie kwiaty,ale mam też ulubione. Przetaczniki mam z własnych wysiewów. Nie są to odmianowe. Na opakowaniu jeśli dobrze pamiętam to były kłosowe.
Ewo przetacznik niebieski mi się wysiewał i potem znajdowałam go w różnych miejscach. Zdecydowanie tego nie lubię,ale mam go to niech sobie rośnie,tylko w kępce.
Martuś nie ukrywam,że mam dużo różnych kwiatów,ale nie rosną tak jak u Ciebie łanami. Te dopiero są widoki.
Choć postanowiłam,że w tym roku pauzuje z zakupami i trenuję silna wolę i jeśli się nic nie wydarzy to chętnie się wybiorę na targi. Jeśli nawet bym nic nie kupowała to pooglądać zawsze mogę.
A z zaproszenia chętnie skorzystam.
Ewo spaceruj do woli. Brama zawsze otwarta. Ja też się cieszę na spotkanie. Tylko obyś nie była zawiedziona,bo ogród od września zaniedbany.
Maryniu i ja Cie witam. Jestem i mam nadzieję,że z nowym sezonem relacje z ogrodu będą. Na wiosnę zawsze czekam z utęsknieniem, bo to dla mnie najpiękniejsza pora roku. Dla Ciebie
To może coś w kolorze niebieskim.

Nawet nie wiecie jak mi Was brakowało.
Soniu ja lubię wszystkie kwiaty,ale mam też ulubione. Przetaczniki mam z własnych wysiewów. Nie są to odmianowe. Na opakowaniu jeśli dobrze pamiętam to były kłosowe.
Ewo przetacznik niebieski mi się wysiewał i potem znajdowałam go w różnych miejscach. Zdecydowanie tego nie lubię,ale mam go to niech sobie rośnie,tylko w kępce.
Martuś nie ukrywam,że mam dużo różnych kwiatów,ale nie rosną tak jak u Ciebie łanami. Te dopiero są widoki.
Choć postanowiłam,że w tym roku pauzuje z zakupami i trenuję silna wolę i jeśli się nic nie wydarzy to chętnie się wybiorę na targi. Jeśli nawet bym nic nie kupowała to pooglądać zawsze mogę.
Ewo spaceruj do woli. Brama zawsze otwarta. Ja też się cieszę na spotkanie. Tylko obyś nie była zawiedziona,bo ogród od września zaniedbany.
Maryniu i ja Cie witam. Jestem i mam nadzieję,że z nowym sezonem relacje z ogrodu będą. Na wiosnę zawsze czekam z utęsknieniem, bo to dla mnie najpiękniejsza pora roku. Dla Ciebie
To może coś w kolorze niebieskim.

- ilona2715

- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Alu, a to dobre, miło być noworocznymi (już poprawiłam), sama się uśmiałam
, ale tak to jest jak człowiek wciąż się spieszy, dzisiaj za to na spokojnie pooglądałam sobie Twoje kwiatuszki, fajne masz te trojeście i skalniaczki, piękne niebieskości, bardzo ładnie rośnie Ci pogorzan, (bo to pogorzan prawda, żebym znów nie strzeliła gafy), super wygląda w takiej ilości 
- Margaret2014
- 1000p

- Od: 20 maja 2014, o 08:21
Alu jakie piękne ostrozki. Chyba zazdroszczę.
- Biedronka641

Witaj Ilonko.
Miło ,że się odezwałaś.,że o mnie jeszcze pamiętasz. Ja przepraszam,że dawno nie zaglądałam do Ciebie,ale już powoli nadrabiam zaległości.
Nic nie szkodzi. Domyśliłam się i dziękuje jeszcze raz za pamięć. Widzisz ja już zwalniam tempo życia na ciut spokojniejsze, bo przepłaciłam zdrowiem. Ten rok ma być spokojny. Dlatego nie szaleję z zakupami. Zajmuję się tym co mam.
Dziękuję za pochwały. Tak to przegorzan i trafnie odgadłaś. Pamiętam . Resztę na pw.
Małgosiu nie ma czego zazdrościć, bo na forum widziałam dużo ładniejsze i odmianowe. Te są wyhodowane przeze mnie i mam do nich sentyment.
Dziś wspomnieniowe rutewki.

Miło ,że się odezwałaś.,że o mnie jeszcze pamiętasz. Ja przepraszam,że dawno nie zaglądałam do Ciebie,ale już powoli nadrabiam zaległości.
Nic nie szkodzi. Domyśliłam się i dziękuje jeszcze raz za pamięć. Widzisz ja już zwalniam tempo życia na ciut spokojniejsze, bo przepłaciłam zdrowiem. Ten rok ma być spokojny. Dlatego nie szaleję z zakupami. Zajmuję się tym co mam.
Dziękuję za pochwały. Tak to przegorzan i trafnie odgadłaś. Pamiętam . Resztę na pw.
Małgosiu nie ma czego zazdrościć, bo na forum widziałam dużo ładniejsze i odmianowe. Te są wyhodowane przeze mnie i mam do nich sentyment.
Dziś wspomnieniowe rutewki.

Alu z opisówek dowiaduję się że chorowałaś ja też /zatoki/nie mogłam funkcjonować. Aluniu co to za kwiat podobny do kosmosu między ostróżkami ?????????na ostatniej stronie ????????? pozdrawiam

- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Alu, niebieskości powalają
Wypatrzyłam u ciebie rozwar. Jak to jest z jego zimowaniem? Doczytałam gdzieś, że młode okazy są wrażliwe (należy okryć korą) i lubią sobie podgnić na wiosnę
teraz mam dylemat czy mój przetrwa..Zostawiłam go tak jak rósł i jedynym okryciem jest teraz śnieg 
- Biedronka641

Marysiu ten kwiat o który pytałaś to kupidynek błękitny.
Sabinko rozwary mam biały i niebieski ,wyhodowany z nasion. Rosną bez problemu. Nigdy ich nie okrywałam. Jedynie co to późno wychodzą to zaznaczam ich miejsce posadzenia. Kiedyś w ogrodniczym kupiłam różowego to mi zanikł.
Wiesz nie da się przykryć całego ogrodu. Myślę,że Ci przeżyje, bo w tym roku zima łagodna.
To może dziś ciąg dalszy wspomnień niebieskości.

Tojad jesienny

Powojnik pachnący Cassandra.

Irys syberyjski

I ta zaraza mikołajek,którego ciężko wytępić.
Sabinko rozwary mam biały i niebieski ,wyhodowany z nasion. Rosną bez problemu. Nigdy ich nie okrywałam. Jedynie co to późno wychodzą to zaznaczam ich miejsce posadzenia. Kiedyś w ogrodniczym kupiłam różowego to mi zanikł.
Wiesz nie da się przykryć całego ogrodu. Myślę,że Ci przeżyje, bo w tym roku zima łagodna.
To może dziś ciąg dalszy wspomnień niebieskości.

Tojad jesienny

Powojnik pachnący Cassandra.

Irys syberyjski

I ta zaraza mikołajek,którego ciężko wytępić.
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Alu co Ty masz do mikołajka.
Właśnie kupiłam nasiona, mam fazę na niebieskości.
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Niebieskości serwujesz Aluś trochę ich masz do pokazania.
Rozwary u mnie się nie darzą, co kupiłam to przepadły i już odpuściłam...Cassandrę prawie uśmierciłam po przesadzeniu i od paru lat ją odbudowuję i co sezon nadal zmieniam jej ze 2 razy miejsce
. Mój mikołajek się na razie nie rozrasta zbytnio ale mój jest variegata i taki bardziej miniowaty...
Pozdrawiam!

Pozdrawiam!
- garden11
- 1000p

- Od: 3 gru 2014, o 10:16
Takie cuda masz Aluniu w ogrodzie, że jestem pewna że się nie zawiodę. Oj tylko ta wiosna niech już do nas zawita:)
- Biedronka641

Zosiu jak mikołajka wprowadzisz do ogrodu to będziesz miała go tam ,gdzie nie chcesz go mieć. Chyba,że gdzieś w miejsce,gdzie Ci nie zagłuszy innych roślin. Ja go pozostawiłam na trawniku po ścięciu i za nim go poszłam wyrzucić w następnym roku pewnie się wysiał i zaczął mi na nim rosnąć. Ja go tępię . A wytępić go to nie lada wyzwanie.
Zrobisz jak zechcesz. Być może ,że masz nasiona innej odmiany. Bo ten to płaskolistny i dochodzi do przeszło metra wysokości.
Maryniu niebieskości mam sporo. Tylko kwitną o różnej porze i muszę szukać ich fotek. Rozwary u mnie rosną bez problemów. Jak wcześniej pisałam tylko różowy kupny mi zanikł. Może z powojnikiem tak nie lataj po rabatkach. Daj mu troszkę miejsca do zagrzania. Skoro masz wariegatę to inna jego odmiana i pewnie Ci sie nie będzie siał,jak ten mój.
Ewciu też tak myślę. Niech ta wiosna przyjdzie, bo już mnie ręce swędzą by coś porobić. A będzie co , bo na jesień nic nie robiłam. Az się boję czy dam radę nadal grzebać w ogrodzie.

Miecznica wąskolistna.

Dzwonek skupiony

Drakiew kaukaska

Goryczka chińska

Goryczka nn
Zrobisz jak zechcesz. Być może ,że masz nasiona innej odmiany. Bo ten to płaskolistny i dochodzi do przeszło metra wysokości.
Maryniu niebieskości mam sporo. Tylko kwitną o różnej porze i muszę szukać ich fotek. Rozwary u mnie rosną bez problemów. Jak wcześniej pisałam tylko różowy kupny mi zanikł. Może z powojnikiem tak nie lataj po rabatkach. Daj mu troszkę miejsca do zagrzania. Skoro masz wariegatę to inna jego odmiana i pewnie Ci sie nie będzie siał,jak ten mój.
Ewciu też tak myślę. Niech ta wiosna przyjdzie, bo już mnie ręce swędzą by coś porobić. A będzie co , bo na jesień nic nie robiłam. Az się boję czy dam radę nadal grzebać w ogrodzie.

Miecznica wąskolistna.

Dzwonek skupiony

Drakiew kaukaska

Goryczka chińska

Goryczka nn
-
slanka-flora
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 3 gru 2011, o 09:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ALA,ładne niebieskości pokazałaś
Niektóre mam,innych nie mam
Na przykład tojada jesiennego ...
Chyba to najwyższy z tojadów,prawda
Pozdrawiam Cię ciepło ,
SŁA
Niektóre mam,innych nie mam
Chyba to najwyższy z tojadów,prawda
Pozdrawiam Cię ciepło ,
SŁA
- Biedronka641

-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Aluś ,nie wiem jeszcze kiedy będzie wystawa w Krakowie,pewnie w maju,ale Twoje Rutewki są piękne ja mam tylko żółtą ,ale chyba dostałam od Ciebie jakąś,a jak nie to sobie zamówię,tyle kwiatów niebieskiego koloru masz w ogrodzie ,ja bardzo lubię ten kolor,pozdrawiam