Pod Jesionem cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pod Jesionem cz. 3

Post »

Marysiu! Szkoda biedaczki! ;:131 Dziewczyna zeszła naturalnie, ale jej siostry jedna po drugiej były wymordowane. Żadna jednak nie była tak wyżarta... ;:185 Miałam szczury, kuny, itp Wiem bo H zapolował na nie pułapkami.
Z jeżówek mam tylko jakąś z ciemnymi liśćmi, tyle ze chwilowy amok, bo nie pamiętam nazwy. ;:223
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Reniu ja i tak znam dwie podstawowe białą i różową ;:306
Mam nadzieję że nie będzie serii, jak coś to je wezmę do starego małego kurnika z wolierą żeby odzwyczaić draba ;:14
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiele lat temu patrzyłam z bardzo szeroko otwartą buzią na wyczyny mojej Soni.
Kilka razy znajdowałam przy ogrodzeniu kawałki chleba i zastanawiałam się: skąd? :shock:
Aż pewnego dnia przyuważyłam moją nieżyjącą już sunię wybierającą z miski jakieś resztki chleba.
Cichcem podpatrzyłam, że położyła blisko ogrodzenia i wycofała się ok 2 m warując.
Schowałam się i czekałam co będzie dalej... Sonia leżała cierpliwie, aż do wyłożonego chleba zaczęły dobierać się spacerujące za siatką perliczki... Nagle skok i nim ptaszyna zdążyła pisnąć została przeciągnięta przez oczko w siatce...
Widziałam, a uwierzyć nie mogłam, bo teoretycznie zmieścić się nie mogła. Teoretycznie też sunia nie powinna potrafić tak polować, teoretycznie... ale wiem co widziałam. ;:131

A co do jeżówek: oj jest sporo
A tu coś dla Ciebie na pociechę ;:196
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Reniu, ja podobnie jak Maria mam tylko dwa rodzaje jeżówek : białą i różową.One bardzo ładnie zimują i nie mają szczególnych wymagań. ;:306
Natomiast, jeśli chodzi o te odmianowe, to czytałam gdzieś, że bywają z nimi kłopoty. :uszy
Czy to prawda? .Jeżeli tak, to jakie problemy z nimi? :heja
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko! U mnie zimowały bardzo dobrze na podwyższonej rabacie, bo sporo kupiłam późną jesienią 2013. Pani Agnieszka z BR przestrzegała mnie, żeby nie zostawiać ich wiosną zbyt przysypanych, bo łatwo łapią szarą pleśń i mogą podgniwać.
Ważna jest jakość sadzonek. Teraz moje biedulki rosną już na zwykłych rabatach, a ziemię mam raczej gliniastą.
Ta wiosna da odpowiedź jak sobie poradziły! Trzymaj kciuki, bo ja mam ciut więcej niż dwie odmiany... ;:333
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Reniu floksa varieg. mam, ale ma inne kwiatuszki białe z różowym środkiem. To ta biała pysznogłówka? śliczna ;:167
No i Twoje śliczne jeżówki. Sprytna sunia i jaka mądrala ;:185
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O.K. Już zaciskam kciuki, bo jeśli Tobie się uda, to i ja zaryzykuję - też mam glinę. ;:303
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu! Tak to ,,ta" pysznogłówka! ;:196
Sonia to kochana psina była, bardzo za nią tęsknię i choć w marcu minie dwa lata, nadal potrafię Dinkę nazwać jej imieniem. :cry:

Myślę, że czas już zamknąć ten wątek i zaprosić odważnych gości na akt IV dramatu Pod Jesionem.

Moderatorów pięknie proszę o zamknięcie wątku. ;:180
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”