Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 3

Post »

Dziewczęta Wy się włamywać nie musicie , przyjeżdżajcie a ja Was sama tymi mieczykami obdaruję ;:196 , szlajałam się po cudzych wątkach wczoraj bo tak mnie głowa od tego wszystkiego bolała że na własny nie miałam siły ;:185 , najpierw wiadomość o pogrzebie w rodzinie , no tak bywa , potem ten nieszczęsny kurs franka , ale Reniu - ja już mówiłam kto jak nie my ;:180 . Miałam wczoraj dzień diety oczyszczającej czyli jechałam na samej wodzie i jeszcze zrobiłam półtora godziny na orbitrku i ;:222 padłam . Podajcie adresy na PO a po paczuszce mieczyków dostaniecie , mix będzie , ale sama tysiąca nie posadzę ;:185
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Dziewczyny Wy moje kochane wariatki. Uwielbiam Was! Może to głupio zabrzmi ale zżyłam się z wami, mimo iż znamy się tylko wirtualnie. I stwierdzam, że dzień bez Was to dzień stracony. Obrazek
Żadnych "żebrów"! Ja Was chętnie na działkę zaproszę i ugoszczę czym się da. Grill piwko czy co tam kto lubi. :D Tylko pamiętajcie, że mam drewniany wychodek na zewnątrz. Obrazek
Dziewczyny a tak całkiem serio, to bardzo chciałabym Was poznać osobiście. ;:131 Bardzo! ;:109

Co do pracy... należy się tu małe sprostowanie. Ja bardzo lubię to co robię ale nie podoba mi się reszta. No. Nie będę pisała konkretnie, bo to forum, to jednak miejsce publiczne. Chętnie Wam poopowiadam jak się spotkamy na kwace lub innych używkach. Obrazek albo takich... Obrazek
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

Oj Aneczko tylko uważaj,żeby Ci pod działkę nie zajechał wesoły autobus z Forumowiczkami :;230 Musimy policzyć ile nas wejdzie na metr kwadratowy bo z tego co widzę to drastycznie zmniejsza Ci się ilość miejsca wolnego od roślin ;:306
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu wesoły autobus to jest to co ja lubię najbardziej! :tan Tylko skąd Wy taką brykę weźmiecie? ;:oj

Czy u Was też jest taka piękna wiosenna pogoda? Normalnie zamiast jak zawsze po pracy do domu to ja w drugą stronę na samotny spacer sobie poszłam.
Czy chwaliłam się, że mam jeszcze 50 cebulek czosnku Sphaerocephalon do wsadzenia? ;:109 Miałam go sadzić teraz właśnie. Wsadziłam go jednak do lodówki, bo jak zimy rzeczywiście już nie będzie..? To mi czosnek nie zakwitnie. Schładzam więc cebule w lodówce. :D A w marcu posadzę.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

sweetdaisy pisze:Witaj Aniu
Piękna działeczka - ja też kiedyś miałam działkę, aż zapragnęłam mieć trochę ziemi "pod ręką" i tak oto w 2010r przeniosłam się ;:65 do "podmiejskiej sypialni" czyli domku za miastem. Działkę ROD kupiłam już gotową z nasadzeniami, więc nie było tam dużo roboty, ale tak mnie to wciągnęło że aż się nie spodziewałam. Teraz przy zakupie domu miałam przy nim gołe pole (a raczej poletko, bo ziemi niewiele) ale ważne że jest :tan
Wpadam więc na forum podglądam, podpatruję i uczę się ;:108 aż stwierdziłam, że w końcu to i czas się odezwać :wit - pozdrawiam więc serdecznie!

Witak Kochana! :wit Rozgość się w naszym wesołym gronie.
Na mojej działeczce były tylko duże iglaki i kilka drzewek owocowych. Resztę zrobiłam ja sama. Jestem z siebie dumna! ;:109 I po cichu liczę, że tak jak Ty, przeniosę się kiedyś do domu z ogródkiem. Ach! Co to by był za raj. ;:224
Może założysz swój wątek i zaprosisz nas na spacerek po swoim ogrodzie? ;:183
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elwi. W koszu siedzi 10 powojników i ciut drobnicy. :wink: Jest moc! Jest impreza! Obrazek Uwielbiam tych moich królewiczów. :D
Cały czas zastanawiam się co w tym roku posadzić w tym dzbanie. Z jednej strony chciałabym coś innego, z drugiej strony ta bakopa bardzo przypadła mi do gustu.
Macie jakieś propozycje co wsadzić do tego mojego przechylonego wazonu na skalniaku? Cały dzień jest tam słońce. Fajnie też gdyby kwitło jak najdłużej. Może być jednoroczne, sezonowe.

Soniu no i tu jest pies pogrzebany, bo mam 35 lat i niestety nie jestem zabezpieczona finansowo na tyle, bym nie musiała się martwić o przyszłość. :(

Moje wspaniałe kobiety zapraszam wiosną na biwak, tylko każda ze swoim namiotem i flaszeczką. :lol: No i czymś "wkupnym" dla mnie. ;:306 A co!?
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Aniu i u mnie taka piękna dzisiaj pogoda. A niestety wyjść na spacer jeszcze nie mogę. Jeszcze podobno jutro ma być u mnie stosunkowo ciepło. Aż 50 szt masz tych czosnków? No to będzie u Ciebie czosnkowo ;:224
Na które powojniki masz ochotę?
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Wesoły autobus a w nim i ja przyjadę ;:333 Aniu a może w dzbanie posadź Million Bells?
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu a dlaczego wyjść nie możesz? Chora jesteś? Coś mi umknęło... :oops:

To może pochwalę się co siedzi w moim koszyku E-clem... Jeśli macie jakiekolwiek uwagi co do tej listy, to walcie śmiało pókim jeszcze nie zamówiła. :D

Clematis Cassandra - powojnik rurkowaty Cassandra -bo pachnie i cały zeszły sezon na niego chorowałam
Clematis x triternata 'Rubromarginata' - powojnik potrójny -bo pachnie marcepanem (mniam! Kocham marcepan!)
Clematis Justa -jest po prostu śliczny
Clematis Night Veil -bo jest podobny do Venosa Violacea, którego już mam, chce więc porównać tego
Clematis Prince Charles -bo mam jego białego brata, więc chcę też i jego :wink:
Clematis Hagley Hybrid -bo lubię "gnieciuchy"
Clematis Dark Eyes -bo ma bardzo ciemne płatki
Clematis Jackmanii -bo pięknie rośnie i niezawodnie kwitnie
Clematis Polish Spirit -bo też pięknie rośnie i niezawodnie kwitnie
Clematis Solina -bo jest boska i chcę mieć ją jeszcze jedną!
Tiarella cordifolia Brandywine - tiarella sercolistna -bo lubię "żurawkowe" klimaty
Verbena bonariensis - werbena patagońska -bo szczuliście mnie nią cały sezon w swoich ogrodach i ja chcę też
Echinops bannaticus 'Blue Globe' - przegorzan tauryjski -bo lubie niebieskości
Lobelia siphilitica - lobelia wielka -bo mam fioła na punkcie kłosowatych kwiatów
Nepeta nervosa 'Pink Cat' - kocimiętka -tak jak wyżej -uwielbiam kłosowate kwiatuchy
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu a czy Milion Bells nie jest przypadkiem tak jak surfinia? jeśli tak, to odpada, bo ja nie zawsze mam możliwość bycia na działce każdego dnia, a one przecież lubią wilgoć.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu tak rzeczywiście to mini surfinie...hmm co do dzbana?

Clemka Justa mam,ale to młodziak,ale na Solinę ostrzę ząbki :uszy
Werbenę patagońską koniecznie trzeba wysiać,dzięki za przypomnienie:) Jednak najpierw może bym ją kupiła? ;:306
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Annes 77 pisze:Aniu
Werbenę patagońską koniecznie trzeba wysiać,dzięki za przypomnienie:) Jednak najpierw może bym ją kupiła? ;:306
Myślisz jak ja. :wink:

Powiedz jak Justa sprawdziła się w pierwszym roku uprawy?
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justa najpierw załapała uwiąd,a pod koniec sezonu zakwitła jednym kwiatem i sprawiła mi tym radość ;:333
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justa uwiąd?! ;:202 Nie wierzę!
...przyślij ją do mnie! ;:183
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Anno, ;:131 co ja tu robię z trzema, no czterema powojnikami. Lista, jak stąd do Rzymu. ;:224 Ja miałam pierwszy raz werbenę, jest urocza. Wrzucę zdjęcie u siebie.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”