Moje Królestwo - uczta dla oczu i balsam na ...wszelkie zło
- Ewiczka52
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 lut 2012, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje Królestwo - uczta dla oczu i balsam na ...wszelkie zło
JAGÓDKO
Prezentujesz się wspaniale -szkoda że Cię dopadła jelitówka . Kwiaty kwitną ślicznie . Na Nowy Rok zdrówka ,pogody ducha i udanej zabawy Sywestrowej . U nas piękna biała zima/ sypie okropnie / i to jest to na co czekaliśmy. 
Pozdrawiam Ewula
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Cudne są te wyroby Ewuni .Podziwiam ja za talent ,Ciebie również i czekam na pierwszy tomik wierszy.Choinka jak sie patrzy moja ciut mniejsza .Masz Jagódko cudna bluzkę na sobie .Wiem, jesteś zawsze elegancka 
- Jagodka

- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Ewuś ...dziękuję
...już lepiej - chociaż bóle ustąpiły , to jednak odczuwam dyskomfort ....ale będzie dobrze . Dziękuję za miłe słowa i za życzenia i ...nawzajem
....byle zdrowie było - reszta sama przyjdzie ...
U nas też sypie ...jak z rękawa ....
Serdeczności
Jadzieńko ...w rzeczy samej - cuda wychodzą spod Jej rąk - podobnie jak i spod Twoich
. W każdym z nas coś drzemie i dobrze - bo trudno , by każdy umiał robić wszystko .
Dziękuję za ciepłe słowa ...a tomik się będzie zapełniał , gdy wena mną zawładnie ...wtedy inne sprawy idą w odstawkę ...To nie jest bluzka ...tylko sukienka ; górą gipiura , a dołem granatowy szyfon ..z tyłu zaś , po obu bokach , do połowy pleców też gipiura , potem trójkątna dziura , zamek i dół szyfonowy . Fotkę ' strzelił ' Syn - starszy ...ale szybko , bo oglądał film i ...wyszła , jak wyszła ...
Buziole

U nas też sypie ...jak z rękawa ....
Serdeczności
Jadzieńko ...w rzeczy samej - cuda wychodzą spod Jej rąk - podobnie jak i spod Twoich
Dziękuję za ciepłe słowa ...a tomik się będzie zapełniał , gdy wena mną zawładnie ...wtedy inne sprawy idą w odstawkę ...To nie jest bluzka ...tylko sukienka ; górą gipiura , a dołem granatowy szyfon ..z tyłu zaś , po obu bokach , do połowy pleców też gipiura , potem trójkątna dziura , zamek i dół szyfonowy . Fotkę ' strzelił ' Syn - starszy ...ale szybko , bo oglądał film i ...wyszła , jak wyszła ...
Buziole
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
-
JagiS

- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Witaj, Jagódko!
A mnie podobasz się TY, z tą dumną miną zdobywczyni świata, przyjmującej hojne dary
.
I taką Cię chciałabym widzieć przez cały nadchodzący rok, stosownie do jego pór, w odpowiedniej scenografii, najbardziej w pełnej kwiatów...
.
Buziaki Noworoczne - Jagoda Pomorska
A mnie podobasz się TY, z tą dumną miną zdobywczyni świata, przyjmującej hojne dary
I taką Cię chciałabym widzieć przez cały nadchodzący rok, stosownie do jego pór, w odpowiedniej scenografii, najbardziej w pełnej kwiatów...
Buziaki Noworoczne - Jagoda Pomorska
- JAKUCH

Sukienka cudna JAGÓDKO i bogata -szyfon i giupiura
ale i modelka zgrabna .
- Jagodka

Jagodo Pomorska ...no , ależ mi teraz wbiłaś ćwieka ...
no i co ja mam teraz Tobie odpowiedzieć ...hę ? No chyba tak się ustosunkuję ...ciepło się na sercu robi , gdy ktoś dostrzega piękno zewnętrzne ...ale to , czego nie widać - siedzi wewnątrz
. Nie mniej dziękuję
...a głowę trzymałam wysoko , by być ciut wyższą , niż jestem - tym bardziej , że fotka robiona prawie z nad podłogi ... Oj , tak - w kwiatach , to raczej rzadko trzymam głowę wysoko ...bo to często one górują nade mną...a ja mam w górze ...Q..er ...
Pozdrawiam z zasypanej Małopolski
Jadzieńko ..bo i okazja była wyjątkowa - więc na specjalne okazje ta kreacja ...elegancka bym raczej powiedziała , niż bogata . Ha ...dobre
- ja zgrabna ..oj , chciałabym być taką ...bo co i rusz mnie M strofuje , że ... a - ...przemilczę ten fakt ...bo już mi się gorąco robi ...zresztą nie mam już 30 , ani też 40 lat ...
Dziękuję - pomimo wszystko za taką opinię
.
Pozdrawiam z zasypanej Małopolski
Jadzieńko ..bo i okazja była wyjątkowa - więc na specjalne okazje ta kreacja ...elegancka bym raczej powiedziała , niż bogata . Ha ...dobre
Dziękuję - pomimo wszystko za taką opinię
- JAKUCH

No cóż w pewnym wieku przybywa tu i tam to nieuniknione
Ja znów nie cierpię kiecek wolę spodnie ,bo w tym mi wygodniej .Kiecka to dla mnie katorga,
bo widać wszystkie mankamenty 
- Eliza52

- Od: 7 wrz 2014, o 11:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Choinkę to Ty Kochana zasłoniłaś i niewiele widać, a mówisz że jesteś niewysoka.
Stanęłaś jak "gwiazda na ściance". gdybyś skrzyżowała nogi jak do siku( tak robią celebryty)
. Podoba mi się upięcie Twoich firan. Dużo szczęścia w 2015r
Ela
Pozdrawiam Ela
-
stokrotka1805
- 200p

- Od: 24 lut 2013, o 22:22
Witaj Igo!
Nie zaglądałam na forum, bo przed świętami było sporo pracy, a w święta laptop odmówił posłuszeństwa. Jestem dopiero dzisiaj.
1. Gdybym Cię nie znała, to po zdjęciu mogłabym sądzić, żeś jest wyższa ode mnie.
2. Suknia strojna, jak na bal u królowej angielskiej.
3. Te firanki, to jest majsterszyk. Bardzo mi się podobają, tym bardziej, że ja szyć nie umie.
O Ewci dekoracjach nie wspomnę, tym bardziej je podziwiam, że sama takich rzeczy nie potrafię
Za to Ci oznajmię, że zamówiłam sobie kolejne różyce : Souvenir de Baden-Baden?, Caramella ? , Garden of Roses? , Bremer Stadtmusikanten?, PAUL RICAULT, Bienvenue, Nahema, Prince Camille de Rohan, Summer Song, a co
Jak sobie strojów nie kupuję, to na coś pieniądze wydać muszę
Tylko tak się zastanawiam, kto będzie to wszystko obrabiał, jak mój kręgosłup się buntuje. Dostałam ofertę od Mariusza, ze Szczytnicy, a tam hosty, żurawki i tyle innego dobra, że znów nie będę miała czasu, by się wziąć do swojej papierkowej roboty
. Dobrze, że M. w nocy śpi, bo jak by zobaczył, to mógłby dostać zawału.
Iguniu, życzę Ci dużo zdrówka, słoneczka i uśmiechu w Nowym Roku, (kasa też może być).
Pozdrawiam Lidka
Nie zaglądałam na forum, bo przed świętami było sporo pracy, a w święta laptop odmówił posłuszeństwa. Jestem dopiero dzisiaj.
1. Gdybym Cię nie znała, to po zdjęciu mogłabym sądzić, żeś jest wyższa ode mnie.
2. Suknia strojna, jak na bal u królowej angielskiej.
3. Te firanki, to jest majsterszyk. Bardzo mi się podobają, tym bardziej, że ja szyć nie umie.
O Ewci dekoracjach nie wspomnę, tym bardziej je podziwiam, że sama takich rzeczy nie potrafię
Za to Ci oznajmię, że zamówiłam sobie kolejne różyce : Souvenir de Baden-Baden?, Caramella ? , Garden of Roses? , Bremer Stadtmusikanten?, PAUL RICAULT, Bienvenue, Nahema, Prince Camille de Rohan, Summer Song, a co
Jak sobie strojów nie kupuję, to na coś pieniądze wydać muszę
Iguniu, życzę Ci dużo zdrówka, słoneczka i uśmiechu w Nowym Roku, (kasa też może być).
Pozdrawiam Lidka
-
mm-complex

- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Iguniu cudowna kobieta w cudownej,świątecznej scenerii!
Jak zwykle elegancka i piękna!
Dzieła Ewci wspaniałe ,mam kolekcję jajek..na bombki też przyjdzie czas
Podziwiam storczyki,ja wszytkie uśmiercam....
Buziaki i zdrowia
Jak zwykle elegancka i piękna!
Dzieła Ewci wspaniałe ,mam kolekcję jajek..na bombki też przyjdzie czas
Podziwiam storczyki,ja wszytkie uśmiercam....
Buziaki i zdrowia
marzenia się spełniają! Dana
- Jagodka

Lideczko , Danusiu - serdecznie dziękuję za miłe słowa
...osobno się odniosę do nich jak umysł odpocznie
...
Jeszcze gorące ...
Wszystkiego dobrego w Nowym 2015 Roku ...oby był lepszy od poprzedniego ...spokoju , zdrowia i pięknych ogrodów ...dla " widzialnych i niewidzialnych " Przyjaciół odwiedzających mój ogrodowy wątek ...

A jutro ...jutro na pewno swe kwiaty rozłoży w całości Lemon Lime ...chociaż ma tylko dwa -

Jeszcze gorące ...
Wszystkiego dobrego w Nowym 2015 Roku ...oby był lepszy od poprzedniego ...spokoju , zdrowia i pięknych ogrodów ...dla " widzialnych i niewidzialnych " Przyjaciół odwiedzających mój ogrodowy wątek ...

A jutro ...jutro na pewno swe kwiaty rozłoży w całości Lemon Lime ...chociaż ma tylko dwa -

- JAKUCH

DOSIEGO Jagódko
.Gdzie nie spojrzę to prawie każdy ma Hippeastrum, a może czas też sobie sprawić jakiegoś .Jagódko czy Twój Kazan nie boi się petard ,bo wczoraj nawet moja kota miała wielkie ozy ze zdziwienia i wciąż patrzyła w okno czy na sufit po którym przemykały odblaski petard
-
Anka159

- Od: 29 sie 2013, o 08:23
Jagódko masz piękny ogród, wspaniałe rośliny kubłowe
Chyba jeszcze nie byłam u Ciebie. trafiłam przypadkiem, szukałam informacji w Google na temat cleodenduona Thom. i Uganden. i tak trafiłam do Twoich wątków. Zobaczyłam cudne fotki tych roślinek, tak obficie Ci kwitły. Proszę napisz, gdzie je przechowujesz zimą, w jakich warunkach i gdzie trzymasz latem, w domu czy na balkonie, o jakiej wystawie
Pozdrawiam serdecznie.
Pozdrawiam serdecznie.
- Jagodka

No ...nieźle zapowiada się 2015 rok ...nic nie piłam - nie licząc łyka szampana ...a łeb mnie bolał cały dzień .
Pół dnia w łóżku , na tabletkach
...
Jadzieńko ..ja , z kolei lubię tylko dżinsy - no , może jeszcze czarne spodnie - takie , które mam na specjalne wyjścia - dobry materiał , wyszczuplają swym krojem i wysmuklają sylwetkę . Jednak sukienka o odpowiednim kroju może tuszować to i owo , a uwydatniać to , co chcemy pokazać . Pokazując np. ładny dekolt - odwracamy uwagę potencjalnego obserwatora od reszty . Ja lubię sukienki , ale takie , by tuszowały ' boczki ' - zależnie od typu figury można dobrać odpowiednią . Nie dla mnie rozkloszowane , ze sztywnych materiałów . No i wzór ...nie mogą to być wielkie kwiaty , ani figury geometryczne ...bo one przy moim wzroście nie wyglądają dobrze , obniżają i pogrubiają .
Elu ...powiem tak ...celebrytów nie znoszę - pic na wodę i ...wszystko robią na pokaz ...jakbym tak nogi zrobiła w ustawieniu ..to chyba by mi się zrobiły jak precle krakowskie
.
Doprawdy ...choinka ma 2,10 m , a ja - 1,47 ...tylko Syn zrobił tak fotkę ...więc wyszło , jak wyszło ...
Dziękuję za życzenia - Tobie również - dużo zdrowia - bo ono najważniejsze i odlotowych kwitnień - bo to koi nasze zmysły
.
Lideczko ...no , cóż ...szyć potrafię ...mam taką firanę , którą zaprojektowałam ( siostra mi szyła , bo mi maszyna się zepsuła ) ...nie jest to dla mnie problem ...dawniej , gdy w sklepach nic nie było ...stare firanki modelowałam , doszywając falbany .
No , no , toż u Ciebie będzie park różany ...zamówiłaś w sumie zapewne ponad 80 sztuk ...
A co ...na coś te pieniądze trza wydawać , prawda ?
No , ja nie mam takiego komfortu , bym sobie szusowała po necie i zamawiała co chce , co mi się podoba ...może jak dożyję z KRUS-u emerytury - wtedy tak
.
Ewuni ozdoby to majstersztyk ...doprawdy - jestem zachwycona ...
Prawda , że fotka w stosunku do mojego nikczemnego wzrostu ma się nijak , względem choinki ?
Dziękuję za miłe słowa i Tobie również w Nowym Roku ...zdrowia , pogody ducha i realizacji marzeń ...
Dana...ech - skromna ze mnie baba wiejska , a Ty mi tutaj nie tutaj ...jaka tam piękna - wszak piękno - to pojęcie ulotne ...to , co wartościowe siedzi w nas - niewidoczne gołym okiem ...Dziękuję pomimo to za takie postrzeganie mojej skromnej osoby
.
Tak , Ewuni wszystkie prace są warte grzechu ...ja mam też jajka od Niej ...ale na Wielkanoc czekają ...
Storczyki - już kiedyś pisałam o tym - mają kwitnąć i ..basta - a jak nie - to fora ze dwora - nie będę ich niańczyć dla samych liści ...
Serdeczności
Jadzieńko...Kazan siedział zamknięty w suterenach ...bo zapewne by oszalał od tylu grzmotów ...niebo - było jednym wielki światłem ...miałam wrażenie , że jakieś bombardowanie jest - jak na wojnie
. My od kilku lat nic nie kupujemy ; raz , ze kasę w powietrze nie mam zamiaru wysyłać , drugie - to ekologia , a po trzecie ...żal mi zwierząt ...Teraz też petardy lecą ...
Ja mam kilka hipeastrów , ale tylko jeden się wziął i zakwitnął .
Pozdrawiam
...dużo zdrowia i siły , bo będzie nam potrzebna w 2015 roku
.

Witaj Aniu ...w moim " Królestwie ..."
...Clerodendra latem stoją na dworze ...jednak Thomsoniae stoi osłonięty od parzących promieni słońca , a Clerodendrum ugandense na słońcu , na wietrze i na deszczu - nie zależnie , jak pogoda - stoi pod tzw. chmurką ...z innymi tarasowymi .
Teraz , zimą stoją w domu - jeden i drugi , na parterze , w pokoju , gdzie temp. oscyluje około 15 C ...Clerodendrum na zimę - jeżeli stoi w chłodzie i z dala od źródeł światła to gubi liście - mój stoi przed balkonowym oknem wschodnim ...ale ma chłód i ...wypuścił nie tylko liście , ale i pąki kwiatowe . Clerodendrum Thomsoniae trzeba w lutym mocno ciąć , by zakwitnął latem .
Pozdrawiam serdecznie
Pół dnia w łóżku , na tabletkach
Jadzieńko ..ja , z kolei lubię tylko dżinsy - no , może jeszcze czarne spodnie - takie , które mam na specjalne wyjścia - dobry materiał , wyszczuplają swym krojem i wysmuklają sylwetkę . Jednak sukienka o odpowiednim kroju może tuszować to i owo , a uwydatniać to , co chcemy pokazać . Pokazując np. ładny dekolt - odwracamy uwagę potencjalnego obserwatora od reszty . Ja lubię sukienki , ale takie , by tuszowały ' boczki ' - zależnie od typu figury można dobrać odpowiednią . Nie dla mnie rozkloszowane , ze sztywnych materiałów . No i wzór ...nie mogą to być wielkie kwiaty , ani figury geometryczne ...bo one przy moim wzroście nie wyglądają dobrze , obniżają i pogrubiają .
Elu ...powiem tak ...celebrytów nie znoszę - pic na wodę i ...wszystko robią na pokaz ...jakbym tak nogi zrobiła w ustawieniu ..to chyba by mi się zrobiły jak precle krakowskie
Doprawdy ...choinka ma 2,10 m , a ja - 1,47 ...tylko Syn zrobił tak fotkę ...więc wyszło , jak wyszło ...
Dziękuję za życzenia - Tobie również - dużo zdrowia - bo ono najważniejsze i odlotowych kwitnień - bo to koi nasze zmysły
Lideczko ...no , cóż ...szyć potrafię ...mam taką firanę , którą zaprojektowałam ( siostra mi szyła , bo mi maszyna się zepsuła ) ...nie jest to dla mnie problem ...dawniej , gdy w sklepach nic nie było ...stare firanki modelowałam , doszywając falbany .
No , no , toż u Ciebie będzie park różany ...zamówiłaś w sumie zapewne ponad 80 sztuk ...
A co ...na coś te pieniądze trza wydawać , prawda ?
No , ja nie mam takiego komfortu , bym sobie szusowała po necie i zamawiała co chce , co mi się podoba ...może jak dożyję z KRUS-u emerytury - wtedy tak
Ewuni ozdoby to majstersztyk ...doprawdy - jestem zachwycona ...
Prawda , że fotka w stosunku do mojego nikczemnego wzrostu ma się nijak , względem choinki ?
Dziękuję za miłe słowa i Tobie również w Nowym Roku ...zdrowia , pogody ducha i realizacji marzeń ...
Dana...ech - skromna ze mnie baba wiejska , a Ty mi tutaj nie tutaj ...jaka tam piękna - wszak piękno - to pojęcie ulotne ...to , co wartościowe siedzi w nas - niewidoczne gołym okiem ...Dziękuję pomimo to za takie postrzeganie mojej skromnej osoby
Tak , Ewuni wszystkie prace są warte grzechu ...ja mam też jajka od Niej ...ale na Wielkanoc czekają ...
Storczyki - już kiedyś pisałam o tym - mają kwitnąć i ..basta - a jak nie - to fora ze dwora - nie będę ich niańczyć dla samych liści ...
Serdeczności
Jadzieńko...Kazan siedział zamknięty w suterenach ...bo zapewne by oszalał od tylu grzmotów ...niebo - było jednym wielki światłem ...miałam wrażenie , że jakieś bombardowanie jest - jak na wojnie
Ja mam kilka hipeastrów , ale tylko jeden się wziął i zakwitnął .
Pozdrawiam

Witaj Aniu ...w moim " Królestwie ..."
Teraz , zimą stoją w domu - jeden i drugi , na parterze , w pokoju , gdzie temp. oscyluje około 15 C ...Clerodendrum na zimę - jeżeli stoi w chłodzie i z dala od źródeł światła to gubi liście - mój stoi przed balkonowym oknem wschodnim ...ale ma chłód i ...wypuścił nie tylko liście , ale i pąki kwiatowe . Clerodendrum Thomsoniae trzeba w lutym mocno ciąć , by zakwitnął latem .
Pozdrawiam serdecznie
-
Anka159

- Od: 29 sie 2013, o 08:23
Ślicznie Ci dziękuję za informacje
, będą mi bardzo pomocne, bo cleodendrony mam od niedawna i nic prawie nie wiem ona temat ich pielęgnacji.