Pozdrawiam, Agnieszka
Mój zielony świat cz.4
- ogrodmojaoaza
- 50p

- Od: 7 gru 2014, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój zielony świat cz.4
Pozdrawiam, Agnieszka
POZDRAWIAM AGNIESZKA
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy, łagodzi gniew, namiętności i daje przyjemność, która jest przedsmakiem raju"
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy, łagodzi gniew, namiętności i daje przyjemność, która jest przedsmakiem raju"
- chalaputkowo
- 1000p

- Od: 16 cze 2014, o 18:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Hej Anulka
U mnie wszystko na czerwono ,dom - czerwony , samochód - czerwony , jesienny płaszczyk -czerwony , nawet kosiarka - czerwona więc i Święta obowiązkowo - czerwone
.
A ogród Twój .... a zdjęcia Twoje , dobrze że je pokazujesz , bo tęskno za kolorami oj tęskno
U mnie wszystko na czerwono ,dom - czerwony , samochód - czerwony , jesienny płaszczyk -czerwony , nawet kosiarka - czerwona więc i Święta obowiązkowo - czerwone
A ogród Twój .... a zdjęcia Twoje , dobrze że je pokazujesz , bo tęskno za kolorami oj tęskno
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
ANiu brakowało Ciebie,mam nadzieję,że teraz będziesz częstszym gościem,czerwień w kwiatach,"cud-malina " ,co do kolorów świątecznych to czerwień i złoto nierozerwalnie kojarzą mi się zGwiazdką,moja choinka od lat w tych barwach choć kusi mnie ,żeby na przyszły rok coś zmienić-pozdrawiam 
- Andzia84
- 1000p

- Od: 23 sty 2014, o 15:51
Aniu i mi Ciebie bardzo brakowało i tych wspaniałych zdjęć ogrodu, który plasuje się w ścisłej trójce moich ulubionych
Ostatnie zdjęcia super, chociaż czuję lekki niedosyt bo zostawiłaś tylko kilka
Maki-to mój plan na przyszłą wiosnę, zamierzam wysiać ze trzy rodzaje i stworzyć takie barwne plamy. Są takie piękne, delikatne w dotyku i intensywne w kolorze. To lubię. Szkoda tylko, ze tak krótko kwitną. I ja uwielbiam czerwony kolor-jako jedyna w okolicy paraduję w czerwonym płaszczyku i z czerwonymi ustami. A co tam
W końcu Święta i nie tylko muszą być czerwone 
Zbudowałam dom, urodziłam syna, czas posadzić drzewo 
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
- chinanit

- Od: 6 lip 2013, o 14:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu,
zawsze podziwiam Twój zmysł artystyczny i sprawne ręce.
Energetyczne zdjęcia bardzo się przydają w ten ponury czas.
Energetyczne zdjęcia bardzo się przydają w ten ponury czas.
Z pozdrowieniami, Maria
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
Poszukuję, wymienię
- tesia39

- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Aniu, czerwony to mój ulubiony kolor, więc świąteczne dekoracje w Twoim wydaniu bardzo przypadły mi do gustu
Te kolorowe kępy kwiatów też bardzo w moim guście

Te kolorowe kępy kwiatów też bardzo w moim guście
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Aniu, a ja ponowię swoje pytanie. Czy te twoje stokrotki są jednoroczne, czy może już nasi producenci zdołali wymyślić taką piękną bylinkę?
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Karolko dziękuję
maki u mnie rozsiewają się w ilościach hurtowych i jeśli Ci się bardzo podobają to jestem gotowa wysłać nasiona, puść tylko oczko
Jadziu masz rację czerwony kolor jest bardzo energetyzujący i taka koloroterapia gdy za oknem buro każdemu z nas się przyda
Gosiu ja już od czterech lat święta mam w czerwieni może dlatego, że mam dużo pierdółek w tym kolorze ale powolutku wkrada się także biel bo zrobiłam kilka bialusieńkich bombek. Naturalne kolory też fajne i nie zdziwiłabym się gdyby w przyszłym roku i u mnie zagościły...może w połączeniu z czerwienią
Jadziu ostrogowce siałam mieszankę i bardzo chciałam mieć dużo różowego ale jak zakwitły białe i czerwone to stwierdziłam, że wszystkie są piękne. Jadziu popatrz w ich pobliżu czy są siewki bo u mnie jest ich mnóstwo
Marysiu kochana zapraszam zaraz wstawię kwiatowe obrazki
Renatko u mnie też wiało ale dzięki Bogu nie tak mocno jak zapowiadali bo ja strachliwa jestem tym bardziej, że mieszkam na górce.
Iwonko ja też tęskniłam, buziaczki dla ciebie
Grażynko tak to róża pnąca, zaraz wstawię ją w całości.
Dorotko no dobra, dobra zaraz wstawię ale wiesz za dużo ich nie mam i muszę oszczędzać bo zima długa
Mówisz różowy.... a czemuż by nie każdy kolor fajny, gdy moje dzieci były małe to wszystko co tylko można było powiesić znajdowało się na choince, ozdoby robione w szkole, obrazki, pocztówki, łańcuchy z wycinanek, cukierki....fajny to był czas
Agnieszko witaj w moich skromnych progach
lubię nowych gości i to z tak wspaniałym ogrodem, kłaniam się w pas
i serdecznie zapraszam wpadaj kiedy tylko będziesz miała ochotę.
Moni no to my bratnie dusze jeśli chodzi o czerwone święta
nie wiem czemu ale od zawsze lubiłam czerwony kolor ale dopiero od czterech lat mam totalnego bzika na tym punkcie i jak tylko widzę stoisko w markecie z czerwonymi ozdóbkami to najdłużej się przy nich zatrzymuje.
Dorotko i mnie kusi aby coś zmienić ale co roku mam coraz więcej bombek i innych pierdołek w czerwonym kolorze bo nie [potrafię się oprzeć w markecie kiedy widzę stoisko z czerwonymi dodatkami....taki mój bzik
Andziu jeśli byś chciała nasiona moich maków to tylko powiedz, wyślę
raz posiejesz i co roku będziesz miała je w dużych ilościach. Czerwony to taki energetyzujący kolor, bardzo podobają mi się kobiety w odważnych kolorach choć sama nie odważyłabym się bo chowie się pod czernią i szarościami. Każdy z nas jest inny, lubi coś innego i myślę, że to bardzo dobrze bo inaczej smutno i nudno byłoby na tym świecie.
Marysiu dawno Cię nie było kochana
tym bardziej się cieszę, że mnie odwiedziłaś
buźka za dobre słowo
Tesiu mi od zawsze czerwony kojarzył się ze świętami bożonarodzeniowymi i od kilku lat jest go w moim domu coraz więcej. Poluje jeszcze na duży obrus, widziałam na aledrogo ale mały i cena nie fajna
Wandziu wybacz, że od razu nie odpowiedział ale teraz już szybciutko piszę. Stokrotki siałam pierwszy raz, w zeszłym roku późnym latem, zalecają by traktować je jako dwuletnie bo podobno w kolejnych latach nie powtarzają tych pełnych pomponów. U mnie się rozsiały i to dużych ilościach dlatego stare kępy wyrwałam i posadziłam małe siewki. Wiosną się okaże czy powtórzą cechy, poluje jeszcze na białe pełne i jeśli tylko znajdę nasiona w przyszłym roku na pewno wysieję.
Zapraszam letnich obrazków ciąg dalszy

mój wyrób

Jadziu masz rację czerwony kolor jest bardzo energetyzujący i taka koloroterapia gdy za oknem buro każdemu z nas się przyda
Gosiu ja już od czterech lat święta mam w czerwieni może dlatego, że mam dużo pierdółek w tym kolorze ale powolutku wkrada się także biel bo zrobiłam kilka bialusieńkich bombek. Naturalne kolory też fajne i nie zdziwiłabym się gdyby w przyszłym roku i u mnie zagościły...może w połączeniu z czerwienią
Jadziu ostrogowce siałam mieszankę i bardzo chciałam mieć dużo różowego ale jak zakwitły białe i czerwone to stwierdziłam, że wszystkie są piękne. Jadziu popatrz w ich pobliżu czy są siewki bo u mnie jest ich mnóstwo
Marysiu kochana zapraszam zaraz wstawię kwiatowe obrazki
Renatko u mnie też wiało ale dzięki Bogu nie tak mocno jak zapowiadali bo ja strachliwa jestem tym bardziej, że mieszkam na górce.
Iwonko ja też tęskniłam, buziaczki dla ciebie
Grażynko tak to róża pnąca, zaraz wstawię ją w całości.
Dorotko no dobra, dobra zaraz wstawię ale wiesz za dużo ich nie mam i muszę oszczędzać bo zima długa
Agnieszko witaj w moich skromnych progach
Moni no to my bratnie dusze jeśli chodzi o czerwone święta
Dorotko i mnie kusi aby coś zmienić ale co roku mam coraz więcej bombek i innych pierdołek w czerwonym kolorze bo nie [potrafię się oprzeć w markecie kiedy widzę stoisko z czerwonymi dodatkami....taki mój bzik
Andziu jeśli byś chciała nasiona moich maków to tylko powiedz, wyślę
Marysiu dawno Cię nie było kochana
Tesiu mi od zawsze czerwony kojarzył się ze świętami bożonarodzeniowymi i od kilku lat jest go w moim domu coraz więcej. Poluje jeszcze na duży obrus, widziałam na aledrogo ale mały i cena nie fajna
Wandziu wybacz, że od razu nie odpowiedział ale teraz już szybciutko piszę. Stokrotki siałam pierwszy raz, w zeszłym roku późnym latem, zalecają by traktować je jako dwuletnie bo podobno w kolejnych latach nie powtarzają tych pełnych pomponów. U mnie się rozsiały i to dużych ilościach dlatego stare kępy wyrwałam i posadziłam małe siewki. Wiosną się okaże czy powtórzą cechy, poluje jeszcze na białe pełne i jeśli tylko znajdę nasiona w przyszłym roku na pewno wysieję.
Zapraszam letnich obrazków ciąg dalszy

mój wyrób

-
DTJ_1

- Od: 14 lis 2013, o 15:50
Widzę, że bombki też zaczęłaś
. Ja też robiłam z dziewczynkami. Piękne letnie klimaty, jak pisałam oby więcej.
Dziś to prawdziwe przedwiośnie, mam nadzieję że mróz przyjdzie, bo znowu cały warzywniak w robalach będę miała.
Dziś to prawdziwe przedwiośnie, mam nadzieję że mróz przyjdzie, bo znowu cały warzywniak w robalach będę miała.
- tesia39

- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Ogrodowe widoki piękne
ale bombki wręcz zachwycające
Oj zdolne masz łapki 
- Viola K

- Od: 14 mar 2013, o 19:41
Aniu dziękuję za piękne zdjęcia Twojego ogrodu ... 
..a bombki świetne ..takich jeszcze nie widziałam
Buziak dla Ciebie

..a bombki świetne ..takich jeszcze nie widziałam
Buziak dla Ciebie
-
slanka-flora
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 3 gru 2011, o 09:38
ANKO,miło,że pokazujesz letnie wspominki
A ja znowu sobie przypomniałem powojnika bylinowego z 1. strony tego wątku ...
Nie wiem,czy sa inne odmiany /z bylinowych / w kolorze niebieskim,bo widziałem podobnego
u mojej sąsiadki.Tylko nie byl taki wielki
Pozdrawiam,
Sławek
A ja znowu sobie przypomniałem powojnika bylinowego z 1. strony tego wątku ...
Nie wiem,czy sa inne odmiany /z bylinowych / w kolorze niebieskim,bo widziałem podobnego
u mojej sąsiadki.Tylko nie byl taki wielki
Pozdrawiam,
Sławek
- chinanit

- Od: 6 lip 2013, o 14:59
Aniu, zaglądam, tylko rzadko piszę.
Fajniutkie bombki zrobiłaś.
Fajniutkie bombki zrobiłaś.
Z pozdrowieniami, Maria
Poszukuję, wymienię
Poszukuję, wymienię
-
DTJ_1

- Od: 14 lis 2013, o 15:50
Aniu a ciąg dalszy wspominkowy, bo ja już do jesieni doszłam , więc chcąc nie chcąc u mnie czekamy do wiosny
.