Ja już nie sadzę ostrych papryczek, bo w domu tylko ja je lubię i nie przerabiam większej ilości. Może na swoim skuszę się na dwa krzaczki. U mnie papryka mizerniutka przez tą dziwną pogodę: albo zimno - więc nie rośnie, albo sucho - więc j.w.
Moja działka na Dębowym Lesie
- ASK_anulla
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 cze 2013, o 13:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja działka na Dębowym Lesie
No, no, aż dziwne, że tyle smakołyków zmieściłaś w Swoim kwiatowym raju. Bardzo apetycznie wyglądają. Ostra papryczka zdobi nie mniej, niż kwitnące roślinki.
Ja już nie sadzę ostrych papryczek, bo w domu tylko ja je lubię i nie przerabiam większej ilości. Może na swoim skuszę się na dwa krzaczki. U mnie papryka mizerniutka przez tą dziwną pogodę: albo zimno - więc nie rośnie, albo sucho - więc j.w.
Mam ochotę na przyszły rok spróbować uprawy dyni olbrzymiej i bezłuskowej. U teściów rosła - super sprawa, zwłaszcza te bezłuskowe - do chleba bez żmudnego obierania.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zbiory super a ta dynia....
No i gratuluję tylu dorodnych papryczek.
Też uwielbiam zupę z dyni, ale nie mam niestety.
Ogród nie pomieści wszystkich moich chciejstw.
No i gratuluję tylu dorodnych papryczek.
Też uwielbiam zupę z dyni, ale nie mam niestety.
Ogród nie pomieści wszystkich moich chciejstw.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- ewa w

- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Nie zawiodłam się, po kolory i piękne fotki do Ciebie
Takie plony to miałam dwa lata temu w tym roku było u nas za mokro nawet maliny zapleśniały na krzewach 
- dorotka350
- -Moderator Forum-.

- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Aniu może wypożyczysz mi Fionkę na jakiś czas, skoro ona taka łowna
Przydałaby się do przegonienia kreta i nornicy, które u mnie grasują.
Zbiory z działeczki
, dynie, papryczki , malinki same pyszności...mniam, mniam 
Zbiory z działeczki
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Aniu zbiory rewelacyjne
a córka z kicią to prawdziwe damy 
- tesia39

- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Aniu, fajny nowy awatarek
Koloru na Twojej działce jak widzę nie brakuje, jeszcze masz całą masę pięknych kwitnień
Gratuluję obfitych zbiorów
Koloru na Twojej działce jak widzę nie brakuje, jeszcze masz całą masę pięknych kwitnień
Gratuluję obfitych zbiorów
- gracha
- 1000p

- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Żabia lilia ma bardzo orginalne kwiatki ,muszę lepiej przyjrzeć się tej cudaczce ,może i do mnie ją zaproszę,
dynie olbrzyma a czy drzem też z nich robisz,ja robiłam z cukinii , wyszedł super 
- beacia0088

- Od: 25 lis 2013, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu
Cudowny ogród aż nie chce mi się od ciebie wyjść.Ja jestem zakochana po uszy w nim.
Taka ogromna ilość pięknych kwiatów,krzewów w ogóle szok,szok,szok.
Ja twoje zdjęcia uwielbiam oglądać bo to tak jakbym była u ciecie na żywo
I teraz nie zasnę bo będę miała doła ile mi brakuje żeby osiągnąć takie cudo:)
Cudowny ogród aż nie chce mi się od ciebie wyjść.Ja jestem zakochana po uszy w nim.
Taka ogromna ilość pięknych kwiatów,krzewów w ogóle szok,szok,szok.
Ja twoje zdjęcia uwielbiam oglądać bo to tak jakbym była u ciecie na żywo
I teraz nie zasnę bo będę miała doła ile mi brakuje żeby osiągnąć takie cudo:)
- becia123

- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Aniu zbiory obfite a roślinki aż kipią z dobrobytu i uroku widać ,że wkładasz serce w ich pielęgnacje ..Cudnie się odwdzięczają. 
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Biedronka641-Alu; Annes 77-Aniu;cyganka77-Asiu;kogra-Grażynko ; tesia39-Teresko
Tak zaglądałam po forum w zimie,że na wiosnę dokupiłam 4 hortensje. Jedną na imieninki dostałam i się już ich uzbierało.
Magical Fire i Vanilka stały się moimi ulubienicami.
A wy dziewczyny dosadzajcie ,będę miała co podziwiać u was, bo ja już na dosadzanie nie mam miejsca.
Trójsklepki w zbliżeniu są piękne.To nie jest cała papryczka co obrodziła ,reszta pozostała na krzaczkach i to w większej ilości,po prostu trochę do leczo urwałam,trochę do marynaty te ostre i do przecieru zwykłe +ostre i taki sosik do wędlinek lub ryżu.Dyń jeszcze sporo rośnie,chociaż już 4 takie duże ubyły.urodzaj mam na dynie duży.
Kaiser mnie też zadziwił,ze powtórnie sobie zakwitł.
Dzięki za pochwalę avatraku,taka mała zmiana.
ASK_anulla-Anulka Bo ja nie tylko mam kwiatuszki,ale kilkanaście drzewek owocowych,krzewy owocowe, 3 winogrona, malinki, warzywnik,,.Jak mieszkałabyś bliżej to już może przyjechałabyś do mnie.
Papryczki ostre to synek lubi,ale w przecierach są rewelacyjne tez.
Hm,,pieczesz chlebek ??
Bo ja tez taki na zakwasie,średnio co tydzień lub rożnie,,,
Ewuś w Dzięki kochana
jakoś obradza mi i w warzywniku i na krzaczkach i to wszystko swoje bardzo cieszy.a starszy syn załapał bakcyla ogrodnika.
ale najważniejsze,że mi pomaga pokopać,przenieść ,przesadzić,i takie tam inne prace ogrodowe.
Dorotko350 Nie ma sprawy,przerzedzaj i wypożyczaj Fionke, jak pójdzie do Ciebie to ok,bo ona do obcych to nie bardzo,,nie da się dotknąć, ani pogłaskać,,a łowna jet bardzo,nornice tez przynosi, na taras i zostawiam pochwali się , mąż ma co wynosić.apotem idzie na karmę swoją do miseczki
Tak zbiory z działeczki sa ,nie tylko kwiaty,ale i owoce i warzywka trochę niedużo,ale takie swoje to cieszą.
Andzia84 Witaj,miło mi ,że zaglądasz do mnie i napisałaś.Wczorajszy mecz z całą rodzinka oglądaliśmy,Ale emocję,prawda??Suuper!!
ja właściwie lubię oglądać siatkówkę.piłki nożnej to nie
Dalie to wcale nie sa takie dorodne jaku innych,ale miały trochę sucho,trochę gleba tez jałowa w tych miejscach gdzie rosną, trzeba będzie na zimę po nawozić ją.
Powojniki mam z różnych miejsc, te już 2 letnie to lepiej kwitły.w tym roku to chyba z 10 kupiłam , także na drugi rok powinny rozwinąć swoje piękno.
Im więcej mamy roślin kwiatów, toi więcej różnego rodzaju motylków,owadów przylatuję do ogrodu,a ja to lubię
U mnie też moja biblioteka ma większą poczytność za moją przyczyną, boja bez książek nie umiem, ciągnie mnie do czytania i już.! A na roślinki zawsze kaska się znajdzie, takie to już skrzywienie
anym-Aniu Dobrze, to ujęłaś, moja Dagmarka i Fiona to prawdziwe damy, i kochane jakie
Swoje to zawsze po sercu,prawda ???
gracha-Grażynko Żabia lilia,w zbliżeniu cudnie wygląda, fajna roślinka.
Dżemu z dyni nie robię, kiedyś robiłam z cukinii, do ciasta ananasowego to super,ale do pieczywa czy gofrów ale wolę owocowe,prawdziwe,A z dyni to jak się robi taki dżemik ??Dobry jest ??
beacia0088-Beatko Bo ja lubię wszystko i roślinki,kwiatki, i owoce i warzywka. Kiedyś mieszkałam(29 lat ) wychowałam się w domu z ogrodem i działa miała 25 a.A teraz to mi musi wystarczyć prawie 7 i już
Ciesze się,że moje zdjątka roślinek się podobają Ci.Dzięki , wpadaj częściej i oglądaj, jak byłabyś bliżej mnie to mogłabyś na żywo je zobaczyć.
Ten hibiskus jest niezmordowany
był kupiony wczesną wiosną,kwitnie nieprzerwanie od kilku miesięcy na parapecie w kuchni

nachyłek Zagreb

JEŻÓWKA DAY DREAM

chryzantemka i jeżówka Secret Joy
Na dobranoc pozdrowienia z Debowego

Tak zaglądałam po forum w zimie,że na wiosnę dokupiłam 4 hortensje. Jedną na imieninki dostałam i się już ich uzbierało.
Magical Fire i Vanilka stały się moimi ulubienicami.
A wy dziewczyny dosadzajcie ,będę miała co podziwiać u was, bo ja już na dosadzanie nie mam miejsca.
Trójsklepki w zbliżeniu są piękne.To nie jest cała papryczka co obrodziła ,reszta pozostała na krzaczkach i to w większej ilości,po prostu trochę do leczo urwałam,trochę do marynaty te ostre i do przecieru zwykłe +ostre i taki sosik do wędlinek lub ryżu.Dyń jeszcze sporo rośnie,chociaż już 4 takie duże ubyły.urodzaj mam na dynie duży.
Kaiser mnie też zadziwił,ze powtórnie sobie zakwitł.
Dzięki za pochwalę avatraku,taka mała zmiana.
ASK_anulla-Anulka Bo ja nie tylko mam kwiatuszki,ale kilkanaście drzewek owocowych,krzewy owocowe, 3 winogrona, malinki, warzywnik,,.Jak mieszkałabyś bliżej to już może przyjechałabyś do mnie.
Papryczki ostre to synek lubi,ale w przecierach są rewelacyjne tez.
Hm,,pieczesz chlebek ??
Bo ja tez taki na zakwasie,średnio co tydzień lub rożnie,,,
Ewuś w Dzięki kochana
ale najważniejsze,że mi pomaga pokopać,przenieść ,przesadzić,i takie tam inne prace ogrodowe.
Dorotko350 Nie ma sprawy,przerzedzaj i wypożyczaj Fionke, jak pójdzie do Ciebie to ok,bo ona do obcych to nie bardzo,,nie da się dotknąć, ani pogłaskać,,a łowna jet bardzo,nornice tez przynosi, na taras i zostawiam pochwali się , mąż ma co wynosić.apotem idzie na karmę swoją do miseczki
Tak zbiory z działeczki sa ,nie tylko kwiaty,ale i owoce i warzywka trochę niedużo,ale takie swoje to cieszą.
Andzia84 Witaj,miło mi ,że zaglądasz do mnie i napisałaś.Wczorajszy mecz z całą rodzinka oglądaliśmy,Ale emocję,prawda??Suuper!!
ja właściwie lubię oglądać siatkówkę.piłki nożnej to nie
Dalie to wcale nie sa takie dorodne jaku innych,ale miały trochę sucho,trochę gleba tez jałowa w tych miejscach gdzie rosną, trzeba będzie na zimę po nawozić ją.
Powojniki mam z różnych miejsc, te już 2 letnie to lepiej kwitły.w tym roku to chyba z 10 kupiłam , także na drugi rok powinny rozwinąć swoje piękno.
Im więcej mamy roślin kwiatów, toi więcej różnego rodzaju motylków,owadów przylatuję do ogrodu,a ja to lubię
U mnie też moja biblioteka ma większą poczytność za moją przyczyną, boja bez książek nie umiem, ciągnie mnie do czytania i już.! A na roślinki zawsze kaska się znajdzie, takie to już skrzywienie
anym-Aniu Dobrze, to ujęłaś, moja Dagmarka i Fiona to prawdziwe damy, i kochane jakie
gracha-Grażynko Żabia lilia,w zbliżeniu cudnie wygląda, fajna roślinka.
Dżemu z dyni nie robię, kiedyś robiłam z cukinii, do ciasta ananasowego to super,ale do pieczywa czy gofrów ale wolę owocowe,prawdziwe,A z dyni to jak się robi taki dżemik ??Dobry jest ??
beacia0088-Beatko Bo ja lubię wszystko i roślinki,kwiatki, i owoce i warzywka. Kiedyś mieszkałam(29 lat ) wychowałam się w domu z ogrodem i działa miała 25 a.A teraz to mi musi wystarczyć prawie 7 i już
Ciesze się,że moje zdjątka roślinek się podobają Ci.Dzięki , wpadaj częściej i oglądaj, jak byłabyś bliżej mnie to mogłabyś na żywo je zobaczyć.
Ten hibiskus jest niezmordowany

nachyłek Zagreb

JEŻÓWKA DAY DREAM

chryzantemka i jeżówka Secret Joy
Na dobranoc pozdrowienia z Debowego

- mati1999
- 1000p

- Od: 3 maja 2013, o 13:17
Ładniutka ta ketmia
szkoda ze takie nie mogą rosnąć w ogrodzie
-
Marzena77
- 500p

- Od: 6 lip 2014, o 19:42
- Kontakt:
Piękny zachód słońca i kwiatuszki też
-
e-babcia

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Aniu
na deszczowy dzień 
- ewunia7

- Od: 1 lis 2012, o 15:31
O jejku
Ja przez forum w tym roku mam też trzy nowe hortensje
-
heliofitka

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Ogromnie podobają mi się powojniki, ale jakoś nie chcą u mnie rosnąc, a u was kwitną bez względu na porę roku...to niesprawiedliwe
Podobnie, jak ty kupiłam na wiosnę hibiskusa, tyle, że mój spędził lato na tarasie. Właściwie cały czas tam stoi.
Chyba czas wrócić do domu, bo dzisiaj zrobiło się zimno. Dziewczyny...
Podobnie, jak ty kupiłam na wiosnę hibiskusa, tyle, że mój spędził lato na tarasie. Właściwie cały czas tam stoi.
Chyba czas wrócić do domu, bo dzisiaj zrobiło się zimno. Dziewczyny...