Ogród ?po 30-tce?
-
PEPSI
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród ?po 30-tce?
Aniu, dzięki
Mój zainteresowany, ale ...nadal sceptyczny. Nie do sprzętu, bo sprzęt ciekawy i potrzebny, ale,,,,co do naszych ostatnich wydatków. Ale na liście jest 
- chalaputkowo
- 1000p

- Od: 16 cze 2014, o 18:59
Aniu
, a tego linka ze stroną o rozdrabniaczu możesz i do mnie przysłać , bo mój Misio sam wpadł na to że czas kupić i jesteśmy na etapie poszukiwań
Świecznicę oglądałam dzisiaj na kiermaszu w Szczecinie , zastanawiam się nad nią , jak ona Ci się sprawuje powiedz proszę , zimuje bez problemu , a nie rozłazi się czasem ?
Nigdy nie mogę się na te Twoje ogrodowe śliczności napatrzeć
Świecznicę oglądałam dzisiaj na kiermaszu w Szczecinie , zastanawiam się nad nią , jak ona Ci się sprawuje powiedz proszę , zimuje bez problemu , a nie rozłazi się czasem ?
Nigdy nie mogę się na te Twoje ogrodowe śliczności napatrzeć
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
-
e-babcia

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Aniu - pieknie
a floksy masz przeurocze 
- Pulpa222

- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
PEPSI-musisz być dobra w negocjacjach
. Może nie naciskaj, już jest 'zakodowany', a kupicie na wiosnę. Gałęziom nic nie będzie, jak poczekają. W przypadku iglastych nawet lepiej, bo igły opadną lub wyschną (tuje), a świeże potrafią przytkać młynek, z tym, że on ma wsteczny bieg i łatwo 'odkorkować'
. Zresztą sama wiesz najlepiej, jak zadziałać
.
chalaputkowo- świecznicę mam od wiosny, ale widziałam ją u innych forumowiczek i chyba nie jest zbyt ekspansywna, a zimowanie jest bezproblemowe, poza tym u Ciebie jest zawsze o jakieś 5 stopni cieplej. Lubi cień i wilgotną glebę - tyle wiem. Linka zaraz podeślę.
e-babcia- dziękuję za odwiedziny. Wczoraj dokupiłam jeszcze 2 odmiany floksa, ale karłowatego, zobaczymy
.
chalaputkowo- świecznicę mam od wiosny, ale widziałam ją u innych forumowiczek i chyba nie jest zbyt ekspansywna, a zimowanie jest bezproblemowe, poza tym u Ciebie jest zawsze o jakieś 5 stopni cieplej. Lubi cień i wilgotną glebę - tyle wiem. Linka zaraz podeślę.
e-babcia- dziękuję za odwiedziny. Wczoraj dokupiłam jeszcze 2 odmiany floksa, ale karłowatego, zobaczymy
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
-
e-babcia

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Aniu - czekam więc na te karłowate floksy
Miłej niedzieli
Miłej niedzieli
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Witam
. Ta trawa, to Penisetum setaceum 'Rubrum' - niestety, nie zimuje u nas, o czym w sklepie mnie nie poinformowano
. Stoi więc w donicy i na zimę zabiorę ją do domu; ma stać w widnym, chłodnym miejscu, ale temperatura nie może spaść poniżej zera
. Zobaczymy, jak się przechowa. Należy ją troszeczkę podlewać, ale rzadko.
Mam tą samą trawę,w piątek kupiłam w LM i na plakietce jest opis,że w pełni zimuje...co z tym fantem zrobić?
Mam tą samą trawę,w piątek kupiłam w LM i na plakietce jest opis,że w pełni zimuje...co z tym fantem zrobić?
- Pulpa222

e-babcia
-floksy są w pąkach; jak zakwitną (jak zdążą), to pokażę.
Annes77- zadołuj teraz z doniczką, a przy chłodach zabierz do domu. Ma być widno i nie za ciepło. Nie mamy innego wyjścia,albo wiosną kupimy nowe
.
Annes77- zadołuj teraz z doniczką, a przy chłodach zabierz do domu. Ma być widno i nie za ciepło. Nie mamy innego wyjścia,albo wiosną kupimy nowe
Pozdrawiam Ania
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu! Kiedyś już zaglądałam, podziwiałam liliowce!
Teraz widzę piękne floksy, kiedy moje już dawno skończyły kwitnać...
No i się trochę cofnęłam i popodziwiałam piękne zdjęcia...
A hosty!

Teraz widzę piękne floksy, kiedy moje już dawno skończyły kwitnać...
No i się trochę cofnęłam i popodziwiałam piękne zdjęcia...
A hosty!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- Pulpa222

takasobie - witam Cię Miłko serdecznie w moim ogródku, bo to Ty masz ogród, a ja 600m2 piaszczystej ziemi. Jako młoda osoba , namawiałam rodziców do zamieszkania w okolicach Poznania, tłumacząc już wtedy, że tam jest dobra ziemia
. Ale wylądowałam na Mazowszu
. Sadzę to, co chce rosnąć, bo przez lata przetestowałam setki roślin. Teraz usilnie pracuję nad ogródkiem 'samoobsługowym'
. Cieszę się, że Ci się co nieco u mnie podobało
. Hosty faktycznie w tym roku pozostały zdrowe, a i część floksów dalej kwitnie. Dobrze, bo kwiatów mam coraz mniej.
Dżemik z róży z Twojego przepisu na razie oglądam, ale trzeba go będzie kiedyś otworzyć
.
Dżemik z róży z Twojego przepisu na razie oglądam, ale trzeba go będzie kiedyś otworzyć
Pozdrawiam Ania
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
U mnie leje ,że światu nie widać
od soboty taka przeplatanka cały tydzień ziąb i przymrozki nocne na wschodzie w prognozie... Będzie po ptokach
...Mam czas na kurowanie ..chociaż nie żal ,że leżę i kaszlę ...
Pozdrawiam spod kołdry!

- Pulpa222

A u mnie tylko 'ciurka', a sucho, że strach
. Mam do posadzenia jeszcze 3 trawy, ale nie wiem gdzie; muszę pomyśleć
.
Kuruj się, bo jeszcze ma być ładnie i ciepło; to takie chwilowe załamanie pogody, tak myślę
. Życzę Ci zdrówka i ładnej pogody bez przymrozków
. Może, jak tak pada, to nie przymrozi, co?

Kuruj się, bo jeszcze ma być ładnie i ciepło; to takie chwilowe załamanie pogody, tak myślę

Pozdrawiam Ania
- ewa321

- Od: 5 lip 2014, o 17:13
Chciałam zobaczyć jak wygląda Twój kolorowy "ogród po 30-tce" ale w tej chwili to chyba nie dam rady
Zawiesiłam się na tej fotce z początku wątku, i nie ma mowy - nie ruszę dalej, muszę się na nią napatrzeć, a to potrwa, oooj potrwa ...
Póki co pozdrawiam Ciebie i Twojego cudnego rudzielca

Zawiesiłam się na tej fotce z początku wątku, i nie ma mowy - nie ruszę dalej, muszę się na nią napatrzeć, a to potrwa, oooj potrwa ...
Póki co pozdrawiam Ciebie i Twojego cudnego rudzielca

Pozdrawiam i zapraszam
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Podoba mi się u ciebie,ładnie kolorowo,mnóstwo rożnego rodzaju kwiecia,
Floksy masz śliczne kolorki,hibiskusek pełny ciekawy
Żurawka i host sporo to tez bardzo lubię
- Pulpa222

Miło mi Cię gościć Aniu- cieszę się, że Ci się podobają moje roślinki
. Mnie zresztą też
. Nie wszystkie chcą u mnie rosnąć, ale czasem próbuję. Wiadomo, że z różnym skutkiem. Te, o których piszesz, jakoś zaakceptowały moje warunki glebowe. Poza tym bardzo skutecznie zasłaniają glebę i nie mam dużo chwastów do pielenia, bo za tym akurat nie przepadam
. Martwi mnie, że coraz mniej jest do pokazania i popatrzenia.

nawet kot się martwi, że lato się skończyło; moja nowa trawka na 'przenicowanej' rabacie

opadają już liście grujecznika japońskiego

astry nowoangielskie mają prawie 150cm

kirengeszoma doniasta

jedyna szyszka na sośnie rumelijskiej

moja ulubienica - trójsklepka

dosadzone hosty; oj będzie ciasno

nawet kot się martwi, że lato się skończyło; moja nowa trawka na 'przenicowanej' rabacie

opadają już liście grujecznika japońskiego

astry nowoangielskie mają prawie 150cm

kirengeszoma doniasta

jedyna szyszka na sośnie rumelijskiej

moja ulubienica - trójsklepka

dosadzone hosty; oj będzie ciasno

Pozdrawiam Ania
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Aniu na pewno masz sporo fotek,których nie pokazałaś,będziemy sobie wzajemnie umilać czas zimą i oczekiwać wiosenki
Żurawkowo u Ciebie,lubię kolorowe dywany.
Widzę,że kociak zmartwiony,przyjdzie mu spać przy grzejniku
Chryzantema pomarańczowa w żurawkach to zimuje u Ciebie?
Żurawkowo u Ciebie,lubię kolorowe dywany.
Widzę,że kociak zmartwiony,przyjdzie mu spać przy grzejniku
Chryzantema pomarańczowa w żurawkach to zimuje u Ciebie?